خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

نفت پاسارگاد پیشگام در تولید قیرهای خاص و دانش‌بنیان

نفت پاسارگاد پیشگام در تولید قیرهای خاص و دانش‌بنیان
کد خبر : ۱۵۹۱۰۸۳

مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: نفت پاسارگاد امسال دو گرید جدید قیر پلیمری «۲۲-۷۶» و «۱۰-۷۶» را تولید و در اختیار فرودگاه‌های مناطق سردسیر قرار داده است.

اکبر دادخواه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اقلام تولید محصولات در شرکت نفت پاسارگاد اظهار داشت: ما در نفت پاسارگاد تولیدکننده گریدهای مختلف قیر با ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن در سال در ۶ مجتمع کارخانجاتی در سراسر کشور هستیم.

وی افزود: نفت پاسارگاد بزرگترین تولیدکننده گریدهای مختلف قیر است و انواع گریدهای قیر را بسته به نیاز بازار تولید و عرضه می‌کند.

مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد تصریح کرد: حدود ۶۰ درصد فروش ما بازار صادراتی و عمده بازار هم کشورهای هند و چین و امارات هستند و البته بازارهای دیگری هم داریم، ۴۰ درصد محصولات نیز در داخل کشور بفروش می‌رسد.

وی درباره تولید محصولات جدید بیان کرد: ما با همت واحدهای R&D به سمت تولید گریدهای جدید رفته‌ایم و بر این اساس امسال دو گرید جدید «۲۲-۷۶» و «۱۰-۷۶» که مخصوص مناطق سردسیر را تولید کردیم که عملیاتی شده، در یکی از فرودگاه‌های کشور اجرا شده و در فرودگاه‌های دیگر هم در حال جاری‌سازی است.

دادخواه ادامه داد: این مدل قیرها بر پایه پلیمر هستند که در آنها تکنولوژی روز دنیا استفاده می‌شود و باوجود اینکه تولید این محصول سختی‌هایی دارد در مجموعه نفت پاسارگاد به تولید رسیده است.

وی درباره برنامه‌های توسعه‌ای گفت: از جمله برنامه‌های توسعه‌ای نفت پاسارگاد تولید گریدهای جدید قیر است که شاید تولید آنها در بازار جهانی و داخلی ضعف داشته‌ ولی در شرکت نفت پاسارگاد که تقریبا بزرگترین واحد R&D را در بین شرکت‌های تولیدکننده قیر دارا است، به تولید خواهد رسید.

مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد ابراز امیدواری کرد که امسال و سال آینده گریدهای خاصی که تولیدات آنها بر لبه دانش است، در نفت پاسارگاد تولید و عرضه شود.

وی خاطرنشان کرد: کل عرضه داخلی و صادراتی ما در بورس انجام می‌شود اما در شرکت‌های تابعه فروش ارزی هم  داریم.

دادخواه در ادامه درباره چالش‌های تولید توضیح داد: بزرگترین مشکل ما عدم تناسب میزان پروانه بهره‌برداری با میزان ماده اولیه‌ای است که به ما اختصاص داده می‌شود، پالایشگاه‌ها در بهترین حالت حدود ۶ میلیون تن وکیوم‌باتوم در اختیار صنعت قیر قرار می‌دهند ولی شاید حدود ۸ تا ۱۰ برابر این میزان پروانه بهره‌برداری وجود دارد و این باعث می‌شود رقابت زیادی بین تولیدکنندگان ایجاد شود و نهایتا قیمت نیز تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد.

وی قوانین بانک مرکزی را دیگر مشکل صنعت قیر عنوان و تاکید کرد: مشکل عمده صنعت به قوانین بانک مرکزی در خصوص رفع تعهد ارزی صنعت قیر برمی‌گردد که متاسفانه باعث شده این صنعت برای تولیدکنندگان واقعی در بخش صادراتی مشکلات زیادی ایجاد کند به طوری که در حال حاضر ظرفیت بیش از نصف شرکت‌ها خالی است.

مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد درباره تاثیر قطعی‌های برق بر روند تولید نیز گفت: مصرف برق در نفت پاسارگاد مانند پتروشیمی و فولادی‌ها بالایی نیست و تاکنون چالش‌ جدی را رقم نزده است با این حال  برنامه‌هایی برای تامین برق مجتمع‌ها تدوین شده است که به زودی اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز