مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد؛
آغاز طرح ویژه تشدید نظارت بهداشتی بر سلامت فرآوردههای دامی در استان مرکزی

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از اجرای طرح نوروزی و ماه رمضان در استان خبر داد و گفت: طرح ویژه نوروزی و ماه مبارک رمضان، برای نظارت بر مواد غذایی فرآوردههای خام دامی در این استان آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد. این طرح با هدف حفظ سلامت مصرف کنندگان در سطح استان اجرا میشود. از مردم درخواست میشود فرآوردههای خام دامی از جمله گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، آلایش خوراکی دام و طیور را تنها از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنند.
به گزارش ایلنا، محمد فتاحی افزود: 53 گروه متشکل از 124 نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی اجرای طرح ویژه نوروزی و ماه مبارک رمضان را با هدف نظارت بر مواد غذایی فرآوردههای خام دامی در بازه زمانی یک ماه بر عهده دارند. 1990 واحد شامل مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح تحت نظارتهای بهداشتی قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی اعمال میشود.
وی ادامه داد: عرضه و فروش هر گونه فرآورده خام دامی در حاشیه خیابان و به صورت فلهفروشی و دورهگردی ممنوع است. نیاز است شهروندان از خرید این گونه فرآوردههای غیربهداشتی خودداری کنند. خرید مرغ تازه خنک شده و آلایش خوراکی مرغ شامل جگر، سنگدان و دل، تنها به صورت بستهبندی بهداشتی که دارای مشخصات کامل شامل نام کشتارگاه، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و شرایط نگهداری داخل یخچال با درب بسته و برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد است، انجام دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار داشت: خارج کردن گوشت مرغ از بستهبندی و قطعهبندی آن در محیط مغازه، به دلیل عدم نظارت بهداشتی و آلودگیهای ثانویه و احتمال تقلب، ممنوع است و لازم است مردم از خرید گوشت مرغ با عناوین پاک شده و یا قطعهبندی شده در مغازه خودداری کنند. همچنین از خرید تخممرغهای فاقد تاریخ تولید و مشخصات، هر نوع گوشت قرمز فاقد مهر بازرسی بهداشتی، برچسب نشانهگذاری کشتارگاه که خارج از یخچال نگهداری میشود خودداری کنند.
فتاحی تصریح کرد: همچنین مردم از خرید هر نوع گوشت قرمز که فاقد مهر بازرسی بهداشتی و برچسب نشانهگذاری کشتارگاه میباشد و یا خارج از یخچال نگهداری میشود، خودداری کنند. هنگام خرید فرآوردههای خام دامی به برچسب مشخصات تاریخ تولید و انقضاء و مهر دامپزشکی دقت کرده و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی 1512 به ادارهکل دامپزشکی جهت پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاعرسانی کنند.