اجرای طرح تشدید نظارت بر فرآوردههای خام دامی در اردبیل

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر فرآوردههای خام دامی در ایام ماه رمضان در اردبیل اجرایی می شود.
به گزارش ایلنا، مهدی فیضی از آماده باش این اداره کل بصورت تمام وقت در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز خبر داد و اظهار کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر فراورده های خام دامی همزمان با شروع ماه مبارک رمضان و متعاقب آن عید نوروز در قالب طرح کشوری و برنامه سراسری سازمان دامپزشکی کشور با ساماندهی 25 اکیپ ثابت و سیار در قالب 31 بازرس فنی بهداشتی گوشت و 10 روحانی ناظر ذبح شرعی در استان شروع شده و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه می یابد.
وی افزود: در این طرح، عملیات بازدید از تمامی مراکز تولید، توزیع و استحصال فراورده های خام دامی اعم از کشتارگاههای دام و طیور، مراکز و کارگاههای بسته بندی گوشت و آلایش دامی، خودروهای ویژه حمل اینگونه فراورده ها، سردخانه های نگهداری، قصابیها، مرغ و ماهی فروشیها، فروشگاههای زنجیره ای، رستورانهاو کترینگ ها در سطح استان تشدید می شود و در صورت مشاهده تخلف بهداشتی، تشکیل پرونده و سپس جهت بررسی و صدور رای نهایی به مراجع قضایی معرفی می شوند.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد: با هماهنگی های بین بخشی انجام شده و در راستای هم افزایی و استفاده بهینه از ظرفیت کارشناسی دستگاههای اجرایی مرتبط و بمنظور اثر بخشی بیشتر اقدامات نظارتی و رسیدن به نتیجه مطلوب، گشت های تیمی مشترک بازرسی متشکل از استانداری و فرمانداریها، تعزیرات حکومتی ، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی و کارگروه سلامت و امنیت غذایی انجام میشود.
فیضی در عین حال بیان کرد: مردم بعنوان شهروند ناظر همیار خادمان خود در دامپزشکی باشند و مشاهده موارد مشکوک در تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی را حتمابه دامپزشکی محل سکونت خود گزارش دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه یکی از حوزه های فعالیت دامپزشکی در زمینه بهداشت عمومی، نظارت بهداشتی بر کشتارگاههای دام وطیور است، گفت: در حال حاضر مجوعا 12 کشتارگاه صنعتی و سنتی دام و طیور تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان فعالیت می نمایند که از این تعداد 3 باب کشتارگاه صنعتی طیور، 4 باب کشتارگاه صنعتی دام و 5 باب کشتارگاه سنتی دام است که در تمامی این کشتارگاهها ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و ناظران روحانی ذبح شرعی بر تمام مراحل کشتار نظارت دارند و تمامی مراحل کشتار و آماده سازی لاشه با دقت و حساسیت خاص رصد می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: از ابتدای سالجاری 18 میلیون و 892 هزارو 982 قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی طیور و 23 هزارو 779 راس دام سنگین و 130 هزارو 713 راس دام سبک در کشتارگاههای دام استان کشتار و طی فرایند بازرسی بهداشتی وارد بازار مصرف شده است.
فیضی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 3000 مرکز تولید، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی در سطح استان تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی هستند گفت: در این مدت 35 هزار و 859 مورد بازدید از این اماکن انجام شده و در مجموع 188 هزارو 528 کیلوگرم فراورده های خام دامی آلوده، غیر بهداشتی و تاریخ منقضی کشف و ضبط شده است.
وی اضافه کرد: 431 متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی در این مدت با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی و 30 مرکز عرضه با دستور مقامات قضایی پلمب شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان باز هم به شهروندان توصیه کرد: گوشت قرمز، سفید و فراورده های گوشتی مورد نیاز خود را ترجیحا بصورت بسته بندی کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نموده و به هنگام خرید گوشت قرمز حتما به مهر بهداشتی و لیبلی که به همین منظور در لاشه ها الصاق می شود دقت لازم و کافی داشته باشند.
وی افزود:شماره تلفن های 33394800 و سامانه ارتباط مردمی 1512 به عنوان گزارشهای مردمی منظور شده و آماده دریافت پیشنهادات، انتقادات و گزارش های مردمی در حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعه است.