ایلنا گزارش میدهد؛
فرصتهای شغلی جدید در گلستان با ایجاد نیروگاههای خورشیدی
انرژی خورشیدی برای محیط زیست بسیار مناسب است
قطعیهای مکرر برق در یک سال اخیر امان مردم و بخش صنعت استان گلستان را بریده است و مردم از این وضعیت خسته شدهاند. دولت باید نیروگاههای خورشیدی در استان را توسعه دهد که باعث ایجاد اشتغال میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، در طی یک سال اخیر بخاطر قطعیهای مکرر برق خانگی و به خصوص بخش صنعت آسیب جدی دیدهاند. فعالین اقتصادی بارها گفتهاند که با قطعیهای مکرر برق رشد ۸ درصدی اتفاق نخواهد افتاد.
دولت چهاردهم قول داده ناترازی برق را رفع کند و گفته از کسانی که میخواهند در زمینههای انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری کنند حمایت میکند. سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی بهترین راهکار برای جبران کمبود انرژی برق است.
فعالین اقتصادی استان به مسئولین و نمایندگان مجلس گلستان گفتهاند که آماده هستند در زمینه انرژی خورشیدی سرمایهگذاری کنند. قطعا ورود بخش خصوصی به این حوزه میتواند مشکلات کمبود برق را برطرف کند.
انرژی خورشیدی یکی از بهترین و پایدارترین راهکارها برای مقابله با کمبود برق است و در استان گلستان بیش از ۵۰۰ نیروگاه انرژی خورشیدی وجود دارد. هماکنون ظرفیت تولید برق در گلستان ۹۰۰ کیلووات است و استان حدود ۶۰۰ کیلو وات کمبود برق دارد.
ناترازی انرژی را میتوان به فرصت تبدیل کرد و توسعه انرژی خورشیدی میتواند فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد کند. مسئولین و نمایندگان مجلس به این موضوع با دقت توجه کنند و موانع را از پیش روی سرمایه گذاران انرژی خورشیدی بردارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان گفت: در راه اندازی نیروگاههای تجدیدپذیر ما نباید فقط به تولید سرمایه فکر کنیم، بلکه باید به توزیع سرمایه هم توجه کنیم. نگاه ما به انرژی خورشیدی باید نگاه جامع باشد، یعنی باید هر دو سرمایه گذار خرد و کلان را پوشش بدهد.
علی رضا نورانی اضافه کرد: طبق برآوردهای شرکت توزیع برق، تا پایان برنامه هفتم پیشرفت باید ۲۱۰۰ مگاوات برق تأمین کنیم و زمانیکه پیشرفت اقتصادی و صنعت را کنار مصارف خانگی بگذاریم، ضرورت دارد که ۲۴۰۰ مگاوات برق تولید کنیم تا روند سرمایهگذاری تسهیل شود و جذب سرمایهگذاری صورت پذیرد.
علیرضا نورانی تصریح کرد: همه ما باید موضوع حل ناترازیهای برق با استفاده از انرژیهای خورشیدی را برای کشور تبیین کنیم و بگوییم که گلستان ظرفیت و پتانسیل خوبی در این مقوله دارد، تا هر چه سریعتر با یک عزم جدی مسئولان، مقدمات اولیه فراهم و رفع موانع احداث نیروگاههای خورشیدی در استان گلستان صورت پذیرد.
وی گفت: در سالهای اخیر، یکی از کارهایی که غفلت کردیم، عدم استفاده از ظرفیت شورای اقتصاد بوده است، از این حیث که، در طی چهار سال اخیر، شورای اقتصاد، مصوبات بسیار خوبی را در حوزه برق را به تصویب رسانده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان ادامه داد: در جلسات اخیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان مصوب کردیم که تعاونیها در قالب جهش تولید با مشارکت مردم بتوانند پروژههای مهم و پیشران استان را راه اندازی کنند و از سوی دیگر، پیرو مصوبات شورای اقتصاد در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۵ تعاونیهای پیشرفت و عمران شهرستانها باید ۳ پروژه در هر شهرستان عملیاتی کنند، از این حیث، سرمایهگذاری تعاونیها در احداث نیروگاههای خورشیدی میتواند یکی از پروژههای سودمند برای استان به جهت خرید تضمینی ۲۰ساله و مشارکت فعال مردم باشد، بیشک ما باید مردم را بعنوان سرمایهگذاری خرد در این موضوع پای کار بیاریم.
وی گفت: ما باید از الان به فکر تأمین زیرساخت، پشتیبانی برای انتقال نیرو و انژی برای بحث حوزه برق نیروگاههای انرژی خورشیدی باشیم. ما میتوانیم از طریق توانمندسازی روستاها با کمک شرکت تعاونیها و بنیاد مسکن و همچنین صنعت معدن هم از ظرفیت لکههای صنعتی خود در استان و نیز شهرداریها از طریق سازمان همیاری- دهیاری میتواند به عنوان واسط برای سرمایهگذاری در موضوع انرژی تجدیدپذیر استفاده کنیم.
وی گفت: با جلسات متعدد، پیگیری و هدایتهای علیرضا نورانی رئیس سازمان و معاونت و همکاران واحد برنامه و بودجه سازمان، از ۲۸ نقطه که مجوز صادرشده، حدود ۱۰ نقطه مشخص شده و کار واگذاری زمین صورت پذیرفته است.