جانپناه «کارگر» روی قله توچال مرمت شد
جانپناه کوچک «کارگر» در قله توچال که به سال ۱۳۴۳ به دست گروهی از کارگرانِ و کوهنوردان پایبند به مبانی مشارکت و کنش اجتماعی ساخته شده است، به منظور حفاظت از جان کوهنوردان مرمت شد.
به گزارش ایلنا، جانپناه کوچک «کارگر» حدود ده مترمربع مساحت و سقفی کوتاه دارد و با سنگهای اطراف قله بنا شده است.
اگرچه امروزه ساخت پناهگاه و جانپناه در کوهستانهای کشور، به لحاظ مسائل محیط زیستی بههیچروی به صلاح نیست، اما حفظ و مرمت جانپناه کارگر که یکی از قدیمیترین سازهها از این نوع و یادگار یک نسل خاص و از جان گذشته است، وظیفهای در مقوله حفظ میراثهای فرهنگی به شمار میرود. مرمت این جانپناه سه بار در سالهای ۵۹.۹۳ و ۹۵ هم صورت گرفته و امسال مرمت آن به شکل اساسیتر انجام شده است.
از اسکندر صادقینژاد کارگر میللنگتراش، ناصر صدری و احمد تاجیک - کارگران تراشکار، محمد ولایتی کارگر پارس آمریکا، رافائل داداشلو کارگر کارخانه ارج، محسن عبدلی و مهدی یزدی - کارگران فلزکار، ابوالقاسم گنجهای کارگر لیلاند موتور، ناصر گارسچی کارگر قالبساز، بهمن شهوندی و محمد خسروشاهی – اعضای کانون کوهنوردی تهران به عنوان بانینان ساخت اینجان پناه نام برده شده و گفته میشود که هزینه ساخت و نقل انتقال مصالح مورد نیاز برای احداث این جانپناه که در ارتفاع ۳۹۰۰ متری واقع شده است، از محل پس اندازهای شخصی سازندگان و بدون هیچ گونه کمکی از سوی نهادهای دولتی وقت تامین شده است.