شوک آمریکا با مالیات به جام باشگاه های جهان

جام باشگاههای جهان ۲۰۲۵ تنها چند هفته مانده به آغاز آن، با بحران جدیدی روبهرو شده است.
به گزارش ایلنا، رقابتهای جام باشگاههای جهان ۲۰۲۵ قرار است طی بازه زمانی ۱۵ ژوئن تا ۱۳ ژوئیه امسال در آمریکا برگزار شود. در این دوره از مسابقات، برای نخستینبار در تاریخ این تورنمنت، ۳۲ تیم حضور خواهند داشت.
طبق گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، فیفا در آستانه این رقابتها، وارد مذاکرات پیچیدهای با مقامات آمریکایی شده؛ دلیل آن، شکست فیفا در تأمین معافیتهای مالیاتی برای ۳۲ باشگاه شرکتکننده در این تورنمنت است.
جوایز میلیاردی زیر سایه مالیات سنگین
فیفا پیشتر در ماه مارس، اعلام کرده بود که مجموع جوایز این مسابقات بالغ بر ۱ میلیارد دلار آمریکا خواهد بود که تا سقف ۱۲۵.۸ میلیون دلار به قهرمان مسابقات تعلق میگیرد.
اما نبود توافقات مالیاتی مشخص، ممکن است باشگاهها را مجبور کند دهها میلیون دلار مالیات به دولت آمریکا پرداخت کنند؛ افزون بر آن، مالیاتی که باید در کشورهای خودشان نیز پرداخت کنند، اضافه میشود.
در حالی که فیفا برای جام جهانی ۲۰۲۶ که در آمریکا برگزار خواهد شد، موفق شده معافیتهایی از برخی مالیاتها دریافت کند، از جمله معافیت از مالیاتهای شهری، ایالتی و مالیات بلیتفروشی، اما به دلیل برنامهریزی فشرده برای جام باشگاههای جهان، تاکنون موفق به دریافت معافیت مشابهی نشده است.
جالب آنکه، فهرست ۱۲ ورزشگاهی که قرار است مسابقات در آنها برگزار شود، در اواخر سپتامبر گذشته اعلام شد، یعنی کمتر از ۹ ماه مانده به شروع مسابقات که این مسئله فرصت برای هماهنگیهای اداری را کاهش داده است.
فیفا همچنین با پیچیدگی دیگری مواجه است: تفاوت در نرخ مالیات ایالتی در ایالتهای مختلف آمریکا که میتواند منجر به تبعیض مالیاتی میان تیمها شود، بسته به اینکه مسابقهشان در کدام ایالت برگزار میشود.
برای مثال، در ایالت فلوریدا (که شهرهای میامی و اورلاندو میزبان مسابقات هستند)، هیچگونه مالیات بر درآمد ایالتی وجود ندارد.
اما بیشتر شهرهای دیگر میزبان، شامل مالیات ایالتی بر درآمد میشوند که نرخ آنها بین ۳ درصد در پنسیلوانیا تا ۷ درصد در کالیفرنیا متغیر است.