آقای گلهایی که دیگر آبیپوش نیستند: محمدی آبروداری میکند؟
شاید محمدی در ادامه لیگ بتواند جایگاهی که اکنون در اختیار اسدی است و جعفری، مهاجم ملوان نیز پشت سر او با 5 گل پرعطش نشان میدهد را تهدید کند و بعد از 15 سال استقلال را بهعنوان یک ایرانی خوش ترکیب صاحب کفش طلا کند.
به گزارش ایلنا، فصل هشتم وقتی آرش برهانی با به ثمر رساندن 21 گل آقای گل لیگ برتر ایران شد، هیچ کس تصور نمیکرد که تا فصل بیست و سوم لیگ برتر دیگر هیچ استقلالی ایرانی نتواند این عنوان را مال خود کند.
آرش برهانی در فصل هشتم نقشی انکارناپذیر در قهرمانی استقلال داشت و موفق شد با گلزنیهای پی در پی نام خود را در تاریخ این باشگاه جاودانه کند و به عنوانی تاریخی دست یابد اما پس از او دیگر هیچ گاه ایرانیهای حاضر در ترکیب استقلال موفق به کسب کفش طلای لیگ برتر نشدند.
در فصل نوزدهم لیگ برتر شیخ دیاباته با به ثمر رساندن 15 گل آقای گل لیگ برتر شد اما دستیابی او به این عنوان سبب نشد تا طلسم آقای گل نشدن ایرانیهای حاضر در ترکیب استقلال شکسته شود تا این عنوان برای سالهای طولانیتر در اختیار آرش برهانی باشد.
در همه این 15 فصل ایرانیهای حاضر در ترکیب استقلال حتی به عنوان آقای گلی لیگ برتر نزدیک هم نشدهاند و شاید یکی از مهمترین دلایلی که سبب شده در این سالها استقلال کمتر صاحب جام قهرمانی شود نیز همین باشد.
بعد از آخرین آقای گلی یک ایرانی در ترکیب استقلال دو قهرمانی به آبیها رسیده است. یکی در فصل دوازدهم که در آن فصل نیز عنوان آقای گلی به استقلال نرسید و سیدجلال رافخایی با 19 گل مرد اول گلزنان لیگ برتر لقب گرفت و دیگری فصل بیست و یکم که گادوین منشا با 14 گل توانست آقای گل شود و استقلال باوجود آنکه قهرمان شد اما نتوانست عنوان بهترین گلزن لیگ برتر را نیز به خود اختصاص دهد.
شاید آقای گلی دیاباته مرهمی باشد بر رکورد بهترین گلزن در ترکیب استقلال اما به هرحال او نیز نتوانست طلسم آقای گل نشدن ایرانیها در ترکیب استقلال را بشکند و بهعنوان یک خارجی در صدر برترین گلزنان لیگ برتر در فصل نوزدهم قرار گرفت.
البته کاهش گلزنان ایرانی در سالهای اخیر به وضوح احساس شده و شهریار مغانلو در فصل پیش با 13 گل و سجاد شهباززاده در فصل بیستم با 20 گل موفق به دریافت کفش طلای لیگ برتر شدند و منشا، استنلی، شیمبا و دیاباته توانستند به این عناوین دست یابند.
حال شاید انتقال ایرانیها به لیگهای خارجی را بتوان یکی از دلایل آقای گل نشدن آنها دانست و بازیکنانی همچون طارمی و علیپور به سبب درخشش به لیگ پرتغال رفتند اما افت فنی مهاجمان ایرانی در سالهای اخیر بسیار محسوس بوده که این نشان دهنده نوعی بحران زیر پوستی در فوتبال ایران است.
البته آقای گلی ایرانیهای ترکیب استقلال پیش از آخرین بار که برهانی این عنوان را مال خود کرد نیز چندان دایره گستردهای نداشت و غلامرضا عنایتی بوده که توانست پیش از آرش برهانی در فصول چهارم و پنجم به این موفقیت دست یابد.
اینکه دلیل کاهش آقای گلهای ایرانی در لباس استقلال چیست و چرا سالهای طولانی است آبیها مردی از تبار ایران را در این سطح نمیبینند شاید بیارتباط با کاهش کیفیت بازیکنان ایرانی نباشد اما باید مربیان را هم در این افول مقصر دانست و آنها را یکی از مهمترین دلایل این ماجرا دانست.
در فصل جاری نیز صدرنشین گلزنان لیگ برتر یک سپاهانی به نام رضا اسدی است که با 7 گل بالاتر از همه قرار دارد و از انرژی بسیاری برای رسیدن به این عنوان برخوردار است. در حال حاضر تنها بازیکنی که از استقلال شاید بتواند جایگاه اسدی را تهدید کند، مهرداد محمدی است. بازیکنی که بعد از دو گلی که مقابل هوادار به ثمر رساند و تعداد گلهایش در لباس استقلال را به عدد 3 رساند، دیگر گلی برای آبیها به ثمر نرساند و روی عدد 3 متوقف شده است.
حال شاید محمدی در ادامه لیگ بتواند جایگاهی که اکنون در اختیار اسدی است و جعفری، مهاجم ملوان نیز پشت سر او با 5 گل پرعطش نشان میدهد را تهدید کند و بعد از 15 سال استقلال را بهعنوان یک ایرانی خوش ترکیب صاحب کفش طلا کند.