خبرگزاری کار ایران

احیای شورای سیاست‌گذاری اقتصاد منطقه آزاد اروند

احیای شورای سیاست‌گذاری اقتصاد منطقه آزاد اروند
کد خبر : ۱۴۰۸۹۵۲

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، گفت: شورای سیاست‌گذاری اقتصاد منطقه با مشارکت فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان و سرمایه‌گذاران آبادان و خرمشهر تشکیل و با برگزاری جلسات منظم، منسجم و احصاء مشکلات، اقدامات ماندگاری را در حیطه اقتصاد منطقه رقم خواهد زد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد اروند، در نشست مشترک میان مدیرعامل، معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد اروند با مسئولان و اعضای اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان آبادان برگزار شد، پیرامون موضوعات مختلف، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، در این نشست ضمن محکوم کردن جنایت‌های رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی و رقم خوردن هلوکاست واقعی در غزه و عرض تسلیت شهادت تعداد کثیری از مردم فلسطین، اظهار کرد: برگزاری نخستین نشست مشترک میان سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق بازرگانی آبادان قابل تأمل است و باید این ارتباط در راستای تقویت اقتصاد منطقه، ارتقاء یابد.

او با بیان اینکه باید با برنامه‌ریزی، کمک و تعامل گامی در راه حل مشکلات منطقه برداشته بود، گفت: وجود سبقه شهرهای آبادان و خرمشهر در حیطه گردشگری، تجارت و صنعت با شرایطی که اکنون در حال مشاهده آن هستیم، به هیچ در شأن مردم دو شهر نیست.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با تاکید بر اینکه وضعیت موجود وظایف و مسئولیت‌ها را دو چندان خواهد کرد، تصریح کرد: حجم مشکلات و نابسامانی‌ها و کاستی‌ها بسیار است و مقارن با آن، منابع ما محدود است. اما این دلیلی بر کم‌کاری نیست، قطعاً تمامی مشکلات موجود یکباره مرتفع نخواهد شد، بنابراین اگر بر چند موضوع اولویت بخشیده و در راستای رفع آن تمرکز کنیم، با یک هم‌افزایی و همکاری بین‌بخشی، شاهد تأثیرپذیری بهتری خواهیم بود.

زارعی افزود: یکی از موضوعاتی که در پیشبرد اهداف توسعه‌محور منطقه اثرگذار خواهد بود، همکاری‌های میان‌بخشی معاونت سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای سازمان منطقه آزاد اروند با اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی دو شهرستان است که می‌توان با یک خرد جمعی، تعامل و ارتباط مستمر، مسیر رسیدن به راه‌حل مشکلات و جمع‌بندی موضوعات کوتاه‌تر کرد.

او با تاکید بر احیای شورای سیاست‌گذاری اقتصادی حوزه منطقه آزاد اروند، بیان کرد: این شورا باید با مشارکت فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان و سرمایه‌گذاران آبادان و خرمشهر تشکیل و با برگزاری جلسات منظم، منسجم و احصای مشکلات، اقدامات ماندگاری را در حیطه اقتصاد منطقه رقم خواهد زد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، ادامه داد: موضوعاتی که می‌تواند انتفاع سریع‌تری به مردم برساند باید در اولویت اقدامات قرار گیرد تا شهروندان اثرات حضور در یک منطقه آزاد تجاری-صنعتی را در زندگی خود ملموس بدانند.

زارعی با تاکید بر استفاده از راهکارهای قانونی و ظرفیت‌های منطقه برای انتفاع مردم، بیان کرد: منطقه آزاد اروند دارای ظرفیت‌های بسیاری است که تا کنون از آن غفلت شده و مغفول مانده است. 

او با اشاره به موضوعاتی که می‌شود بر اساس آن نسبت به بهبود معیشت شهروندان گام برداشت، گفت: اخیرا موضوع رونمایی از طرح جدید کارت شهروندی منطقه آزاد اروند مطرح شده که از اتاق بازرگانی انتظار داریم تا با استفاده از این ظرفیت، برخی خدمات را برای شهروندان پیش‌بینی کرده و در این کارت‌ها بگنجاند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، با اشاره به رویکرد جدید سازمان منطقه آزاد اروند در ارائه کارت‌های شهروندی، اظهار کرد: بر آن هستیم تا ابتدا خدمات لازم را روی این قبیل کارت‌ها تعریف کرده و سپس اقدام به توزیع آن کنیم. بر همین اساس، یکی از خدماتی که مدنظر این سازمان برای تعریف روی کارت‌های شهروندی موضوع واردات سه قلم کالای اساسی است تا شهروندان مرزنشین اروند بتوانند نسبت به تأمین مایحتاج خود از این طریق اقدام کنند.

زارعی با اشاره به پیگیری‌ برای تغییر کاربری گمرکات دو شهرستان به گمرک تخصصی، گفت: با توجه به شرایطی که در آبراه اروند موجود است، رفته رفته رونق دو بندر کاهش یافته که برای بازگشت این قابلیت‌ها، در نشست‌هایی که با وزارتخانه اقتصاد و گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت، مقرر شد تا موضوع تخصصی شدن گمرکات آبادان و خرمشهر مطرح و در برخی حیطه‌ها به‌صورت انحصاری و خاص فعالیت داشته باشند که امیدوارم اتاق بازرگانی نیز در این خصوص ابتکار عمل را در دست گیرد.

او با بیان مرتفع شدن موضوع کد واردات کالا از مرز شلمچه با راه‌اندازی آزمایشی آن؛ اشاره کرد:  موضوع ریجستری تلفن همراه در مرز شلمچه نیز در نشست با گمرک مطرح شده و قرار شد که اقدامات لازم در خصوص راه‌اندازی مجدد آن صورت پذیرد و در بحث کالای همراه مسافر نیز، ظرفیت‌های خوب اروند در حیطه گردشگری دیده شده و می‌تواند در رونق اقتصادی منطقه کارگر باشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به به‌کارگیری تمهیدات ویژه جهت تکمیل زیرساخت‌های نمایشگاه بین‌المللی منطقه آزاد اروند تا زمستان سال جاری،بیان کرد: تلاش داریم تا نمایشگاه اکسپو اروند را در این منطقه برگزار کنیم و در بلند مدت نیز از ظرفیت این مکان بهره‌مند باشیم.

زارعی با تاکید بر این موضوع که با وضعیت فعلی، تنها نام منطقه آزاد را یدک می‌کشیم، اظهار کرد: خروج گمرک از بنادر و استقرار در مبادی ورودی، یکی از سیاست‌های کلی سازمان منطقه آزاد اروند است که به‌صورت ویژه در سطح دولت و مجلس، در حال پیگیری است تا با استقرار و تثبیت آن، اروند تبدیل به یک بارانداز تجاری شده و منطقه آزاد به معنای واقعی در این دو شهرستان مستقر شود.

او ادامه داد: خواسته تجار و بازرگانان به‌حق است، اما برخی از این موارد در چارچوب اختیارات منطقه آزاد اروند نیست و در سیاست‌های بالادستی جایی ندارد و برخی از این گزینه‌ها نیز با فلسفه مناطق آزاد در تناقض است، اما حل این مسائل به پیگیری بلندمدت نیاز دارد که در حال انجام است. اگر بخواهیم زمان خود را با این موضوعات از دست بدهیم از سایر امورات منطقه غافل خواهیم شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: سایت صنعتی در زیرساخت‌ها دچار معضل است، اما همکاران ما در حوزه عمران پروژه‌های خوبی تعریف و در حال انجام دارند. در خصوص حاکمیت شهرک‌ها نیز اقدامات لازم در راستای تملک سایت صنعتی صورت گرفته اما متاسفانه سیستم قضایی رای به نقض آن داده که پیگیر این موضوعات نیز هستیم. اما در حال حاضر با تعاملی که میان این سازمان و شرکت شهرک‌های صنعتی موجود است، سعی داریم با یک مفاهمه سازنده کار را پیش ببریم.

زارعی با تاکید بر کاهش بروکراسی‌ها و حذف پیچ و خم‌های اداری برای بخش تولید و سرمایه‌گذاری گفت: در حال حاضر اگر سرمایه‌گذاری با طرح کاملی مراجعه داشته باشد، در حداقل زمان ممکن واگذاری زمین به وی انجام خواهد شد. بسته‌های سرمایه‌گذاری پیشنهادی و مجوزهای بدون نام سازمان منطقه آزاد اروند نیز ابتکار خوبی بود که می‌تواند در تسریع کار موثر باشد.

او بیان کرد: به‌هر حال با توجه به حجم مشکلات و معضلات منطقه، کار سنگینی را در پیش داریم و منابع مالی و انسانی ما نیز محدود است، اگر قرار بر ایجاد تغییر باشد، این تحول نیازمند همکاری و همدلی همه بخش‌ها خواهد بود و سازمان منطقه آزاد اروند به تنهایی توان برچیدن این مشکلات را نخواهد داشت.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز