یک مسئول قضایی استان قزوین:
باید از ظرفیتهای مساجد برای کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده کنیم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: باید از ظرفیت دینی و مذهبی مساجد برای کاهش و کنترل جرایم و آسیب های اجتماعی استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، علی فولیان در ششمین مرحله از "طرح هر مسجد یک حقوقدان" که با حضور جمعی از مسئولان قضایی، اجرایی، انتظامی، شهری و مشاوران خانواده و حقوقی در مسجد صاحب الزمان(عج) شهر اقبالیه برگزار شد، اظهار کرد: هدف از حضور در مساجد این است که مسوولان نسبت به مردم تکالیفی دارند و بر اساس آن باید بدون واسطه در جمع مردم حاضر شده و با شنیدن مشکلات و مطالبات برای حل آن برنامه ریزی کرده و اقدام کنند.
وی با بیان اینکه هر مسجد در هر محله قلب آن محله است، گفت: مسجد علاوه بر اینکه مکان مذهبی است، یک مکان اجتماعی است و افراد در آن با هم تعامل دارند و ما باید از این ظرفیت دینی و مذهبی برای کاهش و کنترل جرایم و آسیب های اجتماعی استفاده کنیم.
فولیان دومین هدف "طرح هر مسجد یک حقوقدان" را ارتقاء اگاهی های حقوقی، معرفی قوانین، کارکردها و ساختارهای دستگاه قضایی دانست و بیان کرد: وقتی قانونی در روزنامه رسمی کشور منتشر می شود ظرف مدت 15 روز بعد از انتشار قابلیت اجرا دارد و اصل بر اطلاع همگان است و همه مردم باید با حقوق و تکالیف قانونی خود آشنا بوده و بر مبنای آن عمل کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین لازمه رعایت قانون را آگاهی مردم از وجود قوانین دانست و گفت: قوه مقننه باید در زمان قانونگذاری مشخص کند که چه نهاد و دستگاهی وظیفه آموزش و اطلاع رسانی آن قانون را بر عهده دارد. موضوعی که بارها به عنوان یک مطالبه به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است.
وی با بیان اینکه شهروند خوب خود را ملزم به رعایت قانون می داند، گفت: قانونمداری جزء اصول اولیه زندگی است و اگر قانون نباشد قطعا در روابط اجتماعی هرج و مرج پیش می آید
وی افزود؛ عدم رعایت قانون بطور مستقیم و غیرمستقیم، آثار زیانباری برای مرتکبین آن به دنبال دارد و افرادی که آشنایی بیشتری با قوانین دارند همواره مسئولیت پذیر بوده و کمتر دچار مشکلات حقوقی و اجتماعی شده و آستانه تحمل بالایی دارند و از قدرت تصمیم گیری منطقی بهتری برخوردارند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه اظهار کرد: همه ما باید بر مدار قانون حرکت کنیم واگر قوانین را عایت کنیم، کمتر شاهد بروز مشکلات در جامعه خواهیم بود.
فولیان یکی از مهم ترین چالش های دستگاه قضایی را فراوانی پرونده دانست و گفت: اگر مردم احساس می کنند حق آنها تضییع شده، فوری شکایت نکنند، بلکه قبل از مراجعه به محاکم قضایی با استفاده از ظرفیت مساجد، امام محله و معتمدین محل مشکلات خود را بر اساس آموزه های اسلامی با ایثار و از خودگذشتی با برادری و صلح و سازش حل کنند.
فولیان بیان کرد: در زمینه سرقت رویکرد ما این است که با اشد مجازات با سارقین برخورد کنیم، اما باید بدانیم که پیشگیری از سرقت تنها وظیفه حاکمیت نیست و باید مردم با خود مراقبتی از اموال خود و رعایت اصول پیشگیری از سرقت جلوگیری کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین اضافه کرد: بخشی از جرایم سرقت توسط افراد معتاد صورت می گیرد و برنامه ما برای مقابله با آن درمان و برخورد با معتادان است که با همکاری نیروی انتظامی و دستگاه های مربوطه در حال اجرا است.
وی حضور غیر مجاز اتباع افاغنه را یکی از معضلات و مطالبات مردم اقبالیه دانست و عنوان کرد: حضور افاغنه در مناطقی که دارای جاذبه اشتغال و سکونت می باشد بسیار زیاد بوده و انتظار ما از مردم این است که از اجاره منازل مسکونی و زمین های کشاورزی خود به اتباع افاغنه غیرمجاز خودداری نموده و نیروی انتظامی را در شناسایی این افراد همراهی کنند.
همچنین وی به مردم تاکید کرد که در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول همراهی کنند و به مسئولان شهری دستور داد که با استفاده از قالب های مختلف اطلاع رسانی، مردم را از وجود این قانون آگاه نمایند.
گفتنی است در این جلسه که با حضور نمایندگان دستگاه های قضایی، اجرایی، انتظامی و شهری برگزار شد برخی از مطالبات عمومی مردم از قبیل ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات، مشکل روشنایی معابر، مقابله با تغییر کاربری های غیر مجاز، مقابله با سرقت و جمع آوری معتادان متجاهر مورد بررسی قرار گرفت، همچنین به مشکلات و سئوالات حقوقی و قضایی مردم نیز پاسخ داده شد و مشاوره های فردی در زمینه خانواده و امور زندانیان نیز ارائه شد.