مدیرعامل گروه فولاد مبارکه گفت: قرار است از ابتدای هفته آینده، ۱۲۰ مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق شود. همچنین فاز دوم این پروژه که هدف آن رسیدن به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات است، برای تابستان امسال برنامهریزی شده است.
سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، با اشاره به اقدامات گسترده این مجموعه در حوزه تولید و انرژی گفت: در نتیجه تجمیع برخی پروژههای تولیدی و برای جبران تأخیرات، ناگزیر شدیم برخی اقدامات سرمایهگذاری را بهصورت مستقل انجام دهیم. یکی از نکات مهم، اجرای قرارداد با شرکت مربوطه بود که اکنون به مرحله عملیاتی رسیده است.
وی افزود: در فاز اول پروژه، ظرفیت ۱۲۴ مگاواتی محقق شد که طی هفته گذشته به نتایج مطلوبی رسید. قرار است از ابتدای هفته آینده، ۱۲۰ مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق شود. همچنین فاز دوم این پروژه که هدف آن رسیدن به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات است، برای تابستان امسال برنامهریزی شده است.
زرندی با اشاره به پیگیری واردات تجهیزات خورشیدی و اجرای مناسب پیمانها گفت: امید داریم با همکاری مناسب، امکانات لازم در زمان مناسب در اختیار ما قرار گیرد. امروز ۳۵۰ مگاوات برق جدید را به شبکه عرضه کردهایم و پیشبینی میکنیم تا پایان آذرماه، بخش بخار این نیروگاه نیز وارد مدار شود.»
وی یکی از موضوعات مهم دیگر را تأمین آب عنوان کرد و اظهار کرد: پروژه انتقال آب دریا با هدف جدا کردن مصرف صنعتی از منابع آب شیرین، بهویژه رودخانه زایندهرود، در دست اجراست. این پروژه بهصورت ویژه برای صنعت تعریف شده و مصرف از رودخانه را به صفر خواهد رساند. در گذشته حدود ۱ تا ۱.۵ درصد از آب رودخانه مبارکه برای مصارف صنعتی استفاده میشد که اکنون با اجرای پروژه انتقال آب، این میزان قطع خواهد شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه بیان کرد: ما یکی از شرکتهای تراز جهانی در مصرف بهینه آب هستیم. برای تولید هر کیلوگرم فولاد، تنها دو و نیم لیتر آب مصرف میکنیم که نسبت به میانگین جهانی، حدود ۴۰ درصد صرفهجویی دارد. در حال حاضر، علاوه بر نه شهر، پنج شهر دیگر نیز در این پروژه همکاری دارند.
زرندی با اشاره به نقش فولاد مبارکه در خودکفایی انرژی کشور گفت: طبق قانون، شرکتهای بزرگ موظف به سرمایهگذاری در حوزه تأمین انرژی خود هستند و ما نیز اقدامات لازم را در این زمینه آغاز کردهایم. هرچند هنوز به مراحل نهایی نرسیدهایم، اما مسیر روشن است.
وی در پایان گفت: در شرایط فعلی کشور، فولاد مبارکه با همکاری بخشهای مختلف، تمام تلاش خود را به کار گرفته تا تولید پایدار خود را حفظ کند.