آخرین خبرها از پروژههای پیشران فولاد کردستان
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان گفت: دو طرح پیشران شرکت یعنی پروژه کارخانه احیاء مستقیم به روش پرد «PERED» با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار از پیشرفت حدود ۴۰ درصدی برخوردار است و با توجه به شروع عملیات مهندسی، اجرای پروژه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی به روش «CSP» با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن در سال در شهرستان قروه نیز به زودی آغاز خواهد شد. در واقع تلاش ما این است که با تکمیل و راهاندازی این دو پروژه، زنجیره فولاد در غرب کشور را تکمیل کنیم و در مسیر توسعه و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی منطقه و کشور گام برداریم.
به گزارش ایلنا و به نقل از شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، کریم رستمیزاده در خصوص وضعیت دو پروژه پیشران شرکت صنایع فولاد کردستان، اظهار کرد: احداث کارخانه احیاء مستقیم به روش پرد «PERED» با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار، برای نخستین بار است که در ایران و جهان توسط شرکت صنایع فولاد کردستان در حال اجرا بوده و هماکنون پیشرفت فیزیکی آن به حدود ۴۰ درصد میرسد.
با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و روندی که در پیش گرفتهایم، پیشبینی میکنیم پروژه آهن اسفنجی بیجار تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد. اگرچه اجرای این پروژه در ابتدا با وقفه همراه شد اما در ادامه با حمایت سهامداران شرکت، روند اجرایی پروژه سرعت قابلقبولی پیدا کرد و اکنون در زمینههای فنی و تامین تجهیزات، عمده اقدامات لازم توسط دو پیمانکار پروژه شامل شرکتهای مهندسی بینالمللی فولاد تکنیک و مهندسی معادن و فلزات تامین شده است؛ ضمن اینکه میزان اشتغالزایی این پروژه نیز بیش از ۵۰۰ نفر برآورد میشود که در سطح شهرستان بیجار رقم قابلتوجهی است.
پروژه بیجار؛ بینظیر در ایران و جهان
وی تصریح کرد: اگرچه ظرفیت اسمی تولید این پروژه ۱٫۶ میلیون تن آهن اسفنجی در نظر گرفته شده است اما طراحی آن به گونهایست که امکان بهبود و ارتقای ظرفیت تولید را خواهد داشت. لازم به ذکر است تا پیش از این، هفت طرح استانی احیا مستقیم در کشور با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی احداث شدهاند و پروژه آهن اسفنجی بیجار، اولین طرح مگامدول آهن اسفنجی با افزایش ظرفیت دو برابر (یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن) به روش بومیسازی شده پرد «PERED» در کشور و جهان محسوب میشود که در نوع خود بینظیر است.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان در ادامه به پروژه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی به روش «CSP» با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن در سال به عنوان دیگر پروژه پیشران شرکت صنایع فولاد کردستان در شهرستان قروه اشاره کرد و گفت: تکنولوگ مورد استفاده در این پروژه متعلق به شرکت خارجی است که یکی از سه تکنولوگ برتر در سطح جهان محسوب میشود. اگرچه با گذشت زمان بسیار از آغاز پروژه به دلایل مختلف اعم از تحریم و..، بهکارگیری این تکنولوگ با تاخیر مواجه شد اما در نهایت در مرداد ماه سال جاری، اولین جلسه رسمی پس از پرداخت هزینه ارزی لازم توسط سرمایهگذار، با حضور ارکان پروژه متشکل از شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) به عنوان پیمانکار، شرکت خارجی و نیز تعدادی از نمایندگان سهامدار شرکت برگزار شد.
در ادامه نیز اولین نقشههای خط تولید واحد نورد طراحی و به زودی اجرای آن نیز آغاز خواهد شد. پیشبینی ما این است که اگر در ادامه با چالش خاصی در تامین نقدینگی مورد نیاز مواجه نشویم، این پروژه طی چهار سال آینده به بهرهبرداری برسد و اشتغالزایی مستقیم یک هزار و ۲۰۰ نفری و غیرمستقیم بیش از پنج هزار نفری در منطقه قروه محقق شود.
رستمیزاده در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه معدن، تصریح کرد: اقدامات صورت پذیرفته در حوزه معدن در شرکت صنایع فولاد کردستان، منجر به تملک ۶ محدوده معدنی شده است؛ به نحوی که اکنون سه پهنه در مرحله صدور گواهی کشف قرار داشته و سه معدن دیگر در مرحله ثبت قرار دارند. در واقع هدف این است که بخشی از مواد اولیه مورد نیاز پروژه آهن اسفنجی بیجار از محل همین معادن تامین شود؛ ضمن اینکه بخش عمده گندله از شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (یکی از سهام داران عمده) تامین خواهد شد. در خصوص پروژه فولادسازی قروه نیز ماده اولیه مورد نیاز آهن اسفنجی است که با توجه به بهرهبرداری از پروژه بیجار تا پایان سال آینده، نگرانی خاصی بابت تامین خوراک فولادسازی وجود نخواهد داشت.
با حمایت «ایمیدرو» و «ومعادن» بر چالشها غلبه کردیم
وی در ادامه ضمن اشاره به چالشهای پیش روی شرکت صنایع فولاد کردستان در مسیر بهرهبرداری از این دو پروژه پیشران اقتصادی، اظهار داشت: واقعیت امر این است که اجرای پروژههای مختلف، عموما با چالشهای متعددی همراه بوده و پروژههای پیشران شرکت صنایع فولاد کردستان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. تامین نقدینگی، یکی از مهمترین مشکلات پروژههای در دست اجرا در سطح کشور است که باید با اتخاذ تدابیر و تصمیمات موثر، نسبت به رفع آن اقدام کرد. در این بین، نمیتوان از نقش تحریم در مدیریت و اجرای پروژهها غافل شد که خوشبختانه با حمایت سهامداران توانستهایم بر بخش قابلتوجهی از تحریمها فائق آییم. همانطور که پیشتر اشاره شد، پیش از اجرای پروژه آهن اسفنجی بیجار، طرحهای هفتگانه فولادی کشور با استفاده از تکنولوژی پرد و در ظرفیت ۸۰۰ هزار تن به بهرهبرداری رسیده بود. بر همین اساس استفاده از این تکنولوژی جهت احداث کارخانهای با ظرفیت دو برابر با برخی دشواریها همراه بود و ما تلاش کردیم با حداکثر دقت و انجام افزایش سهم بومیسازی پروژه را پیش ببریم. نیروی انسانی متخصص نیز یکی دیگر از چالشهای ما در اجرای این دو پروژه بوده است که با جذب نیروهای بومی و ارائه آموزشهای لازم این معضل مرتفع شد. لازم به ذکر است که حمایتها و پیگیریهای بیوقفه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) و شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن»، نقش بسزایی در رفع این موانع و چالشها داشته است.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزیابی شما از اهمیت تکمیل و راهاندازی پروژههای پیشران این شرکت در توسعه صنعت فولاد و همچنین اشتغالزایی و پیشرفت مناطق کمتر توسعهیافته کشور چیست، خاطرنشان کرد: با توجه به طرح جامع فولاد کشور، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است که پروژههای پیشران شرکت صنایع فولاد کردستان نیز ذیل تحقق همین طرح تعریف شده و در حال اجراست.
از این رو بهرهبرداری از این پروژهها نه تنها در راستای تحقق برنامه فوق بلکه از لحاظ اجتماعی و اقتصادی نیز تاثیر بسزایی در سطح منطقه و کشور خواهد داشت. با توجه به اینکه امروزه صنعت فولاد به پیشنیاز توسعه جوامع مختلف تبدیل شده است و میزان تولید و مصرف فولاد به عنوان یکی از شاخصههای توسعهیافتگی محسوب میشود، بنابراین هرچه میزان تولید و مصرف فولاد در کشور افزایش پیدا کند، گامهای بلندتری در مسیر توسعه برداشته خواهد شد. از آنجایی که در استان کردستان نیز ذخایر معدنی قابلتوجهی قرار دارد، بنابراین میتوانیم از این مزیت بیشترین بهره را ببریم و ضمن حرکت در راستای کاهش بهای تمام شده، به یاری خدا توسعه و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی مناسبی را در سطح استان رقم بزنیم.