در رویداد هنری «ما تمام نمیشویم»
کودکان ایرانی رنج و مقاومت کودکان غزه را به تصویر کشیدند
رویداد هنری «ما تمام نمیشویم» با برگزاری نمایشگاهی از آثار نقاشی کودکان ایرانی با تلاش و پیگیری سازمان دفاع از قربانیان خشونت و 13 سازمان غیردولتی بشردوستانه با هدف رساندن فریاد خاموش کودکان غزه و لبنان به جهان برگزار شد. در این رویداد که کودکان ایرانی سهم قابل توجهی در آن داشتند داستان درد و مقاومت کودکانی را به تصویر کشید که بیگناه، قربانی خشونت، زیادهخواهی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی شدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رویداد هنری «ما تمام نمیشویم» کودکان ایرانی در حمایت از کودکان بی پناه غزه و لبنان صبح امروز با شعار ما تمام نمیشویم با حضور نمایندگان دولتی و غیردولتی از سازمان پناهندگان در ایران، صلیب سرخ، سازمان پزشکان بدون مرز، یونیسف، سازمان دفاع از قربانیان خشونت، سمنهای تهران و تعدادی از سازمانهای مردم نهاد غیردولتی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این رویداد نمایشگاهی از آثار نقاشی کودکان ایرانی از سراسر کشور بهعنوان نمادی از همدردی و هبستگی کودکان ایران با کودکان غزه و لبنان نیز برگزار شد.
«مونا رحمانی» دبیر اجرایی رویداد «ما تمام نمیشویم» در ابتدای نشست به حضور فعال 13 انجمن مردمنهاد بشردوستانه مرزی و برون مرزی اشاره کرد و گفت: 13 انجمن مردمنهاد با تاکید بر فعالیتهای بشردوستانه مرزی و برون مرزی برآن شدیم تا با کمک به کودکان لبنان و غزه قدمهای ماندگاری برداریم. اما با توجه به اینکه کمپینهای دولتی و حمایتهای مختلف بینالمللی بسیاری در این خصوص برگزار شده بود تصمیم گرفتیم این حمایت را با برگزاری یک رویداد هنری انجام دهیم.
او گفت: هنر قصه پرسکوت و تاثیرگذار برای همه ملتها و اقوام بهشمار میرود، بنابراین هنر را انتخاب کردیم تا با قدرت هنر رویداد «ما تمام نمیشویم» را در حمایت از کودکان معصوم و بیگناه غزه و لبنان برگزار کنیم.
او گفت: این انجمنها در قالب شبکههای سازمانهای غیردولتی بشردوستانه درحالی این رویداد ارزشمند را طراحی و اجرا کردند که آنچه در این سالن اجرا میشود مربوط به کودکان ایرانی از سراسر کشور است که با ارسال نقاشی و پیام ضبط شده به کودکان غزه و ارسال نامههای کاغذی به عنوان سمبل صلح همبستگی و همدردی خود را با کودکان اعلام کردند.
رحمانی به لوگوی هندوانه در این رویداد اشاره کرد و افزود: در این رویداد تصویر هندوانه به عنوان لوگو انتخاب شد چرا که ما در حمایت از لبنان و غزه نمی توانستیم توییتی داشته باشیم و هر توییتی در حمایت از غزه توسط توییتر حذف می شد بنابراین از پرچمهای این کشورها که به رنگ هندوانه بودند انتخاب کردیم و با انتخاب هندوانه دیگر کسی نمیتوانست ما را از توییتهای حمایتی محروم کند.
دبیر اجرایی رویداد ما تمام نمیشویم اعلام کرد: در نمایشگاه رویداد ما تمام نمیشویم قابهای عکاسی و نقاشی را خواهید دید که تمامی آنها در حمایت از کودکان غزه و لبنان به تصویر درآمدهاند. تمامی این قابها به ژنو، وین و لبنان ارسال خواهد شد و اینجا تلخترین جای تاریخ به مهربانترین جای تاریخ با کودکان تبدیل می شود.
این رویداد مهمترین درد جامعه بشری را به تصویر میکشد
«وثیق عزیز» مدیرکل اداره سمنها و احزاب وزارت امورخارجه در بخش دیگری از مراسم پیام دکتر قریبنژاد را قرائت کرد. در این پیام اعلام شد، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شبکههای سازمانهای بشردوستانه غیردولتی ایران برای برگزاری این رویداد مردمی و ارزشمند قدردانی میکنم.
او گفت: این رویداد به بخشی از مهمترین درد امروز جامعه بشری که همانا کشتار بیرحمانه زنان و کودکان مظلوم غزه و لبنان توسط رژیم صهیونیستی میپردازد. چراکه بر اساس آمار دفتر حقوق بشر سازمان ملل بیش از 18 هزار کودک در غزه و لبنان شهید شدند که در میان آنها 900 نفر کمتر از یکسال داشتند.
قریبنژاد در این پیام تاکید کرد، این ردخدادهای غیرانسانی که وجدان بشریت را دردمند کرده درحالی در جهان امروز رخ میدهد که زنان و کودکان از بیشترین حمایتها بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی برخوردارند. اما به دلیل معیارها و استانداردهای دوگانه کشورهای غرب عملا هیچ واکنشی و اقدامی از سوی این گروهها برای توقف ماشین کشتار جمعی رژیم صهیونیستی انجام نشد.
او افزود: اگر تلاشها و وجدان انسانی برخی از سازمانهای غیردولتی در کشورهای مختلف نبود امروز خبری از رسوایی رژیم صهیونستی از جنایات هولناکی که علیه مردم بی پناه غزه و لبنان انجام داده، نبود.
او به نقش سازمانهای غیردولتی اشاره کرد و افزود: با توجه به ساختار این نوع سازمانها به دلیل اهداف بشردوستانه و داوطلبانه و عدم وابستگی به دولتها جایگاه مهمی در منافع عمومی ایفا میکنند که به اعتقاد من، این سازمانها یکی از بزرگترین گروه سازمانهای بینالمللی هستند که در طراحی و تدوین سیاستهای کشورها در عرصه جهانی و هدایت افکار عمومی دارای نقش اثرگذاری هستند.
در این پیام تاکید شده است، هر چه سازمانهای مردمنهاد ایران توانمندتر و کنشگری آنها در عرصه بینالمللی منسجمتر باشد نهتنها کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی را در مجامع بینالمللی بهخاطر اقدامات غیرانسانی پاسخگو میکنندکه تصویر درست و واقعی از جمهوری اسلامی ایران را به جهان مخابره خواهند کرد.
بیش از 70 درصد از نسل کشی رژیم صهیونیستی زنان و کودکان بودند
«غلامحسین درزی» مدیرکل توسعه پایدار محیطزیست وزارت امورخارجه در این رویداد اعلام کرد: در پی نسل کشی در غزه و لبنان هزاران انسان بی گناه جان خود را درحالی از دست دادند که بیش از 70 درصد آنها را زنان و کودکان تشکیل دادهاند. آنچه که در غزه شاهد هستیم فاجعه دیپلماسی غرب بود که ادامه تجاوز جنایت جنگی اسرائیل و توسعه و دامنه جنگ به دیگر کشورها و پیامدهای آن به دیگر کشورها چیزی نیست جز تهدید واقعی صلح و امنیت بین المللی از سوی یک رژیم قانون شکن که به هیچ یک از قوانین بین الملل پایبند نیست.
او گفت: تمام جنایات رژیم صهیونیستی که در مقابل دیدگان جهان صورت می گیرد تمام عناصر نسلکشی، جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت را شامل می شود. شمار فراوان افراد کشته و زخمی شده و همچنین شدت تخریب مناطق مسکونی و اراضی کشاورزی و منابع آبی غزه مدرک مشهودی از توطئه از پیش طراحی شده برای نابودی یک ملت از جمله از طریق اخراج اجباری آنها از فلسطین اشغالی است که این حجم از توحش علاوه بر توهین به بشریت، بیاعتنایی کامل به ارزشهای والای ملتها و تمدنها و نقض هنجارها و اصول بنیادین حقوق بین الملل به ویژه حقوق بین الملل بشردوستانه است.
به گفته درزی، هیچکس نباید به جنایات فجیع و گسترده رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین که شدت و دامنه آن بی سابقه است بی تفاوت بماند. در این راستا همه وظیفه داریم همواره از ملت فلسطین بر مبنای حقوق بینالملل قاطعانه دفاع کنیم بر این اساس لازم است متخصصان و صاحبنظران برای پیگرد حقوقی و بینالمللی جنایتکاران صهیونیست نسبت به جمعآوری شواهد و مستندات اقدام کنند.
او گفت: تشکیل نشستهای اینگونه با مشارکت نهادهای مردم نهاد و همچنین نهادهای بین المللی ذیربط برای بررسی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به همراه طرح های فوری و مناسب و آسیبهای وارده از جمله ضروریترین اقداماتی است که باید درا ین رابطه انجام بگیرد.
همچنین در بخش پایانی این رویداد پیام رویداد «ما تمام نمی شویم» قرائت شد. در این پیام عنوان شد: با قلبهای سرشار از غم و همبستگی امروز در این جا جمع شدیم تا رویدادی را افتتاح کنیم که در آن هنر کودکان ایرانی با شعار «ما تمام نمی شویم» فریاد خاموش کودکان غزه و لبنان را به جهانیان برسانیم.
این آثار نمادی از همدردی و همبستگی کودکان ایرانی با کودکانی است که در سایه بی رحمی جنگ معصومان جان باخته و رویاهای آنها در میان خاکستر فرورفته است. در این نقاشیها دستان کوچک اما امیدبخش کودکان ایرانی داستان درد و مقاومت کودکانی را روایت می کند که بی گناه قربانی خشونت شدهاند و با تمام وجود حق زندگی و آرامش را فریاد می زنند.
این نمایشگاه به همت شبکه سازمانهای غیردولتی بشردوستانه متشکل از 13 سازمان غیردولتی برگزار شده است که با تعهد به اصول انسانیت و عدالت خواستار جلب توجه جهانی به نقض های فاحش حقوق بین الملل بشردوستانه هستند.
کشتار کودکان بی گناه و آوارگی خانوادهها در غزه و لبنان نقض آشکار تعهدات مندرج در کنوانسیونهای بینالمللی و حقوق بشردوستان است. جهان نباید به سکوت در برابر این فجایع ادامه دهد چراکه هر لحظه سکوت تایید تلویحی جنایات است امروز ما با ایمان به ارزشهای انسانی این بیانیه به دست مقامات سازمان بینالملل و گزارشگران ویژه حقوق بشر خواهیم رساند از شما مقامات بینالمللی درخواست داریم تا با اقداماتی قاطع و شفاف در حفاظت از حقوق کودکان و جلوگیری از این جنایات عمل کنند.
از جامعه جهانی انتظار میرود که با ابزارهای موجود خود تدابیری برای پایان دادن به خشونت و حفاظت از کودکان بی پناه اتخاذ کند. این نمایشگاه و این آثار نه فقط تصاویری از رنگ و قلم که اسنادی زنده از حقیقت تلخ هستند که هر روزه در غزه و لبنان تکرار میشوند.