خبرگزاری کار ایران

صالحی‌امیری در شورای اداری فیروزآباد:

فیروزآباد نقطه تمدنی و باعث مباهات ایران‌زمین است

فیروزآباد نقطه تمدنی و باعث مباهات ایران‌زمین است
کد خبر : ۱۵۵۳۷۳۰

شورای اداری شهرستان فیروزآباد در محل فرمانداری این شهرستان با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، سیدرضا صالحی‌امیری در این نشست گفت: هدف ما برای این سفر توجه به رفع مشکلات و موضوعات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فیروزآباد است.

وزیر میراث‌فرهنگی ادامه داد: نماینده میمند و فیروزآباد همواره تلاش مجدانه برای حوزه خود داشته است که قابل تقدیر است.

او اضافه کرد: فیروزآباد مایه مباهات و نقطه تمدنی ایران زمین است. باید شأن و جایگاه این جغرافیای کهن را بدانیم و این دیار نیازمند نگاه بلندمدت است.

صالحی امیری تصریح کرد: فیروزآباد باید با نگاه بلندمدت مورد توجه قرار می‌گیرد تا این منطقه به قطب میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تبدیل شود.

وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: بر تداوم پژوهش‌ها و کاوش های شهر باستانی گور هم تاکید داریم، چراکه رازهای بیشتری از دوره ساسانی را نمایان می‌کند.

او با اشاره به اهمیت قدرت نرم بیان کرد: قدرت نرم بقای یک ملت را تضمین می‌کند و تصویر ایران زیبا را به جهانیان منعکس می‌کند.

او برگزاری رویدادها مانند جشنواره گل و گلاب میمند را حائز اهمیت ویژه و عامل مطلوب توسعه گردشگری دانست.

وزیر میراث فرهنگی همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری هفته فیروزآباد در کاخ سعدآباد تهران خبر داد که در معرفی هرچه بیشتر این شهر باستانی موثر خواهد بود.

بازدید از حکومت 400 ساله ساسانیان

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به استان فارس از آثار تاریخی فیروزآباد که در منظر باستان‌شناسی ساسانی واقع شده است، بازدید کرد.

سیدرضا صالحی امیری در حاشیه این بازدیدها بر تسهیل دسترسی و بازدید مردم از آثار تاریخی با رعایت اصل حفاظت و سیاست از آثار تاریخی تاکید کرد.

استان فارس به‌عنوان پایتخت حکومت ۴۰۰ ساله ساسانیان، آثار تاریخی بسیاری را از آن دوران در خود جای داده است. در سال ۲۰۱۸ برخی از سایت‌های باستان‌شناسی این منطقه با عنوان «چشم‌انداز باستان‌شناسی ساسانیان» یا «منظر باستان‌شناسی ساسانی فارس» در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. این مجموعه که شامل شهر، سازه‌های معماری و سنگ‌نگاره‌ها می‌شود، متعلق به سال‌های مختلف حکومت ساسانی از ۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی است. قلعه دختر فیروزآباد یکی از هشت اثر به ثبت رسیده در این مجموعه محسوب می‌شود.

قلعه دختر فیروزآباد، دژی دفاعی است که توسط بنیان‌گذار سلسله ساسانی به جهت حفاظت از اولین پایتخت این حکومت بنا شده است. این قلعه از جاهای دیدنی فیروزآباد محسوب می‌شود که در نزدیکی شهر فیروزآباد امروزی قرار دارد. بنای قلعه دختر در ۱۲ اسفند سال ۱۳۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

 ارائه طرح برای مرمت حمام تاریخی میمند

سیدرضا صالحی‌امیری همچنین در ادامه برنامه‌های خود در شیراز از مسجد جامع و حمام تاریخی شهرستان میمند بازدید کرد.

سیدرضا صالحی‌امیری در ادامه سفر به شهرستان میمند از مسجد جامع که به ثبت ملی رسیده و متعلق به دوره قاجار است، امامزاده اسماعیل(ع)، حمام تاریخی و موزه مردم شناسی و ... بازدید کرد.

همچنین مقرر شد تا با ارائه طرحی این حمام تاریخی که موزه مردم شناسی است مورد مرمت قرار بگیرد و چینش حمام نیز به طور اصولی به انجام برسد.

وزیر میراث‌فرهنگی در این سفر از کارگاه شیشه‌گری در میمند هم بازدید داشت و تولید گل و گلاب در این شهر را ظرفیت مطلوبی در گردشگری دانست.

تولیدکنندگان گل و گلاب در این شهر درخواست‌ها و پیشنهادات خود را در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت گل و گلاب ارائه کردند.

شهر میمند که در نزدیکی فیروزآباد واقع شده است، شهر گل و گلاب است و یک مرکز گردشگری شاخص در این زمینه به شمار می‌رود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز