در دیدار صالحیامیری با نخستوزیر گرجستان عنوان شد؛
افق جدید و روشن در تعاملات حوزه گردشگری ایران و گرجستان
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشورمان در دیدار با نخستوزیر گرجستان بر لزوم بهبود روابط میان دو کشور به خصوص در حوزه گردشگری تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، سید رضا صالحیامیری با حضور در ضیافت شام ایراکلی کوباخیدزه نخستوزیر گرجستان پیرامون مناسبات دوجانبه و مسائل مربوط به حوزه گردشگری به گفتوگو نشست.
در این دیدار گسترش همکاریهای دوجانبه و خصوصا ترسیم افق جدید روابط در حوزه گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کوباخیدزه در این دیدار با اشاره به حضور خود در مراسم تحلیف رئیسجمهوری ایران به ملاقات موثر و سازندهاش با دکتر پزشکیان اشاره کرد و این دیدار و تبادلنظر را سرفصل جدید روابط دو کشور دانست.
گردشگری رسانه نوین دنیای امروز است
صالحیامیری با تاکید بر مزیتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه گردشگری، گفت: گردشگری ابزار صلح، دوستی و گفتوگوی میان ملتهاست و ایران نیز با سابقه تمدنی چندینساله و مهماننوازی ممتازش در دنیا، قدمهای استواری را در این حوزه برداشته است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نشستی که به مناسبت روز جهانی گردشگری در تفلیس برگزار شد، خطاب به حضار با تقدیر از میهماننوازی مقامات گرجستان، گفت: کلیدیترین زیرساخت برای توسعه گردشگری در جهان امنیت است. امنیت نهتنها به معنای نبود تنش و نزاع بلکه به مفهوم وجود آسودگی خاطر برای گردشگران و عرضهکنندگان خدمات این حوزه است.
گردشگری ابزار صلح میان ملتهاست
او با تاکید بر اینکه امنیت، آرامش و ثبات با شناخت فرهنگها ایجاد و گسترش مییابد، افزود: همگان میدانند که گردشگری ابزار صلح، دوستی و گفتوگوی میان ملتهاست و اساسا دروازه ورود شناخت عمیق و دقیق هر ملتی، گردشگری است.
صالحیامیری ادامه داد: گردشگری رسانه نوین دنیای امروز است که بیواسطه و شفاف نمایانگر تعامل و تبادل فرهنگی، سخاوت و مهماننوازی در مردم است. دنیای امروز نیازمند گفتوگو است و این دقیقا همانجایی است که گردشگری باید وارد شود.
گردشگری نیازمند وفاق است
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری قدرت برقراری ارتباط و پیوند میان ملتها را به عنوان رسالت اصلی خود به همراه دارد، اظهار کرد: گردشگری برای شکل دادن به گفتوگو نیازمند وفاق ملی، منطقهای و جهانی است. اتحادی که همه ارکان و ذینفعان حوزه گردشگری برای ایجاد جامعه با نشاطتر به آن نیاز دارند. این همان موضوعی است که رئیس جمهوری ایران نیز به آن تاکید دارند.
صالحیامیری همچنین ادامه داد: به گواه تاریخ ایران کشور صلح و دوستی است و سکونت یک میلیون ساله انسان در ایران، تمدن ۷ هزار ساله، دارا بودن ۲۸ میراث ملموس و ۲۴ میراث ناملموس ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو و برخورداری از ۱۱ شهر و ۳ روستای ثبت جهانی صنایعدستی جهانی هدیه ایران به دنیاست.
وزیر میراثفرهنگی با تاکید بر اینکه وظیفه خود میدانیم که به خوبی از این موارد برای آگاهی نسلهای آتی مراقبت کنیم، گفت: وجود ۱۳ زیستکره در ایران و ۳ ژئوپارک جهانی در ایران همگی نمونههایی از صلح و دوستی ایرانیان است و لازم به ذکر است که در حال حاضر بیش از صد پرونده ثبت میراث ایران در فهرست جهانی یونسکو در انتظار بررسی است.
او همچنین با اشاره به موضوع لغو داوطلبانه روادید با بسیاری از کشورها توسط جمهوری اسلامی ایران، افزود: ما امروز از نیمی از جمعیت جهان با درهای باز استقبال میکنیم و زمینه را برای افزایش تعامل با سایر گردشگران دنیا نیز ایجاد کردهایم که این خود پیام روشن و واضحی در خصوص قدمهای ایران در راه صلح و دوستی با جهانیان است.