خبرگزاری کار ایران

چگونگی تعامل نیاکان منطقۀ آذربایجان و کردستان در سلسله ماد

چگونگی تعامل نیاکان منطقۀ آذربایجان و کردستان در سلسله ماد
کد خبر : ۱۴۹۹۸۴۱

نویسنده در کتاب «از آتروپاتن باستان تا آذربایجان و کردستان» نشان می‌دهد نیاکان منطقۀ آذربایجان و کردستان در طی قرن‌های متوالی در کنار هم زیسته‌اند و ترکیب به‌اصطلاح «قومی» آن‌ها در هر دورۀ تاریخی مختلط‌تر از پیش شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «از آتروپاتن باستان تا آذربایجان و کردستان» نوشته عباس جوادی در ۱۷۰ صفحه ازسوی نشر مروارید منتشر شده است.

«آتروپاتن»، که ریشۀ نام آذربایجان است، ۲۲۰۰ سال پیش در سلسلۀ ماد به نام منطقه‌ای شامل ناحیه‌های آذربایجان و کردستان اطلاق می‌شد که پس از استقرار سلسلۀ هخامنشی همچنان به‌عنوان یک ساتراپ مهم به همین نام باقی ماند. این منطقه در استمرار خود تا زمان ساسانیان مانند دیگ درهمجوشی از طایفه‌ها، زبان‌ها و آیین‌های پیشاایرانی و سپس ایرانی، و نیز برخی اقوام همسایه به‌نظر می‌رسید و ایرانیان آذری و ایرانیان کرد، از مهم‌ترین ساکنان آن محسوب می‌شدند.

در کتاب حاضر، مولف پس از سال‌ها پژوهش در تاریخ این منطقه و با بهره‌یابی از مهم‌ترین منابع علمی به زبان‌های مختلف نشان می‌دهد که نیاکان منطقۀ آذربایجان و کردستان در طی قرن‌های متوالی در کنار هم زیسته‌اند و ترکیب به‌اصطلاح «قومی» آن‌ها در هر دورۀ تاریخی مختلط‌تر از پیش شده، و با وجود برخی تغییرات، اصل و گوهرشان یکی بوده است.

پیشاتاریخ منطقه، گسترش زبان‌های هند و اروپایی، زبان و سرزمین مادها، ایرانی شدن آذربایجان و کردستان، ماد کوچک یا آتروپاتن، تاریخ مختصر آتروپاتن، زبان در آتروپاتن، آتروپاتن و ارمنستان، جایگاه زبان مادی و مشتقات آن، ریشه‌یابی نام آذربایجان، زیشه‌یابی کردها و زبان آن‌ها و جاینمام‌های آذربایجان فهرست مطالب این کتاب را شامل می‌شود.

بیژن تلیانی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز