اولین دور گفتوگوهای فرهنگی ایران و عربستان
در دومین نشست مشترک دبیرخانه گفتگوهای فرهنگی اولویتهای گفتگو و کشورهای مخاطب مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز بیست و چهارم دی ماه دومین نشست مشترک دبیرخانه گفتگوهای فرهنگی در محل حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور نمایندگان دانشگاههای کشور برگزار شد.
محمد علی ربانی، در مورد جایگاه فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران گفت: «فرهنگ، عمدهترین و مهمترین مزیت ایران اسلامی است.» وی تأکید کرد که «نظام تعامل دوسویه و گفتوگو محور نخبگان و گروههای مرجع، موثرترین، اعتمادسازترین و پایدارترین مسیر برای همفهمی، همسویی و همکاری به منظور حل مسائل و خلق ارزشهای مشترک جهانی است.
رایزن فرهنگی پیشین کشورمان در هند به اهمیت گفتوگوهای فرهنگی بهعنوان راهکاری اعتمادساز و تسهیلکننده تعاملات شبکهای اشاره نمود و اعلام داشت که این گفتوگوها برای اجماعسازی، تشکیل اتاق فکر مشترک، و توسعه نقش نخبگان علمی در مواجهه با چالشهای بینالمللی و منطقهای اهمیت دارند.
همچنین، ربانی توضیح داد: هرچند هدف و سازوکارهای گفتوگوهای فرهنگی با همکاریهای آموزشی متفاوت است، ولی آنها میتوانند به ظرفیتسازی برای توسعه همکاریهای علمی پایدار و موثر منجر شوند.
وی در ادامه اهمیت برگزاری گفتوگوهای فرهنگی بر اساس اولویتهای موضوعی متعدد را مورد تأکید قرار داد. از جمله این موضوعات عرفان، تصوف و سادات، زبان فارسی، میراث مشترک فرهنگی تمدنی، چالشهای حقوق بشر، و توسعه همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی بود.
وی از سوی دیگر، کشورهای آسیای جنوب شرقی از جمله چین، ژاپن، اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین و ویتنام بهعنوان هدف در گفتوگوهای فرهنگی ایران برشمرد و افزود برنامههایی نیز برای تقویت گفتوگوهای فرهنگی با کشورهای عربی مانند عراق، سوریه، لبنان، تونس، الجزایر، مغرب و کشورهای حاشیه خلیج فارس مطرح است.
محمد علی ربانی همچنین برخی از برنامههای پیش بینی شده برای گفت و گوهای فرهنگی ایران و جهان عرب را مطرح کرد و گفت: دومین اجلاس سراسری گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در تهران، گفتوگوهای فرهنگی دوجانبه و موضوعی ایران و عرب، گفتوگوهای فرهنگی ایران و شمال آفریقا، سومین دور گفتوگوهای فرهنگی ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و اولین دور گفتوگوهای فرهنگی ایران و عربستان برگزار خواهد شد.
دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوی فرهنگی و حقوق بشر در رابطه با برنامههای در دست اقدام برای آینده، به برگزاری نشست فرهنگی تهران، که با همکاری مجمع جهانی صلح اسلامی و با پیشبینی ۶۰ میهمان بینالمللی ترتیب داده شده است، اشاره کرد و همچنین، برپایی اجلاسهای گفتوگوی فرهنگی با موضوعاتی مانند حقوق بشر، مدیریت مراکز دانشگاهی، و صیانت از خانواده را در برنامههای آتی بیان کرد.
در ادامه بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای همکاری در گفتگوهای فرهنگی بین المللی میان اعضا صورت گرفت.
در این نشست نمایندگان ۲۰ نهاد علمی و دانشگاهی از جمله دانشگاههای اصفهان، الزهرا صلوات الله علیها، باقرالعلوم علیه السلام، ادیان و مذاهب تربیت مدرس، کاشان، فردوسی مشهد، ، بین المللی مذاهب اسلامی، یزد، علوم انسانی حضرت معصومه سلام الله علیها، مازندران، لرستان، سیستان و بلوچستان، شهید چمران اهواز، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی حضور داشتند.