قربانی سرابی در گفتوگو با ایلنا:
تجربه حذف ۴ صفر از پول ملی در ترکیه، ارتباطی به ایران ندارد/ دولت اجازه دهد با مشکلات بسازیم
یک حقوقدان با اشاره به تصمیم دولت در حذف چهار صفر از پول ملی گفت: چنانچه اسکناس ده هزار ریالی سبز رنگ را از فردا یک ریالی آبی رنگ بشناسیم بر توان و قدرت آن افزوده نخواهد شد.
مهرداد قربانی سرابی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا درباره تصمیم هیات دولت مبنی بر حذف چهار صفر از پول ملی گفت: هیات دولت تصمیم گرفتهاند چهار صفر را از پول ملی کسر کنند. این اقدام شاید با الهام از برخی کشورها بالاخص کشور همسایه ترکیه صورت گرفته است.
این وکیل دادگستری ادامه داد: اولین بار این سخن در دولت محمود احمدینژاد مطرح و ایشان هم گمان میکردند راهکار مبارزه با تورم و نیل به یک اقتصاد سالم، کسر صفرهایی است که از نظر ایشان اضافی بود. روحانی و هیات دولت واقفند اگر کشور ترکیه مبادرت به حذف صفر اضافی کرد ابتدا اقتصاد خود را ترمیم کرد. بر همین اساس، امروز شاهد هستیم کشور ترکیه در عرصه پوشاک، تولیدکننده و صادرکننده قدرتمندی است.
وی تاکید کرد: در زمینه تولید لوازم ساختمانی نیز چنین است. خدمات فنی و مهندسی به کشورهای مجاور و حاشیه صادر میکند. پیمانکاران ترک در کشورهای عراق، ترکمنستان، آذربایجان و غیره فعال هستند. این وضعیت به معنی رشد اقتصادی است.
قربانی اظهار کرد: رشد اقتصادی هم موجب ارتقای قدرت خرید و سرانجام حذف صفر زائد برای سهولت معاملات میشود. این وقایع مربوط به کشور همسایه است و به ایران، مطلقا ارتباط ندارد.
این حقوقدان در ادامه با بیان اینکه در کشور ایران قدرت برابری پول رایج با ارزهای رایج در طول کمتر از هشت سال قریب به دوازده بار کاهش داشته است، گفت: پیرو این اتفاق توان خرید مردم به همین نسبت کم شده است. اغلب شرکتهای تولیدی غیر فعال و یا نیمه فعال هستند. صادرات نفت و گاز با مشکل مواجه است. قطعا با ارقام صحیح ملاحظه میفرمایند رشد اقتصادی وجود ندارد. حال دولت تدبیر اندیشه و ارائه طریق کرده تا چهار صفر کسر شود.
وی ادامه داد: میدانیم و میدانند، نام گذاری واحد پول، مانند سایر نام گذاریها است و امری است قراردادی و هیچ رابطهای بین توان و قدرت وجه رایج و نام آن متصور نیست. چنانچه اسکناس ده هزار ریالی سبز رنگ را از فردا یک ریالی آبی رنگ بشناسیم بر توان و قدرت آن افزوده نخواهد شد. اعضای محترم هیات دولت اجازه فرمایند با مشکلات بسازیم و لااقل در تشخیص و نام بردن از واحد پول کشور دچار اشکال و گرفتاری تازه نشویم.