خبرگزاری کار ایران

رویترز نوشت؛

کاهش نفت سنگین در بازار جهانی به دلیل تحریم نفت ایران و ونزوئلا

کاهش نفت سنگین در بازار جهانی به دلیل تحریم نفت ایران و ونزوئلا
کد خبر : ۷۲۷۴۸۳

با توجه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا بازار جهانی با کاهش چشمگیر نفت خام سنگین مواجه است.

به گزارش ایلنا، رویترز نوشت: تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا، بازار نفت جهان را کم رونق می‌کند و پالایشگاه‌ها برای پیدا کردن جایگزین نفت خام سنگین سرشار از دیزل و نفت فوق سنگین ونزوئلا دچار مشکل می شوند.

نفت‌های سنگین ونزوئلا مثل مری جایگزین‌های مشابه محدودی دارند. نزدیکترین انواع نفت خام به نفت ونزوئلا «مارلیم برزیل»، «مایای مکزیک»، «ریور لیک» کانادا یا نفت سنگین بصره در عراق است.

این نفت‌های خام سولفور بیشتری نسبت به نفت ونزوئلا دارند که نیاز به پالایش بیشتری برای رسیدن به کیفیت قابل قبول دارند.  

تحریم‌های ونزوئلا زمانی اعلام شد که بازار از مدت‌ها قبل به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران و کاهش تولید اوپک دچار کمبود نفت خام متوسط و سنگین بود.

صادرکنندگان اصلی نفت در خاورمیانه (عربستان، عراق، امارات، کویت و ایران) اکثرا نفت خام متوسط و سنگین به بازار صادر می‌کنند.  

تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا در کنار کاهش تولید اوپک، نفت متوسط و سنگین را از بازار خارج کرده ولی تاثیری بر انواع سبک‌تر نفت خام نگذاشته‌ است. در حالی که نفت خام ونزوئلا اکنون سهم محدودی از بازار جهانی نفت را در اختیار دارد، نقش بسیار مهم‌تری در بازار نفت خام سنگین بازی می‌کند .

پالایش نفت خام سنگین دشوار است چون سولفور و ناخالصی‌های بیشتری دارد که جدا کردنشان هزینه زیادی دارد، به همین دلیل با تخفیف بیشتری نسبت به نفت متوسط و سبک عرضه می‌شوند.

 ونزوئلا تولید یک میلیون بشکه در روز نفت خام سنگین از کل ۷ میلیون بشکه تولید شده در ۲۰۱۷ را برعهده داشت.

این در حالی است که تحریم‌ها بازار نفت را به سمت نفت خام سبک برده‌اند و در عین حال اقتصاد و قوانین آینده آن، نیازهای پالایشگاه را به سمت انواع سنگین نفت سوق می‌دهد.

تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا، پالایشگاه‌های آمریکا و مناطق دیگر برای پیدا کردن جایگزین‌های مناسب با تجهیزاتشان با مشکل روبه رو کرده است. اگر پالایشگاه‌ها نتوانند نفت خام سنگین و فوق سنگین مناسب پیدا کنند، بهترین جایگزین برای آنها نفت خام متوسط است. پس با توجه به این موارد می‌توان پیش‌بینی کرد که نتیجه تحریم‌های علیه این دو کشور به کل بازار نفتی منتقل می‌شود. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز