خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه آمستردام در گفت‌وگو با ایلنا:

اجرایی شدن اینستکس به راحتی ممکن نیست/ بهانه موگرینی برای عدم شرکت در نشست ورشو هوشمندانه بود/ تهدید دانستن ایران، واهی و بی‌منطق است

اجرایی شدن اینستکس به راحتی ممکن نیست/ بهانه موگرینی برای عدم شرکت در نشست ورشو هوشمندانه بود/ تهدید دانستن ایران، واهی و بی‌منطق است
کد خبر : ۷۲۵۹۲۵

استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه آمستردام با اشاره به ماهیت ضدایرانی نشست ورشو تاکید کرد: صحبت‌های موگرینی را یک بهانه سیاسی هوشمندانه برای عدم شرکت در این نشست می‌دانم و امیدوارم وی بر موضع خود مبنی بر عدم حضور در لهستان پایبند باشد.

پاول آرتز، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه آمستردام است. وی سال‌ها در حوزه روابط بین‌الملل و علوم سیاسی تدریس کرده است و تاکنون چندین عنوان کتاب مانند «اقتصاد سیاسی»، «عربستان سعودی در تعادل»، «اقتصاد سیاسی؛ جامعه و تجارت خارجی» در این حوزه نوشته است.

در ذیل متن گفت‌وگوی این استاد دانشگاه آمستردام با ایلنا را می‌خوانید:

اجرایی شدن اینستکس سخت‌تر از چیزی است که بر روی کاغذ مشاهده می‌کنید

**پیش‌بینی شما از تلاش‌های تجاری اروپا با ایران چیست؟

پیش‌بینی سخت است. در یک طرف، اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهند برجام را زنده نگه دارند. از سوی دیگر، ممکن است این خواسته باعث دودستگی در اتحادیه اروپا شود  - فارغ از بحث فنی این مشکلات وجود دارد – اجرایی شدن اینستکس خیلی سخت‌تر از چیزی است که روی کاغذ مشاهده می‌شود.

  برخورد ترامپ با سازمان‌های اطلاعاتی مضحک است

***با توجه به اینکه سازمان‌های اطلاعات آمریکا هم پایبندی ایران به برجام را تایید کرده‌اند اما ترامپ اخیرا آنها را مورد انتقاد قرار داد و آنها را افرادی منفعل نامید این رفتار رییس‌جمهور آمریکا را چگونه توجیه می‌کنید؟

برخورد ترامپ با سازمان‌های اطلاعاتی را درست نمی‌دانم و این برخورد واقعا مضحک است.

***پیش‌بینی شما از آینده اقتصاد ایران چیست؟

اقتصاد ایران کم و بیش از تحریم‌ها رنج خواهد برد و تضعیف خواهد شد متاسفانه این اتفاق طبیعی است.

اختلاف اروپا و آمریکا بیشتر خواهد شد

***با توجه به تلاش اتحادیه اروپا برای ادامه تجارت با ایران و مقابله با تحریم‌های آمریکا، آینده روابط اروپا و آمریکا را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

من در واقع مطمئن هستم که این موضوع تاثیرات جدی بر روابط ایالات متحده و اتحادیه اروپا خواهد داشت. شما از این اختلاف‌ها بیشتر خواهید شنید.

*** آیا اینستکس می‌تواند مشکلات تجارت نفت ایران را حل کند؟

خیر من مانند بسیاری از کارشناسان معتقدم این ساز و کار تاثیر چشم‌گیری بر این حوزه نخواهد داشت.

** آیا ساز و کار مالی ایران و اروپا می‌تواند با سلطه دلار در تجارت بین‌الملل مقابله کند؟

نه فکر نمی‌کنم. حداقل این ساز و کار با سلطه دلار نمی‌تواند مقابله کند.

***چرا کشورهای اروپایی انگلیس، آلمان، فرانسه تمایل داشتند که رابطه تجاری خود با ایران را ادامه دهند؟

پول، پول، پول. تنها انگیزه آنها پول است.

نشست ورشو با محوریت ایران و تهدید ایران است

تحلیل شما از نشست ورشو که قرار است چند روز آینده در لهستان برگزار شود، چیست؟

این کنفرانس به احتمال زیاد یک کنفرانس با موضوع ایران و تهدید ایران خواهد بود.

امیدوارم موگرینی بر موضع خود مبنی بر عدم حضور در لهستان پایبند باشد

***با توجه به اینکه موگرینی هم اعلام کرده است که در زمان برگزاری این نشست در اروپا نیست و نمی‌تواند در این اجلاس شرکت کند آیا می‌توان این صحبت موگرینی را نوعی بهانه سیاسی برای عدم شرکت در این اجلاس دانست؟

بله من کاملا این گفته موگرینی را دستاویز یک بهانه سیاسی هوشمندانه برای عدم شرکت در این نشست می‌دانم و امیدوارم موگرینی بر موضع خود مبنی بر عدم حضور در لهستان پایبند باشد. من باور دارم موگرینی مانند همیشه بر گفته خود پافشاری می‌کند.

سخنرانی نتانیاهو ماهیت ضدایرانی نشست ورشو را نشان می‌دهد

ادعاهای اسراییل علیه ایران بی‌منطق است

***با توجه به این که قرار است نتانیاهو در این نشست سخنرانی کند، چه پیش‌بینی از این سخنرانی می‌کنید؟ آیا همین نکته باعث نمی‌شود که ماهیت ضدایرانی این نشست مشخص شود؟

بله، موضع اسرائیل کاملا روشن است؛ آنها ایران را یک تهدید می‌دانند هر چند که به نظر من این موضوع یک رویکرد و ادعای واهی و بی‌منطق است.  

گفت‌وگو از نیلوفر ادیب‌نیا

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز