خبرگزاری کار ایران

نماینده ماهشهر در گفت‌و‌گو با ایلنا:

بین استان‌ها بر سر مساله آب، درگیری داخلی شکل گرفته است/ در انتخاب استانداران نباید فله‌ای عمل کنیم/ رفتار خود با مردم را تغییر دهیم

بین استان‌ها بر سر مساله آب، درگیری داخلی شکل گرفته است/ در انتخاب استانداران نباید فله‌ای عمل کنیم/ رفتار خود با مردم را تغییر دهیم
کد خبر : ۶۹۸۹۲۸

یک نماینده مجلس تاکید کرد: باید بپذیریم عملکرد ما و گفتمان با مردم و شرایطی که امروز بخش عظیمی از کشور با آن مواجه هستند سطح اعتماد و اطمینان به مسوولان را کمرنگ و دغدغه مند کرده است. اگر با مردم صادقانه حرف میزدیم که شرایط چیست و استکبار چه هدفی دارد مردم بهتر قبول میکردند تا این که ما بگوییم مشکلی وجود ندارد و ما ارزان‌ترین کشور دنیا هستیم و وضعیت اشتغال و ... خوب است.

علی گلمرادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا درباره راهکارهایی که می‌توانیم در زمان تحریم برای مقابله با فشارهای اقتصادی به کار ببریم، گفت: با توجه به شرایط خاصی که در کشور از نظر اقتصاد و بیکاری و معیشت وجود دارد، ضروری است که رویکرد حاکم بر فضای مدیریت کشور تغییر پیدا کند. نهادهای سیاسی یعنی دولت و مجلس باید یک نسخه جدید براساس مدیریت استراتژیک تعیین کرده تا بتوانند نقاط ضعف و قدرت درون سازمانی و برون سازمانی کشور را بشناسند و بررسی کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به لزوم بهره‌گیری از نقاط قوت و ضعف و همچنین با توجه به تهدیداتی که وجود دارد، این تغییر رویکرد ضرورت دارد اگر این کار انجام شده بود ما امروز نباید شاهد این نابسامانی‌ها می‌بودیم. روش‌ها و رویکردها مشکل داشته است که نتیجه آن وضعیت امروز کشور ما است.

مدیران می‌خواهند برای خود کارنامه تهیه کنند لذا به برنامه‌های کوتاه‌مدت روی می‌آورند

این عضو فراکسیون مستقلین ولایی مجلس خاطرنشان کرد: خیلی از مدیران اجرایی ماموریت‌های سازمانی خود را  با راهبردهای کوتاه مدت دنبال می‌کنند اما راه‌حل مشکلات کشور راهبردهای بلندمدت است. مدیران به این دلیل که عمر مدیریتی خود را کوتاه می‌بینند، سعی دارند در این مدت کوتاه کارنامه‌ای را برای خود دست و پا کنند. آنها نگرانند از اینکه نتایج برنامه‌های بلندمدت‌شان درآینده به اسم کسانی تمام شود که باعث شود زحمات اینان در این دوره مدیریتی نادیده گرفته شود. در جامعه اسلامی این رویکردها مردود است، ما در گزینش سطوح مدیریتی باید بعد معنوی را لحاظ کنیم و عدم توجه به این موضوع وضعیت امروز جامعه است.

نماینده مردم ماهشهر عنوان کرد: ما باید در بحث آمایش سرزمین حرکت کنیم و تا به این موضوع توجه نداشته باشیم، شاهد هدررفت منابع کشور هستیم. براساس آمایش سرزمینی ما حق نداریم صنعت آب‌بر مثل فولاد را ایجاد کنیم اما شاهد احداث صنایعی هستیم که با وجود مشکل آب در کشور آب زیاد جهت راه اندازی و تولید نیاز دارند. در این صورت باید هزینه‌های گزافی را تحمل کنیم که کارخانه به گردش بیاید.

این عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با اشاره به لزوم مدیریت آب کشور تصریح کرد: مشکل آب بسیار جدی است و اگر ما با یک برنامه ‌یزی مدون و حساب شده به این مساله ورود نکنیم و طرح جامع آب کشور را تبیین و کنترل نکنیم مشکلات جدی بروز خواهد کرد و مشکلات مربوط به اشتغال و معیشت در رابطه صنعت چند برابر خواهد شد.

بین استان‌ها بر سر آب درگیری‌های داخلی شکل گرفته است

نماینده مردم ماهشهر با اشاره به اختلاف استان‌ها درباره مساله آب ابراز داشت یک درگیری داخلی در بحث آب بین استان‌ها شکل گرفته است به عنوان مثال استان یزد، خوزستان و اصفهان درگیر مساله آب هستند استان خوزستان امروز کشاورزی‌اش به خطر افتاده است لازم است با مدیریت تخصصی همت به حل این مشکل داشته باشیم.

این عضو فراکسیون مستقلین ولایی یادآور شد: عدم توجه به سرمایه‌های انسانی یکی از علت‌های اساسی پایین بودن بهره‌وری در کشور است. نادیده گرفتن نقش اساسی منابع انسانی یکی از مشکلاتی است که بر این معضلات دامن زده است. ما در شعارهای خود به خوبی به این سرمایه‌های انسانی اشاره می‌کنیم که منابع انسانی در راس کار ما است اما عدم استخدام مناسب و عدم گزینش اصولی و اختلاف پاداش و حقوق و رفاهیات در سطح تسهیلات برای کارکنان باعث شده که انگیزه کار در سازمان‌ها وجود نداشته باشد و هدر رفت منابع انسانی نارضایتی‌هایی در حوزه منابع انسانی به وجود آورده است.

در انتخاب استاندار نباید فله‌ای عمل کنیم، بلکه باید شاخص داشته باشیم

وی در ادامه با بیان پیشنهادی مطرح کرد: کشور را باید به بخش‌های متناسب با ظرفیت‌های منطقه‌ای تقسیم کنیم که از نیروهای متناسب با آن ظرفیت‌ها بهره ببریم، در انتخاب استاندار نباید فله‌ای عمل کنیم بلکه باید شاخص داشته باشد. شاید در استانی ظرفیت‌های سیاحتی و گردشگری وجود داشته باشد که باید استانداری را با روحیات فرهنگی و مذهبی انتخاب کنیم. ما کشور را باید حداقل به ۵ قطب تعریف کنیم و مردم هم در این راستا باید مشارکت کنند. کار پیچیده‌ای است اما راه‌حل مشکلات کشور همین است.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به لزوم همگرایی دولت و مجلس گفت: همگرایی این دو و همچنین تعریف اولویت‌های اساسی کشور برای کشور اهمیت دارد. ما خوب می‌دانیم که باید چکار کنیم اما در عمل اگر برنامه‌های اهم تعریف می‌کنیم خیلی به آن توجه نداریم یعنی برای انجام ماموریت‌هایی که ما را به هدف نزدیک می‌کند، کاری انجام نمی‌دهیم، یکی از این کارها بستگی به انتخاب فرد صحیح دارد. ما مولفه‌های سازماندهی را در مدیریت نادیده می‌گیریم در نتیجه آن نابسامانی‌هایی که در حوزه اقتصادی داریم بروز می‌کند.

قاچاق، نیروی انسانی خارج از کشور را شاغل می‌کند

وی در همین راستا با اشاره به لزوم کنترل قاچاق کالا و ارز عنوان کرد: تا زمانی که برنامه‌ریزی و تدارکات کنترل قاچاق نداشته باشیم، حتما بخشی از تولید کشور مختل می‌شود و نیروهای انسانی خارج از کشور شاغل خواهند شد تا نیازهای ما را رفع کنند. در این میان توجه به نظام بانکداری ضروری است ما به شدت در این نظام بانکداری با مشکل روبرو هستیم که در حوزه‌های اقتصادی و نفتی نقش ایفا می‌کند. جایگاه بانک مرکزی در اختیار دولت است که دولت با استقراض از بانک مرکزی می‌خواهد مسائل کشور را حل کند که این خود باعث ایجاد نقدینگی شده و این نقدینگی از عوامل اساسی در تورم و گرانی و نامتوازن بودن همین سرمایه‌های مالی در کشور است.

نماینده مردم ماهشهر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به سیستم نادرست و بی‌کیفیت آموزش و پرورش کشور هم اشاره کرد و گفت: راه موفقیت کشور در ارتقاء سطح دانایی در کشور است مردم اگر از سطح دانایی بالایی برخوردار باشند، حتما راهبردهای ما با نگاه علمی‌تری به جریان خواهد افتاد. راه نجات ما باید در اصلاح و تغییر و تحول در آموزش و پرورش و تلاش مضاعف در این زمینه باشد. اینکه فارغ التحصیلان ما نمی‌توانند شاغل شوند و درنتیجه نمی‌توانند دست افراد کم‌استعداد را بگیرند و به کار مشغول کنند یک ضایعه است. اساس موفقیت در عصر حاضر، موفقیت سیستم‌های آموزشی است اما به دلیل کیفیت آموزش و پرورش، در سطح مناسبی نیستیم. گستردگی دانشگاه‌ها و کمبود هیات علمی نیز به این مشکل دامن زده است.

باید رفتار خود را با مردم تغییر دهیم 

گلمرادی تصریح کرد: جامعه کار و کارگری هم در حل مشکلات کشور نقش دارند اما بخاطر تبعیض و بی‌عدالتی و سوء‌مدیریتی که در سازمان‌ها وجود دارد، بی‌انگیزگی و بهره‌وری پایین در حوزه کسب و کار را شاهد هستیم. 

وی یادآور شد: باید بپذیریم عملکرد ما و گفتمان با مردم و شرایطی که امروز بخش عظیمی از کشور با آن مواجه هستند، سطح اعتماد و اطمینان به مسئولان را کمرنگ و دغدغه‌مند کرده است. اگر با مردم صادقانه حرف می‌زدیم که شرایط چیست و استکبار چه هدفی دارد، مردم بهتر قبول می‌کردند تا اینکه ما بگوییم مشکلی وجود ندارد و ما ارزان‌ترین کشور دنیا هستیم و وضعیت اشتغال و ... خوب است. مردم اگر واقع بینانه مورد خطاب بگیرند، این اعتماد شکل می‌گیرد. آنچه که ما گفتیم متفاوت از آن چیزی بود که عمل کردیم.

گلمرادی گفت: شاید ما به دلایلی نتوانستیم کارهای بزرگی را انجام داده و دغدغه‌های مردم را رفع کنیم اما اگر به مردم بگوییم به این دلایل نتوانستیم، بیشتر همراهی می‌کنند تا اینکه ما خلاف واقع با آن‌ها صحبت کنیم. ما باید رفتار خود را با مردم تغییر دهیم و مردم را در حل مسائل و مشکلات کشور شریک کنیم. با مردمی کردن اقتصاد و دیگر حوزه‌ها مشکلات را باید حل کنیم. در غیر این صورت بدون مشارکت مردم  یقینا محکوم به شکست هستیم. مردم در عرصه‌ها و مقاطع مختلف خوب نشان دادند که همیار نظام و مسئولان هستند و هرجا مسئولان دست نیاز به سوی مردم دراز کردند، مردم مشارکت کردند. نقش مردم را شما دیده‌اید که مردم جلوتر از مسئولان پای کار هستند اما گاهی به این ارزش و اعتبار کم توجهی می‌کنیم که باید تاوان این کم توجهی را هم به گونه‌ای دیگر بدهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز