استاندار اصفهان:
تهیه نقشه جامع محتوایی برای استانها در صدا و سیما

استاندار اصفهان گفت: گفت: پیشنهاد دهید صداوسیما یک «نقشه جامع محتوایی برای استانها» تهیه کند که در آن سهم هر استان از نظر تولید مستند، سریال و فیلم تلویزیونی، برنامههای گفتوگو محور، اخبار و گزارشهای ویژه مشخص و متعهد شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان در نشست استانداران با رییس صدا و سیما که عصر امروز برگزار شد، با اشاره به ایجاد «نقشه محتوایی استانها» در رسانه ملی خطاب به رییس سازمان صدا و سیما گفت: پیشنهاد دهید صداوسیما یک «نقشه جامع محتوایی برای استانها» تهیه کند که در آن سهم هر استان از نظر تولید مستند، سریال و فیلم تلویزیونی، برنامههای گفتوگو محور، اخبار و گزارشهای ویژه مشخص و متعهد شود.
وی با اشاره به ایجاد «سهمیه مشخص» برای استانها در شبکههای سراسری، ادامه داد: به طور مثال اختصاص هفتهای یک ساعت در شبکههای سراسری (شبکه یک، دو، مستند، آموزش و …) به معرفی مسائل و ظرفیتهای هر استان. این کار می تواند بهصورت چرخهای و نوبتی بین استانها توزیع شود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: یکی دیگر از این اقدامات راهاندازی «برنامههای مسئلهمحور استانی» با نگاه ملی است. ساخت برنامههایی که یک چالش کلیدی هر استان رو (مثل کمآبی، مهاجرت، فرسودگی بافت تاریخی، یا بیکاری جوانان) بررسی کند. مهم است که این برنامهها فقط بازتاب مشکل نباشد بلکه راهکار، پیشرفت و ابتکارات استانی را هم نشان بدهد.
جمالی نژاد با اشاره به حمایت از تولید محتوای بومی با کیفیت بالا گفت: پیشنهاد میشود صندوق حمایت از تولید محتوای بومی استانها زیر نظر رسانه ملی (مشارکت استانداریها، صداوسیمای مراکز استان و بخش خصوصی) تشکیل شود. هدف از این کار در واقع تشویق تولید محتوای حرفهای از استانها با قابلیت پخش در شبکههای ملی و بینالمللی است.
وی درباره مشارکت رسانه در روایت پیشرفتها و امیدآفرینی استانی، گفت: نأکید کنید که روایت دستاوردهای استانی، از جمله پروژههای زیرساختی، نوآوریها، موفقیتهای جوانان، صنایع و … بهصورت مستمر در رسانه ملی دنبال شود. ایجاد ساختار «شبکههای منطقهای قدرتمند» با تولید اختصاصی، تقویت نقش شبکههای استانی نهتنها برای مخاطب محلی بلکه بهعنوان تأمینکننده محتوای با کیفیت برای شبکههای سراسری. پیشنهاد همکاری بین استانهای همجوار در قالب شبکههای منطقهای مشترک برای تولید سریال و مستند از موضوعاتی است که می تواندمورد توجه قرار بگیرد.
وی درباره همکاری در پروژههای فرهنگی و ملی گفت: معرفی پروژههای فرهنگی، هنری و گردشگری استان (مثل جایزه بزرگ اصفهان یا رویدادهای هنری). درخواست حمایت رسانهای برای این رویدادها امکان مشارکت صداوسیما در تولید محتوای فرهنگی-تاریخی درباره اصفهان (مثلاً مستندهایی درباره نصفجهان یا مفاخر آن) از دیگر موضوعااتی است که پیشنهاد می شود در راستای تقویت معرفی ظرفیت های استان ها مد نظر صدا و سیما قرار بگیرد.
وی ادامه داد: نقش رسانه در توسعه و امیدآفرینی تأکید بر نیاز به امیدآفرینی و روایت پیشرفتهای استان در رسانه ملی.پیشنهاد تولید برنامههایی درباره کارآفرینان موفق اصفهان، پروژههای زیرساختی، نوآوریهای فناوری، و… توسعه رسانههای تعاملی و دیجیتال،پیشنهاد توسعه همکاری در حوزه رسانههای نوین (مثلاً پلتفرمهای آنلاین، رسانههای تصویری دیجیتال).تقویت محتوای تولیدی اصفهان در فضای دیجیتال صداوسیما (مانند تلوبیون، آپارات صداوسیما و …) نیز می تواند