با حضور طهرانچی و خدایی
نشست هم اندیشی «برگزاری همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی)» برگزار شد

نشست هم اندیشی «برگزاری همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی)» با حضور طهرانچی و دکتر کدخدایی برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست هم اندیشی «برگزاری همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای» با حضور دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر عباسعلی کدخدایی رئیس همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنهای برگزار شد.
طهرانچی در این نشست با بیان اینکه خوشبختانه ما در دورانی زندگی میکنیم که خداوند نعمت بزرگ زیستن در سایه ولایت مقام معظم رهبری را به ما عطا کرده است، گفت: ما باید شکرگزار این نعمت بزرگ باشیم. شکر نعمت به شناخت نعمت است و در شناخت نعمت نباید صرفا به ظاهر بسنده کرد بلکه باید از لحاظ مبنایی در همه ارکان جامعه به آن پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه زعامت مقام معظم رهبری برای کشور ما در این مقطع از تاریخ در جهان نکات بسیار خاصی دارد که باید قدر آن را شناخت و دانست، گفت: خدا را شاکریم که شناخت منظومه فکری مقام معظم رهبری در جامعه علمی و مدنی ما با برگزاری این همایش در حال انجام است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه غرب به سنتهای خود زینت میدهد، اظهار کرد: غرب برای مفاهیم خود -که معمولا آنها را جعل میکند - عناوین درست به کار میبرد و آنها را زینت میدهد در صورتی که پشت این مفاهیم و باطن آنها سلطه شیطانی وجود دارد. در واقع این زینت باعث فریب میشود و اجازه نمیدهد انسان اصل موضوع را تشخیص دهد.
وی ادامه داد: ما دراین زمینه بسیار کوتاهی کردیم و سنتها و اصول و داراییهای که داریم خوب آرایش نکردیم و به جامعه ارائه ندادیم. لازم است در این زمینه دانشگاه وارد عمل شده و به جد فعالیت کند.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تمام توان خود را بکار میبرد که همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنهای تنها در حد یک همایش باقی نمانده و موضوعات و مفاهیم آن استمرار پیدا کند، گفت: در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی یک گروه کشوری حقوق وجود دارد. در این گروه کشوری دانشکدهها در استانها و گروهها در واحدها مستقر هستند در واقع در این گروه ما یک نظام یکپارچه از اعضای هیات علمی حقوق داریم که میتوانند در تبیین منظومه فکری مقام معظم رهبری به جد فعالیت کنند. ما انتظار داریم این مفاهیم در گروه کشوری حقوق وارد شده و نهادینه شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اگر کاری وارد نظام مدرسه و نظام تعلیم و تربیت نشود آن کار ابتر میماند، اظهار کرد: ما باید با تمام توان مفاهیم همایش «حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای» را به نظام تعلیم و تربیت و مدرسه وارد کرده و دانش ضمنی و دانشی که در سطح جامعه وجود دارد را به دانش مستند تبدیل کنیم و این دانش مستند را در جامعه جاری و ساری کنیم. توجه به یک مثال در این زمینه اهمیت دارد و آن این است که در دوره صفویه دو موضوع «فلسفه ملاصدرایی» و «فیزیک معماری شیخ بهایی» وجود داشت اما چون فیزیک معماری شیخ بهایی به مدرسه نیامد، ادامه پیدا نکرد اما فلسفه ملاصدرایی به مدرسه راه پیدا کرد و ادامه دار شد و شاگردان بعدی را تربیت کرد. پس اگر ما به دنبال بسط و گسترش منظومه فکری مقام معظم رهبری هستیم باید آن را مدیریت دانش کنیم و این مدیریت دانش یک بخش آن ورود در نظام مدرسهای است.
طهرانچی با بیان اینکه به موازات فعالیتهای گروههای کشوری در دانشگاه آزاد اسلامی دانشکدههای موضوعی نیز وجود دارند که ماموریت دارند نظام فناوری را رشد دهند، گفت: منظومه فکری مقام معظم رهبری بخشی از فناوری نرم ما است و باید در دانشکدههای موضوعی نیز به این موضوع با توجه به درک ایشان، حضور ایشان و تعامل ایشان با پدیدههای جهانی در بیش از سه دهه به عنوان کسی که فقط اندیشمند نبودهاند بلکه یک اندیشمند در صحنه بوده اند، پرداخته شود.
وی ادامه داد: دانشکده «تمدن و مطالعات جهان» و دانشکده «دولت و نظام اداری» از دانشکدههای موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی هستند که باید در این زمینه فعالیت کنند. لازم است بحثهایی که راجع به نظامسازی است در این دانشکدهها به عنوان پروژه مورد توجه قرار گیرد. دانشکدهها این امکان را دارند که برنامههای علمی وضع کنند و نظام موضوعات ایجاد کنند تا در رسالههای و پایان نامههای دانشگاه مورد اجرا قرار بگیرد.
طهرانچی افزود: در حال حاضر ۵۰ درصد پایان نامهها و رسالهها یعنی حدود ۱۰۰ هزار پایان نامه و رساله در سال از لحاظ عملیاتی در یک سامانه متمرکز و دسترسپذیر در دانشگاه بر طبق نظام موضوعات انجام میشوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: با تعامل گروه کشوری حقوق و دو دانشکده موضوعی «تمدن و مطالعات جهان» و دانشکده «دولت و نظام اداری» یک نظام موضوعات ساخته میشود که مستمرا در باب منظومه فکری مقام معظم رهبری فعالیت علمی انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی همکاری و کنشگری فعال در برگزاری همایش و تداوم مفاهیم آن خواهد داشت.
طهرانچی ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی برای این همایش این است که دفاتر بین الملل دانشگاه در کشورهای لبنان، انگلیس، عراق و… مطالب و مفاهیم همایش را در نشستهای برون مرزی بسط و گسترش دهند.
لزوم تبیین اندیشههای مقام معظم رهبری در دانشگاهها و مراکز علمی
در ادامه نشست عباسعلی کدخدایی رئیس همایش «حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای» با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بیش از هرچیزی یک انقلاب فرهنگی بود، گفت: این انقلاب ریشه در افکار اسلامی داشت و با سایر انقلابها متفاوت بود. امام خمینی (ره) به عنوان اندیشمند اسلامی با نظریهپردازی دولت اسلامی مدرن در قالب ولایت فقیه، نهضت اسلامی را هدایت کردند که در سال ۱۳۵۷ با تلاشهای و ایثارگریهای مردم، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
وی ادامه داد: به برکت مجاهدتها و فداکاریهای مردم و پس از پیروزی انقلاب با کمک افراد بزرگی همچون شهید بهشتی به قانون اساسی رسیدیم. قانون اساسی ایران مترقی و متفاوت از سایر قوانین اسلامی است که در مقدمهاش از آزادی صحبت میشود و تاکید دارد که حکومت اسلامی طبقاتی نیست و هدف آن کسب قدرت نیست بلکه هدف آن هدایت مردم و جامعه بر اساس آموزههای اسلام است.
کدخدایی با بیان اینکه در اوایل انقلاب اسلامی بحثهای فکری و شوق و ولع زیادی در تبیین مباحث نظری وجود داشت، گفت: این اتفاق در سالهای بعد و با شروع شدن کارهای اجرایی کمرنگ شد و فراموش کردیم که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و یک نظریه جدید در حکومت اسلامی مطرح کرد. در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه مطالعات فکری و نظریهپردازی با داشتن گروههای علمی کشوری و دانشکدههای موضوعی میتواند بسیار خوب عمل کند.
وی با بیان اینکه هر جامعهای که مدعی نظریه دادن است نظریه پردازانی هم دارد، گفت: در کشور ما نظریه پردزان بسیاری از جمله شهید بهشتی، شهید مفتح و. . وجود داشتهاند و تلاشهای بیوقفهای انجام دادهاند اگرچه دشمن حضور آنها بر نتابید اما به هر حال دستاوردهای بسیار خوبی داشتیم و امروز هم بحمدالله مقام معظم رهبری به عنوان یک نظریهپرداز بسیار برجسته در کشور وجود دارند.
کدخدایی تاکید کرد: امرزه از مقام معظم رهبری بیشتر در جهت اداره و مدیریت کلان کشور میشنویم و این وجه نظریهپردازی و اندیشمندی ایشان مخصوصا برای نسل جوان پنهان مانده است و ما نتواستهایم از این جهت ایشان را به جامعه علمی معرفی کنیم. لازم است که ما در دانشگاهها و مراکز علمی بتوانیم وجوه نظری ایشان را هم به نحو مناسب مطرح، تبیین و معرفی کنیم.
وی ادامه داد: خطبهها و سخنرانیهای ایشان بسیار با مطالعه و دقیق و دارای نکات نو است و ما نتوانستهایم اندیشههای ایشان را به جامعه جوان امروزی نشان دهیم.
کدخدایی با بیان اینکه معمولا وقتی بحث آزادی میشود تمام نگاهها به سمت غرب میرود، گفت: این موضوع به این دلیل است که دستگاههای تبلیغاتی غرب در این زمینه خوب عمل کردهاند و با وجود نگاه ضد بشری که دارند مدعی آزاد ی هستند و خودشان را مدعی حقوق انسانی میدانند. این در حالی است که ما اصولا از زمان بعثت پیامبر این بحثها را داشتهایم و این وظیفه ما است که بتوانیم بحثهای اندیشهای را به جامعه خوب معرفی کنیم و در این زمینه اندیشمندان ناب اسلامی و بزرگان اسلام از جمله مقام معظم رهبری را به جامعه جوان و جامعه غربی معرفی کنیم. مقام معظم رهبری یک اندیشمند صرف نبوده بلکه اندیشمندی هستند که در حوزه اجرا مدیریت کلان جامعه را بر عهده دارند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی)، گفت: بازخوانی جایگاه آزادی به عنوان یکی از شعارهای مبنایی در تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران، رویکرد مترقی مقام معظم رهبری در موضوع آزادی در حوزه نظر به عنوان یک نظریهپرداز و ضرورت بازخوانی اندیشههای معظم له و ضرورت بازخوانی رویکرد عملی معظم له در پاسداری و تضمین حقوق ملت و ازادیهای مشروع به عنوان ولی فقیه از جمله ضرورتهای برگزاری این همایش است.
کدخدایی ادامه داد: سه محور اصلی همایش شامل مفهوم، مبانی و چارچوبهای حقوق ملت و آزادیهای مشروع در نظام جمهوری اسلامی ایران و مقایسه آن با سایر نظامهای حقوقی، سازوکارها و الزامات تامین و تضمین حقوق ملت و آزادیهای مشروع و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق ملت و آزادیهای مشروع است.
در ادامه نشست حجت الاسلام و المسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بسیار خوشحالیم که دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی) همکاری داشته است، گفت: البته دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته نیز با همکاری جامعه المصطفی همایش بینالمللی اندیشه قرآنی مقام معظم رهبری را برگزار کرده است.
وی ادامه داد: حدود هزار مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که قریب به ۵۰۰ مقاله آن مربوط به دانشگاه آزا اسلامی بود که در ۳ جلد چاپ شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر شریفانی با بیان اینکه گروههای معارف در دانشگاه آزاد اسلامی سرمایه بسیار خوبی به حساب میآید، گفت: در این گروهها ۷۰۰ عضو هیات علمی و حدود ۲۰۰۰ استاد مدعو حضور دارند که در کشور فعالیت میکنند که میتوانند نقش آفرینی خوبی در برگزاری این همایش داشته باشند.