خبرگزاری کار ایران

طحان‌نظیف در نشست خبری:

لایحه الحاق ایران به موافقت‌نامه وین تایید شد/ ایراد مجمع به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری

لایحه الحاق ایران به موافقت‌نامه وین تایید شد/ ایراد مجمع به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری
کد خبر : ۱۶۲۵۰۵۸

سخنگوی شورای نگهبان گفت: درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری نیز شورای نگهبان پیشتر اعلام کرده بود که نکته در این خصوص ندارد اما هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی مجمع تشخیص ایراداتی در این خصوص وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا سید هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود که صبح امروز شنبه ۳۰ فروردین ماه برگزار شد، گفت: در این جلسه گزارش ۸ طرح  و لایحه دریافت شده از سوی مجلس، ۷ اساسنامه از طرف دولت و ۴ استعلام دیوان عدالت اداری را ارائه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقت‌نامه وین درباره تاسیس طبقه بندی بین المللی عناصر تصویری علائم و موافقتنامه با استراسبورگ درباره طبقه بندی بین المللی اختراعات است که این مصوبه هم با بررسی هایی که ما در شورای نگهبان داشتیم خلاف قانون اساسی و شرع شناخته نشد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ژاپن گفت: این لایحه درباره کمک و همکاری متقابل اداری در امور گمرکی بود که خلاف موازین  شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

وی ادامه داد: لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت جمهوری کره به داوری نیز خلاف موازین  شرع و قانون اساسی شناخته نشد. درباره لایحه موافقتنامه ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان نیز این لایحه به تائید شورای نگهبان رسید. همچنین لایحه انتقال بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا شورای نگهبان ایراداتی وارد کرده است. 

وی ادامه داد: مورد بعد لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین المللی ترمیم و توسعه آی بی آر دی و شرکت مالی بین‌المللی ifc از موسسه‌های وابسته به گروه بانک جهانی هست که این مصوبه با بررسی هایی که ما در شورای نگهبان داشتیم خلاف مواضع شهر و قانون اساسی شناخته نشد.

وی درباره حضور شورای نگهبان در مجمع برای اظهار نظر درخصوص لایحه پالرمو و سی اف تی ادامه داد: لایحه سی اف تی و پالرمو بعد از اصرار مجلس جهت تصمیم گیری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است لذا در این فرایند اخذ نظر مشورتی از شورای نگهبان پیش بینی نشده شورای نگهبان نظر خودش را قبلا اعلام کرده اما نمایندگانی از مجلس و همچنین از شورای نگهبان در جلسات مجمع نمایندگان مجلس حضور پیدا می‌کنند.

وی گفت: نماینده برای تبیین و تشریح ایراد شورای نگهبان حضور پیدا می‌کند که البته بنده به عنوان سخنگو حضور دارم. ولی اخذ نظر مشورتی نیست و چنین چیزی پیش بینی نشده علاوه بر این فقهای شورای نگهبان هم در جلسات اختلافی یعنی مواردی که مصوبه مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان بوده با توجه به اینکه عضو مجمع هستند حضور و اظهار نظر می‌کنند و در رای گیری مشارکت دارند.

طحان‌نظیف تصریح کرد: درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری نیز شورای نگهبان پیشتر اعلام کرده بود که نکته در این خصوص ندارد اما هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی مجمع تشخیص ایراداتی در این خصوص وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اساسنامه‌های نظام ایمنی هسته‌ای کشور، گفت: اصلاح اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار یا فیبر نوری و اصلاح اساسنامه سازمان توسعه پارک فناوری پردیس به تأیید شورای نگهبان رسید و درباره اساسنامه صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک ایرادات و ابهاماتی وجود داشت. همچنین در جلسه فقهای شورای نگهبان به ۴ مورد از استعلامات دیوان عدالت اداری پاسخ داده شد.

وی همچنین درباره کار ویژه شورای نگهبان در خصوص نامگذاری سال جاری به عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: شعار سال که از سوی رهبر انقلاب انتخاب شده است یک ماموریت ملی است که پشتوانه قانون اساسی دارد امیدوارم همه در این جهت تلاش کنند و چنانچه نیاز به اصلاح قانون یا وضع قانون جدیدی وجود داشته باشد ما در فرآیندهای شورای نگهبان مورد توجه قرار می‌دهیم.

طحان نظیف درباره اصلاح قانون مجازات گفت: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز با اصلاحاتی که در مجلس صورت گرفت؛ در جلسه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

وی درباره اینکه شورای نگهبان با توجه به عصر دیجیتال در شرایط جدید چه برنامه‌ای برای تبدیل قوانین قدیمی و سنتی به قوانین جدید دارد، گفت: پژوهشکده شورای نگهبان در تهران و مجمع مشورتی فقهی در قم روی مصوبات کار کارشناسی انجام می‌دهند و در حال تقویت مصوبات هستند. با دستگاه‌ها و مجریان جلساتی را برگزار می‌کنند و از فناوری‌ها استفاده می‌کنند و این روند وجود دارد و بیش‌از این هم تقویت خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: ولی شورای نگهبان نسبت‌به این مصوباتی که تبدیل به قانون شده‌اند یک‌بار اظهارنظر کرده‌است که تبدیل به قانون شده، حال اگر اصلاحی متناسب با اقتضائات روز مورد نیاز باشد مسیر این اصلاح از مجلس است و ممکن است این اصلاح با تقدیم طرح یا لایحه باشد که ترتیبات خود مجلس است. به‌هرحال اگر مجلس در این خصوص مصوبه‌ای داشته باشد، قطعاً ما هم بررسی خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه «با توجه به کاهش نرخ مشارکت در انتخابات‌های اخیر، آیا شورای نگهبان به سهم خود آسیب‌شناسی انجام داده تا با توجه به نقش این نهاد در انتخابات های آینده باز هم شاهل تنزل این نرخ نباشیم؟ گفت: براساس پیمایش‌های ملی و نظرسنجی متعدد مراکز علمی و دانشگاهی و دستگاه‌های مسئول اصلی‌ترین عوامل مشارکت ملی در انتخابات عوامل اقتصادی، معیشتی و عمل به وعده‌های مسئولان است با این حال سهم شورا ولو اندک هم باشد همواره برای ما مهم‌ بوده و ان‌شاالله خواهد بود. همانطور که در گذشته در این خصوص ما تاکید داشتیم ان‌شاالله در آینده هم مورد تایید خواهد بود.

طحان نظیف درباره این موضوع که ممکن ایت لایحه سربازان قهرمان در کمیسیون بندهایی اضافه شود که بار نالی برای دولت داشته باشد نظر شورا در باره لایحه و همچنین این موارد که ممکن است بار مالی برای دولت داشته باشد چیست گفت:  از مفاد این لایحه اطلاعی نداریم کلیات فعلا در مجلس تصویب شده است اجازه بدهید فرایند کمیسیون طی شود و انچه در صحن تصویب شود ما نظر مان را خواهیم داد.

وی ادامه داد: ما همبیشه تاکید داریم که چنانچه مصوبه ای داشته باشیم که به  سربازان نخبه، سربازان قهرمان چه سایر سربازان کمک بکنند مورد تاکید قرار خواهد داد اما اینکه این لایحه چه موضوعاتی را مورد اصلاح قرار بدهد  طبیعتا باید صبر کنیم که مصوبه مجلس چه چیزی خواهد بود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره این که مجلس دو موافقت نامه بین المللی در هفته گذشته به تصویب رساند شورای نگهبان ایراداتی گرفته که این ایرادات مستقیماً به مصوبه مجلس ماده ای که مجلس تصویب کرد و تبصره‌ای که به تصویب رسید وارد نشد بلکه به متن اون توافق‌نامه‌ها ایران وارد شده بود سوال این است که  شورای نگهبان در فرایند بررسی مصوبات آیا  اختیار ورود به متن توافق‌نامه‌ها را دارد، گفت: اختیار بله  اختیار دارد. بر اساس قانون اساسی مفاد معاهد نامه های بین المللی که در مجلس به تصویب میرسد نباید مغایرتی با قانون اساسی داشته باشد این موضوع جدیدی هم نیست از ابتدای انقلاب تا کنون موارد متعددی بوده از معاهدات و موافقت نامه های بین المللی که در مجلس تصویب شده برای شورای نگهبان ارسال شده شورای نگهبان هم به مفاد همان موافقت نامه ایراداتی داشته مجلس هم در این جهت اصلاحاتی در ان ماده واحده داشته  اصلاحاتی را انجام داده یا با اصرار مجلس اساساً مصوبه تحت تصمیم گیری بعدی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده در این خصوص ابهامی در نظام حقوقی ما وجود ندارد در هفته گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران و پاکستان که همانجا هم بحث شد و رای آورد.

وی درباره آخرین ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات در سوداگری و سفته بازی گفت: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی تاکنون چند بار در مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بوده شورای نگهبان ایرادات و ابهاماتی نسبت به این طرح داشته که در این رفت و آمدها ابهامات به مرور کم شده و بسیاری در مرحله دوم برطرف شده مرحله دوم هم اگر در مجلس روی مصوبه اصلاحاتی را انجام بدهند ما بررسی خواهیم کرد آخرین اطلاعاتی که بنده دارم این است که در کمیسیون کار آن انجام شده و در نوبت رسیدگی در صحن است طبیعتا ما اصلاحات مجلس را مجددا بررسی خواهیم کرد و نظر نهایی خودمان را اعلام خواهیم کرد. متن در سامانه نظرات شورای نگهبان قابل دسترسی است.

طحان نظیف درباره لایحه معاهده راهبردی ایران و روسیه گفت  چارچوب بررسی های ما در مورد موافقت نامه های بین المللی مثل سایر مصوبات شرع و قانون اساسی اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی اگر این توافق در این چهارچوب باشد و در مجلس تصویب شود و برای ما هم ارسال شود انشالله آن  را بررسی خواهیم کرد‌.

وی ادامه داد: اخیرا در کشور روسیه این فرایند طی شد در کشور ما با تقدیم لایحه از طرف دولت و تصویب مجلس و در نهایت بررسی شورای نگهبان به سرانجام خوهد  رسید.

طحان نظیف درباره وظایف شورای نگهبان در نظارت و تطبیق معاملات بین المللی با قانون اساسی و شرع اسلام در صورت حضور توافق احتمالی میان ایران و آمریکا آیا این شورا را مشمول بررسی و تایید نهایی قرار میدهد و اینکه حالا نوع نظارت شورای نگهبان توافقاتی چگونه است گفت:  فعلاً که تازه این مذاکرات غیر مستقیم آغاز شده اجازه بدید ببینیم به کجا میرسد

وی درباره لایحه دولت درخصوص تغییر ساعت رسمی کشور و اینکه قرار است به مجلس ارائه شود، گفت: در جریان جزئیات این لایحه نیستم چراکه هنوز به مجلس تقدیم نشده در سال‌های اخیر مجلس قانونی را تصویب کرده است که براساس آن قانون تغییر ساعت رسمی کشور نسخ شد و تعیین ساعت کاری در اختیار دولت قرار گرفت این لایحه ظاهرا درخصوص تغییر ساعت رسمی کشور است حالا این لایحه چه مفادی دارد و در مجلس به چه شکلی تصویب می‌شود باید صبر کنیم و نسبت به مفادی که تصویب می شود تصمیم گیری کنیم.

نجمه, [19/04/2025 11:17 ق.ظ]

وی درباره این موضوع که ممکن ایت لایحه سربازان قهرمان در کمیسیون بندهایی اضافه شود که بار نالی برای دولت داشته باشد نظر شورا در باره لایحه و همچنین این موارد که ممکن است بار مالی برای دولت داشته باشد چیست گفت:  از مفاد این لایحه اطلاعی نداریم کلیات فعلا در مجلس تصویب شده است اجازه بدهید فرایند کمیسیون طی شود و انچه در صحن تصویب شود ما نظر مان را خواهیم داد.

وی ادامه داد: ما همبیشه تاکید داریم که چنانچه مصوبه ای داشته باشیم که به  سربازان نخبه، سربازان قهرمان چه سایر سربازان کمک بکنند مورد تاکید قرار خواهد داد اما اینکه این لایحه چه موضوعاتی را مورد اصلاح قرار بدهد  طبیعتا باید صبر کنیم که مصوبه مجلس چه چیزی خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره این که مجلس دو موافقت نامه بین المللی در هفته گذشته به تصویب رساند شورای نگهبان ایراداتی گرفته که این ایرادات مستقیماً به مصوبه مجلس ماده ای که مجلس تصویب کرد و تبصره‌ای که به تصویب رسید وارد نشد بلکه به متن اون توافق‌نامه‌ها ایران وارد شده بود سوال این است که  شورای نگهبان در فرایند بررسی مصوبات آیا  اختیار ورود به متن توافق‌نامه‌ها را دارد، گفت: اختیار بله  اختیار دارد. بر اساس قانون اساسی مفاد معاهد نامه های بین المللی که در مجلس به تصویب میرسد نباید مغایرتی با قانون اساسی داشته باشد این موضوع جدیدی هم نیست از ابتدای انقلاب تا کنون موارد متعددی بوده از معاهدات و موافقت نامه های بین المللی که در مجلس تصویب شده برای شورای نگهبان ارسال شده شورای نگهبان هم به مفاد همان موافقت نامه ایراداتی داشته مجلس هم در این جهت اصلاحاتی در ان ماده واحده داشته  اصلاحاتی را انجام داده یا با اصرار مجلس اساساً مصوبه تحت تصمیم گیری بعدی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده در این خصوص ابهامی در نظام حقوقی ما وجود ندارد در هفته گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران و پاکستان که همانجا هم بحث شد و رای آورد.

نجمه, [19/04/2025 11:29 ق.ظ]

وی درباره آخرین ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات در سوداگری و سفته بازی گفت: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی تاکنون چند بار در مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بوده شورای نگهبان ایرادات و ابهاماتی نسبت به این طرح داشته که در این رفت و آمدها ابهامات به مرور کم شده و بسیاریش در مرحله دوم برطرف شده مرحله دوم هم اگر در مجلس بر روی مصوبه اصلاحاتی را انجام بدهند ما بررسی خواهیم کرد آخرین اطلاعاتی که بنده دارم این است که در کمیسیون کار آن انجام شده و در نوبت رسیدگی در صحن است طبیعتتا ما اصلاحات مجلس را مجددا بررسی خواهیم کرد به نظر نهایی خودمان را اعلام خواهیم کرد.متن در سامانه نظرات شورای نگهبان قابل دسترسی است.

وی درباره لایحه معاهده راهبردی ایران و روسیه گفت:  چارچوب بررسی های ما در مورد موافقت نامه های بین المللی مثل سایر مصوبات شرع و قانون اساسی اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی اگر این توافق در این چهارچوب باشد و در مجلس تصویب شود و برای ما هم ارسال شود انشالله آن  را بررسی خواهیم کرد‌.

وی ادامه داد: اخیرا در کشور روسیه این فرایند طی شد در کشور ما با تقدیم لایحه از طرف دولت و تصویب مجلس و در نهایت بررسی شورای نگهبان به سرانجام خوهد  رسید.

وی درباره وظایف شورای نگهبان در نظارت و تطبیق معاملات بین المللی با قانون اساسی و شرع اسلام در صورت حضور توافق احتمالی میان ایران و آمریکا آیا این شورا را مشمول بررسی و تایید نهایی قرار میدهد و اینکه حالا نوع نظارت شورای نگهبان توافقاتی چگونه است گفت:  فعلاً که تازه این مذاکرات غیر مستقیم آغاز شده اجازه بدید ببینیم به کجا میرسد

طحان نظیف  درباره بررسی کنوانسیون‌های cft و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در خصوص الحاق دو کنوانسیون پالرمو و cft، شورای نگهبان صرفاً ایراداتی نسبت به cft داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است. علت اینکه الحاق به کنوانسیون پالرمو در دستور کار مجلس قرار گرفته، ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع و اصرار مجلس بر مصوبه خود است. ایرادات هیات عالی نظارت از سوی شورای نگهبان به مجلس ابلاغ می‌شود.

وی درباره این‌که‌ با توجه به اظهار نظرات هیات عالی مجمع در خصوص مصوبات مجلس آیا قرار است مصوبات مجلس از سوی هیات عالی مجمع مورد رسیدگی قرار بگیرد و شورای نگهبان صرفاً در انتخابات‌ها نقش نظارتی خود را ایفا کند؟ گفت: خیر این برداشت درستی نیست بلکه شورای نگهبان مصوبات مجلس را از لحاظ تطابق با شرع و قانون اساسی بررسی می کند و هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس تفویضی که به این نهاد صورت گرفت مصوبات مجلس را بر اساس مطابقت با سیاست‌های کلی نظام مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که مواجهه شورای نگهبان با لایحه ارتقای امنیت زنان و تاکیدات رهبر انقلاب در این زمینه چگونه خواهد بود گفت: ما از محتوای لایحه اطلاعی نداریم و ان شاءالله بعدا از دریافت این مصوبه، درباره آن اظهارنظر می‌کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز