خبرگزاری کار ایران

رسولی در گفت‌وگو با ایلنا:

مخالفت‌ها و تحرکات داخلی علیه مذاکرات در مقابل همبستگی شخصیت‌های تراز اول کشور ناچیز است

مخالفت‌ها و تحرکات داخلی علیه مذاکرات در مقابل همبستگی شخصیت‌های تراز اول کشور ناچیز است
کد خبر : ۱۶۲۴۲۳۶

یک فعال سیاسی در واکنش به ویدئو منتشر شده در فضای مجازی درباره راهپیمایی مخالفت با مذاکرات غیرمستقیم گفت: برخی از اشخاص و چهره‌های سیاسی بدون توجه به عمق و پیچیدگی این مسئله، با رویکردی نسبتاً سطحی و شعاری خلاف این مسیر را طی می‌کنند. البته بر اساس مشاهداتی که من دارم، اندازه این مخالفت‌ها و تحرکاتی که صورت می‌گیرد، در مقایسه با آن همبستگی ملی که بین شخصیت‌های تراز اول و جناح‌های سیاسی کشور در پشتیبانی از راهبردهای کلیدی نظام که تحت نظارت رهبری اعمال می‌شود، ناچیز است. ولی در همین حد هم من فکر می‌کنم که قابل قبول نیست و انتظار می‌رود که در ادامه مسیر که فضای پر فراز و نشیبی فراروی ملت ایران خواهد بود، از این مخالفت‌خوانی‌ها اجتناب گردد.

حسن رسولی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به ویدئو منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر راهپیمایی شبانه برخی تندروها در مخالفت با مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا علیرغم بیانات رهبری درباره مذاکرات گفت: من فکر می‌کنم که حوزه سیاست خارجی کشور عموماً و بخش مربوط به حوزه دفاعی که مرتبط با منافع ملی است، متفاوت است از معادلات و مناسبات خارجی کشور. چرا که در روابط خارجی، به خصوص در موضوعاتی مثل مذاکرات جاری یا پرونده برجام و مسائلی از این قبیل، آنچه که در انتها تعقیب می‌شود، مصالح عمومی کشور در عالی‌ترین سطح به لحاظ اهمیت و حساسیت است.

وی ادامه داد: بنابراین، ظرفیت‌های سیاسی کشور، گروه‌ها و جناح‌های سیاسی در عین حالی که به این قبیل موضوعات قاعدتاً به عنوان بخشی از مسائل سیاسی می‌پردازند، اما بایستی تفاوتی قائل باشند با مسائلی که مربوط به حوزه داخلی است.  مذاکراتی که امروز جاری و ساری است، یک رویداد مستحدثه فعلی نیست. مسأله‌ای است که بیش از بیست سال است که ادامه دارد و فراز و فرودهایی طی کرده و در مقطعی هم حدود ده سال پیش تا مرحله توافق نهایی پیش رفت.

این فعال سیاسی تصریح کرد: همزمان با رسیدن به این مرحله، تغییراتی در عرصه مناسبات جهانی پیش آمد و به طور مشخص، آقای ترامپ آمد جای آقای اوباما و طرف مقابل برداشت کرد که در توافقات موسوم به برجام، منافع او به طور دلخواهش حاصل نشده است و البته دلایل دیگری هم بود. علی‌ایحال، حاصل تلاش‌های قبلی که همراه بود با بدقولی‌ها و کم‌توانی‌های طرف‌های اروپایی به سرانجام نرسید. سال‌ها طی شد و طبعا اقتصاد ایران تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه، فشارهای سنگینی را متحمل شد که آثار آن را امروز در شرایط معیشتی کشور و عدم تعادل‌هایی در حوزه‌های زیربنایی مثل انرژی مشاهده می‌کنیم.

رسولی خاطرنشان کرد: امروز بر خلاف سال‌های گذشته، مجموعه نظام به این نتیجه رسیده است که چنانچه هوشمندانه و عزتمندانه وارد این مذاکرات شود، خواهد توانست حداکثر امتیازات را بگیرد و به تداوم خسارت‌های وارده به اقتصاد کشور که زندگی عموم مردم را تحت تأثیر قرار داده است، پایان بدهد. بنابراین، انتظار می‌رود که اولاً صاحب‌نظران و نظریه‌پردازان متخصص این حوزه با تولیدات نظری و راه‌حل‌هایی به تحقق این امر ملی عملی کمک کنند.

وی تاکید کرد: همچنین اندیشگاه‌ها، اندیشکده‌ها، مراکز مطالعاتی، مراکز پژوهشی و دانشگاهی باید به مردان حوزه دیپلماسی کشور کمک کنند و در عرصه اجتماعی و سیاسی یک صدا از ملت ایران در این باره شنیده شود. اگر این نوع نگاه حاکم باشد و این حد از حساسیت و اهمیت مسئله مد نظر جریانات سیاسی باشد، به نظر من منفعت ملی ما بیشتر لحاظ می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: متأسفانه، علیرغم این نگاه، مشاهده می‌کنیم که برخی از اشخاص و چهره‌های سیاسی بدون توجه به عمق و پیچیدگی این مسئله، با رویکردی نسبتاً سطحی و شعاری خلاف این مسیر را طی می‌کنند. البته بر اساس مشاهداتی که من دارم، اندازه این مخالفت‌ها و تحرکاتی که صورت می‌گیرد، در مقایسه با آن همبستگی ملی که بین شخصیت‌های تراز اول جناح‌های سیاسی کشور در پشتیبانی از راهبردهای کلیدی نظام که تحت نظارت رهبری اعمال می‌شود، ناچیز است. ولی در همین حد هم من فکر می‌کنم که قابل قبول نیست و انتظار می‌رود که در ادامه مسیر که فضای پر فراز و نشیبی فراروی ملت ایران خواهد بود، از این مخالفت‌خوانی‌ها اجتناب گردد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز