معاون امور اجرایی رئیسجمهور:
درباره انتقال پایتخت گروه کارشناسی به صورت جدی تشکیل نشده است
معاون امور اجرایی رئیسجمهور گفت: نظر آقای پزشکان این است که بحرانهای زیادی در تهران وجود دارد اما اینکه پایتخت منتقل شود فعلا به صورت جدی در این زمینه گروه کارشناسی تشکیل نشده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیسجمهور در پایان جلسه امروز هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره انتقال پایتخت گفت: اولا که هنوز یک کارگروه مشخصی برای انتقال صورت نگرفته است. نظر آقای پزشکان این است که بحرانهای زیادی در تهران وجود دارد اما اینکه پایتخت منتقل شود فعلا به صورت جدی در این زمینه گروه کارشناسی تشکیل نشده است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه تنشهای آبی در کل کشور داریم و به دلیل استفاده از چاههای زیرزمینی نشست زمین خیلی زیاد اتفاق افتاده است. بنابراین تمام تلاش آقای پزشکیان این است که کارخانهها و صنایعی که نیاز به آب دارند را به حاشیه خلیج فارس تقریباً منتقل کنند. در واقع از این به بعد باید سعی کنیم دیگر به کارخانه جدیدی در داخل استانهایی که مشکل آب و محیط زیست دارند، مجوز داده نشود.
معاون رئیسجمهور درباره مذاکره با آمریکا گفت: اگر کشوری به ما زور نگوید ما اهل مذاکرهایم. اگر آمریکا خیلی قلدری کند طبیعی است نمیپذیریم. ما علاقمندیم کشورمان همان طوری که مقام معظم رهبری گفتند با همه دنیا، با غرب، با آمریکا به شرطی که عادلانه رفتار کنند و عهدشکنی نکنند، گفتوگو کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اخبار خوبی از افتتاح پروژههای عمرانی از سوی دولت دارید، گفت: در خصوص خوزستان ماه آینده انشاءالله خبرهای خیلی خوب و امیدوارکننده خواهیم داشت.
قائمپناه در پاسخ به سوالی درباره تغییر شکل سفرهای استانی در دولت چهاردهم،گفت: دکتر پزشکیان معتقد هستند که نباید مردم را در سفر استانی اذیت کنیم که استقبال کنند به فرودگاه بیایند و دنبال ماشین بدوند و منتظر بمانند. ما این رویه را اصلاح کردیم.
وی عنوان کرد: نکته دوم اینکه در دولت چهاردهم اعتقاد داریم وعده بیپایه ندهیم یعنی وعدهای که فکر میکنیم محقق نشود را به مردم نخواهیم داد.
قائمپناه در پاسخ به این سوال که مصوبات دولت سیزدهم تا چه اندازه اجرایی شده است، گفت: درصد خیلی بالایی از مصوبات اجرا نشده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت برای قانع کردن مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی لوایح FATF چه بوده است، گفت: برنامه ما بیان استدلالهای کارشناسانه است.
معاون اجرایی رئیس جمهوری درخصوص نظر منفی برخی از اعضای مجمع درخصوص این لوایح گفت: در جلسات کارشناسی، وزیر اقتصاد و دیگر کسانی که مسئول این کار هستند توضیحات لازم را خواهند داد و امیدوارم اعضا قانع شوند.
قائمپناه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر امیدوار هستید این لوایح تصویب شوند، گفت: با توجه به موافقت رهبر معظم انقلاب با بررسی دوباره و کارشناسانه در مجمع، من خیلی نسبت به این موضوع امیدوار هستم
وی ادامه داد: هم خود دولت موافق است و هم اینکه نیازهای بخش خصوصی می تواند کمک کننده باشد زیرا FATF جدای از تحریمها است. اگر بتوانیم با تصویب FATF به آن بپیوندیم میتواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند. البته وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی حتماً برای ارائه نظرات کارشناسی در مجمع حضور پیدا خواهند کرد و امیدوار هستیم که اعضای مجمع قانع شوند.