خبرگزاری کار ایران

با رأی نمایندگان؛

فرآیند انتخابات شوراها در حداکثر پنج جمعه متوالی برگزار می‌شود

فرآیند انتخابات شوراها در حداکثر پنج جمعه متوالی برگزار می‌شود
کد خبر : ۱۵۸۲۸۵۵

مجلس مصوب کرد فرآیند انتخابات شوراها در حداکثر پنج جمعه متوالی برگزار شود.

به گزارش ایلنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف انتخابات شوراهای اسلامی کشور در اجرای ماده ۱۳۷ قانون آئین نامه داخلی مجلس با ماده ۵۳ این طرح با ۱۹۱ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

بر اساس ماده ۵۳ طرح مذکور؛ مواد (۳)، (۸۹) و (۹۳) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱ - در ماده (۳) عبارت «وزارت کشور مکلف است با توجه به شرایط اقلیمی استان‌ها، فرایند انتخابات را به‌گونه‌ای تنظیم نماید که رأی‌گیری در حداکثر پنج جمعه متوالی برگزار شود و چنانچه به دلیل ضرورت برگزاری انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی تاخیر لازم باشد در تمام استان هایی که شامل حوزه های انتخابیه میان دوره ای مجلس است انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در اولین جمعه غیر متوالی ممکن پس از سایر استان ها برگزار خواهد شد. رأی‌گیری در یک استان الزاماً در یک روز برگزار خواهد شد. آیین‌نامه‌ اجرائی این ماده ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط وزارت کشور با همکاری‌ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها و شورای عالی استانها تهیه و به تصویب‌ هیأت وزیران می‌رسد.» به انتهای ماده الحاق می‌شود. همچنین تبصره فعلی به عنوان تبصره (۱) اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به شرح زیر به این ماده الحاق می‌گردد:

«تبصره۲- ماده (۲۲) قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با اصلاحات و الحاقات بعدی نسخ می‌گردد.»

۲- در ماده (۸۹):

الف- در صدر ماده عبارت «جلوگیری از انحراف شوراها از وظایف قانونی خود و نظارت بر عملکرد آنها از حیث وظایف مقرر و رسیدگی به شکایات نسبت به تخلفات اعضای شوراها، هیأت‌هایی به نام هیأت نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین عبارت «رسیدگی به شکایات مبنی بر انحراف شوراها از وظایف قانونی، هیأت‌هایی به نام هیأت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات» می‌شود.

ب- در بند «‍۱» عبارت «دو نفر» جایگزین عبارت «سه نفر» می‌شود.

ج- در این ماده و سایر مواد این قانون عبارت «هیأت مرکزی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین عبارت «هیأت مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات» عبارت «هیأت استانی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین عبارت «هیأت حل‌اختلاف و رسیدگی به شکایات استان» و همچنین عبارت «هیأت شهرستانی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین عبارت «هیأت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شهرستان» می‌شود.

د- تبصره «۱» به شرح زیر اصلاح می‌شود:

تبصره ۱- دبیرخانه هیأت مرکزی، استانی و شهرستانی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها به ترتیب در وزارت کشور، استانداری و فرمانداری مستقر می‌شود. معاون ذی‌ربط وزارت کشور دبیر هیأت مرکزی می‌باشد و دبیر هیأت استانی و شهرستانی به ترتیب توسط استاندار و فرماندار تعیین می‌شود. دبیر هیأت موظف است علاوه بر اجرای وظایف مربوط به هیأت با تقاضای هر یک از اعضای هیأت مبنی بر رسیدگی به تخلفات اعضای شوراها موضوع را ظرف مدت حداکثر سی روز در دستور کار این هیأت قرار دهد. آیین‌نامه نحوه نظارت هیأت‌های مذکور در این ماده حدکثر ظرف مدت سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، با همکاری کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور و شورای عالی استانها تهیه و به تصویب‌ هیأت وزیران می‌رسد.

۳- در ماده (۹۳) قانون:

الف- در بند (۱) عبارت «یکی از اعضای هیأت شهرستانی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین واژه «فرماندار» می‌شود. همچنین عبارت «یکی از اعضای هیأت استانی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین واژه «استاندار» می‌شود.

ب- در بند (۲) عبارت «یکی از اعضای هیأت استانی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین عبارت «استاندار» و عبارت «یکی از اعضای هیأت مرکزی نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها» جایگزین عبارت «وزیر کشور» می‌شود.

ج- بند (۳) حذف می‌شود

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز