خبرگزاری کار ایران

ربیعی در مراسم افتتاح انجمن محلی جوادیه:

تحولات آینده ایران زن‌بنیان خواهد بود/ هویت جوادیه به معرفت و دست هم گرفتن است

تحولات آینده ایران زن‌بنیان خواهد بود/ هویت جوادیه به معرفت و دست هم گرفتن است
کد خبر : ۱۵۷۴۰۶۲

دستیار اجتماعی رییس جمهور گفت: تحولات آینده ایران زن‌بنیان خواهد بود.

به گزارش ایلنا، علی ربیعی در مراسم آغاز به کار رسمی انجمن محلی جوادیه با تبریک ولادت حضرت زهرا (س) گفت: بدون تردید شخصیت این بانوی بزرگ الهام بخش بسیاری از حرکت‌ها و جنبش‌های اجتماعی و سیاسی ما بوده است. آنهایی که زن را محصور می خواستند ببینند، می بایست نگاهی به زندگی هرچند با عمر کم اما بسیار پر برکت و راهگشا ایشان کنند. از سوی دیگر زنان و دختران ایرانی در بالاترین کنش سیاسی که مشارکت سیاسی و گرفتن حق است نیز باید این بانوی بزرگ را سرمشق خویش قرار دهند.

دستیار امور اجتماعی رییس جمهور با بیان اینکه بیش از یکصد سال است که در کشورهای اروپایی و غربی پیرامون مساله زن و چالش‌های آن بحث شده و به طور متاخر نیز این موضوع در کشور ما به یک گفت و گوی اجتماعی و حتی چالشی هم تبدیل شده است، ادامه داد: ما همچنان درگیر نوعی نگاه به زنان هستیم که از ورود زنان به ورزشگاه تا دوچرخه سواری آنها ممانعت می کنند. بنا به مطالعات و یافته‌هایم، تحولات آینده ایران عزیز ما، زن پایه و زن بنیان خواهد بود. نهادهای اجتماعی ما قطعا با تحولات فکری و ارزشی و سبک های زنانه تغییر خواهد کرد. زن فقط یک موضوع در جدال هایی که این روزها مطرح می شود، نیست و آینده و توسعه ایران زن پایه خواهد بود.

این پژوهشگر اجتماعی با تاکید بر اینکه تحولات ارزشی و اجتماعی ما، براساس تحولاتی است که در زنان رخ می دهد، اظهار کرد: به عنوان فردی که حفظ خانواده ها از دل مشغولی‌هایم است و فکر می‌کنیم نهاد خانواده باید کشانه جامعه باشد، چگونه پیوند خوردن این نهاد با تحرکات اجتماعی و انسداد اجتماعی زنان، نقطه کلیدی ما است. اگر آنجا را نبینیم، اینجا را هم از دست خواهیم داد و در این تعارضات بودجود آمده، حتی نهاد خانواده هم مورد تهدید قرار خواهد گرفت.

ربیعی تصریح کردم: معتقدم ایران آباد و توسعه یافته اگر بخواهد با ثبات به کار خود ادامه دهد، بدون تردید نمی‌تواند بدون توجه به تحولات جنبش زنان این مسیر راطی کند و ما باید بازیابی عمیق تری نسبت به سیاست‌گزاری‌ها در حوزه زنان کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه شکل گیری محله جوادیه در دهه‌ 20، این محله را حاصل صنعتی شدن تهران و مهاجرت افراد برای کار کردن در راه‌آهن، دخانیات، سیلو و انبار نفت عنوان کرد و افزود: محله جوادیه با اقوام اصیل مختلف ایرانی شکل گرفته است. آدم هایی که با رنج از روستا برای زندگی بهتر به شهر آمده بودند و نوعی از رنج جدید را در شهر تجربه کردند.مساجد و هیات‌ها که بعضا به اسم برخی روستاها بوده و حتی اسامی شهدا، نشان دهنده هویت های متنوع در جوادیه است. جوادیه؛ آش شله قلمکاری نشد که هویت ها در آن ریخته شود و یک مفهومی به اسم جوادیه درست شود مثل جاهایی که جدید ساخته می شود و هویت ندارد بلکه در جوادیه هر قومی که به این محل مهاجرت کرد، هویت خود را حفظ کرد.

دستیار امور اجتماعی رییس جمهور با بیان اینکه محله جوادیه در دهه سی و چهل مظهر مقابله با نابرابری‌های سیاسی و اجتماعی و مبارزه برای عدالت است، ادامه داد: درگیری مسلحانه سرپل جوادیه و شعرهای خسروگلسرخی نمادی از دهه سی و چهل محله جوادیه و گره خوردن آن با تحولات سیاسی و اجتماعی ایران است. در دهه 50 نیز تک تک مساجد جوادیه پایگاهی برای جنبش عظیم انقلاب است بگونه ای که مهم‌ترین منبرها، سخنرانی و جلسات در جوادیه در دهه 50 بود و صریح ترین شعر انقلابی در آن زمان، شعر من بچه جوادیه ام عمران صلاحی بود. بچه های روشنفکری از جوادیه به پا خاستن و نهضت اسلامی انقلاب را دنبال کردند و در  این مسیر شهدای بسیاری را هم در دوران انقلاب تقدیم کردند که می توان به برادران شهید اکبری و شهید فریدون نوری اشاره کرد. در دهه 60 نیز بسیاری از سرداران دفاع مقدس از جوادیه برخاستند که نام کوچه‌ها، گویای حضور جوانان محله جوادیه در جنگ است. در ادامه نیز با وجود اینکه برخی از بچه‌های جوادیه از این محله رفتند، اما در تحولات سیاسی و اجتماعی کشور نقش آفرین بودند.

ربیعی با اشاره به اجرای پروژه های بزرگ عمرانی نظیر احداث بزرگراه نواب و پل جدید جوادیه گفت: متاسفانه ستون ها و پل ها محله ما را بی ریخت کرد و بازارچه، کوچه ها و حتی سینماهای سرپل جوادیه را از هویت انداخت. از سوی دیگر سکونت اتباع در این محله و سایر مشکلات موجب شده که حال امروز جوادیه خوب نباشد.

ربیعی فعالیت انجمن محلی جوادیه را در راستای بهبود وضعیت محله و رفع مشکلات آن عنوان کرد و گفت: امروز هویت جوادیه به معرفت، دست هم گرفتن، نیکوکاری و حال هم را پرسیدن است. شاید این اتفاق در بسیاری از جاها و حتی روستاها رخ نمی دهد ولی هنوز در داروخانه‌های این محل پول گذاشته می‌شود تا کسانی که مشکل مالی دارند بتوانند دارو را مجانی بگیرند. هنوز چند قصابی و میوه فروش در این محله هستند که اهالی به آنها پول می دهند تا در صورت مراجعه افراد کم بضاعت به آنها خدمات ارائه دهند. شک ندارم این انجمن می تواند آن روحی که از جوادیه متصور هستیم را متبلور کند.

در ادامه این مراسم سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز که سال ها در جوادیه سکونت داشته است، ضمن تقدیر از فعالیت اعضای انجمن محلی جوادیه گفت: معتقدم هویت محلی و منطقه ای موجب ایجاد انگیزه و تلاش برای بهبود وضعیت زندگی شده و پایبندی به زمین، محله، خودمان و کشورمان را در پی دارد.

نماینده مردم تهران ادامه داد: با توجه به مسئولیت و وظیفه‌ای که در مجلس بر عهده دارم با نسل Z ها بیشتر در تعامل هستم گاهی اوقات می‌گویم ای کاش عرق محلی را برایشان پررنگ تر می کردیم چراکه اصالت و هویت محلی را در بچه های الان کمی کمرنگ است.

وی با بیان اینکه جوادیه از محلات قدیم، با ریشه و با غیرت در تهران است که همیشه پای کار ارزش ها و انقلاب ایستاده است، گفت: در خاطرم است که در این محله افراد به یکدیگر بسیار کمک می کردند. یاد دارم که مرحوم دکتر شاه حسینی چقدر با افرادی که به ایشان مراجعه می کردند همراهی داشته و با افراد نیازمند همدلی می کردند. امیدوارم این فرهنگ و عرق به محله در همه محلات تهران، علی الخصوص در مناطقی که که همسایه همسایه را نمی شناسد، بیشتر شود.

نماینده مردم تهران در مجلس یکی از مشکلات و معضلات محله جوادیه را سکونت اتباع عنوان کردو  افزود: در سال های اخیر مشکلات محله از طریق انجمن محلی جوادیه به ما اعلام شده و از آنها اطلاع داریم و در این خصوص پیگیری های لازم انجام شده است. انشالله به زودی نیز در خصوص رفع مشکل حضور اتباع اتفاق های خوبی رخ خواهد داد.

رفیعی همچنین با اشاره به تبریک ولادت حضرت زهرا (س)، به مشکلاتی که جامعه زنان در رسیدن به پست های مدیریتی با آن مواجه هستند اشاره کرد و گفت: اگر قرار باشد آقایی برای جایگاه و مسئولیتی یک برابر کار کند، خانم ها باید دو سه برابر کار کنند. باور دارم که بانوان برای کاری که بر عهده می گیرند، مادرانه رفتار کرده و کمتر اهل زد و بند بوده و صادقانه تر کار می کنند. معتقدم  باید بسترهایی فراهم شود که توانمندی بانوان دیده شود نه اینکه از باب رفع تکلیف باشد و صرفا در حد حرف باقی بماند.

گفتنی است در این مراسم که با حضور نصیری مدیرکل بهزیستی استان تهران، سرهنگ رضایی رییس کلانتری ۱۱۷ جوادیه و اهالی محله برگزار شد، عباس طهماسبی زاده و علی چیتگری به عنوان مسئولان انجمن محلی جوادیه در خصوص سابقه و خدماتی که انجمن محلی جوادیه ارائه می دهد، گزارشی ارائه کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز