بروجردی در گفتوگو با ایلنا:
همیشه از مذاکره به عنوان یک راهحل منطقی استقبال کردهایم/ ۳ کشور اروپایی در مذاکرات پیش رو، خطای خود را جبران کنند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره گفتوگوی پیش روی ایران با سه کشور اروپایی گفت: با توجه به اینکه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه خطای بزرگی را مرتکب شدهاند و فشار سیاسی آنها منجر به صدور قطعنامه غیرمنطقی و ظالمانه شورای حکام شد، باید به نوعی در این مذاکرات این خطا را جبران کنند.
علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره دیدار معاونان وزرای خارجه ایران با سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه گفت: ما همیشه از مذاکره به عنوان یک راهحل منطقی استقبال کردهایم و مذاکره جزو سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه خطای بزرگی را مرتکب شدهاند و فشار سیاسی آنها منجر به صدور قطعنامه غیرمنطقی و ظالمانه شورای حکام شد، باید به نوعی در این مذاکرات این خطا را جبران کنند. البته به نظر من در پس پرده اقدام این سه کشور، فشار صهیونیستها و آمریکاییها قراردارد؛ چراکه سه کشور کشورهای مستقلی از نظر من نیستند و به لحاظ سیاسی وابسته و فشارپذیر هستند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: طبیعتا هر عملی عکسالعملی دارد و طبیعی است که به هر میزانی که آنها دست به اشتباهات اینگونه بزنند، ما هم اعلام کرده بودیم که اقدامات لازم را انجام خواهیم داد و این کار را انجام دادیم. بیانیهای هم که این سه کشور صادر کردند، کاملا بیانیه غیرمنطقی و غیراصولی بود. آنها اعلام کردند که ایران باید ذخایر خود را کاهش داده و کار را متوقف کند.
وی ادامه داد: ما هم درخواست داریم که آنها هم ساخت بمبهای جدید اتمی را متوقف کنند و متقابلا آنها هم بمبهای اتمیشان را از بین ببرد. اگر بمب اتم در دنیای امروز خطرناک است، برای همه خطرناک است. چگونه این کشورها یعنی فرانسه و انگلیس به خودشان اجازه میدهند که صدها یا هزاران بمب داشته باشند و تهدیدی علیه جامعه بینالملل باشند اما به ما میگویند شما با توجه به اینکه غنیسازی ۶۰ درصدی حرکتی به سوی توانمندی ساخت بمب هستهای است، به این سمت نروید. این کاملا غیرمنطقی و مبتنی بر فرهنگ زورمداری است. ما کشوری نیستیم که زیر با حرف زور و قلدری و غیرمنطقی برویم. بنابراین ما متقابلا تاکیدمان این است که این کشورها باید بمبهای هستهای خودشان را منهدم کنند و تولید بمبهای جدید را نیز طبیعتا متوقف کنند.
بروجردی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره اهمیت و ضرورت توافق با سه کشور اروپایی قبل از روی کار آمدن ترامپ، گفت: در هر صورت اروپاییها با حضور ترامپ وضعیت مناسبی ندارند ما پیش بینیمان این است که اروپاییها با ترامپ دچار چالش میشوند و آنها باید هوشمندی داشته باشند که روابطشان را با جمهوری اسلامی ایران تنظیم کرده و با توجه به اینکه خودشان دچار چالش جدید با ترامپ خواهند شد، مشکلاتشان را با ایران حل کنند البته خود اروپاییها هم بوجود آورنده این مشکلات هستند.
وی در پاسخ به این سوال که اتحادیه اروپا تا چه میزان میتواند به عنوان یک هماهنگکننده بین ایران و آمریکا عمل کرده و به حل اختلافات کمک کند و چه موانعی بر سر این راه وجود دارد، ادامه داد: من فکر نمیکنم اروپاییها بتوانند این نقش را داشته باشند چراکه خودشان استقلال سیاسی ندارند و خودشان هم دچار چالش با دولت ترامپ هستند. ممکن است با توجه به نوع رابطه خوبی که بین پوتین و ترامپ وجود دارد، این نقش را به طور مثال روسیه بتواند ایفا کند اما من فکر نمیکنم چنین نقشی را اروپا بتواند ایفا کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اینکه چه استراتژیهایی باید توسط ایران به کار گرفته شود تا به یک توافق برد-برد با طرفهای اروپایی برسد، گفت: ما حرفمان منطقی است. طبق عهدنامه برجام سال آینده ۲۵ اکتبر یا مهر سال ۱۴۰۴ علیالقاعده باید پرونده هستهای ایران کاملا بسته شده و وضعیت عادی شود. به نظر من یکی از دلایلی که اینها دارند بازی در میآورند این است که این اتفاق نیفتد. این اقدامات هم خود به نوعی برهم زدن بازی برجام است کاری که ترامپ به صورت دیگری انجام داد و حالا اروپاییها به این صورت این کار را انجام میدهند البته با فشار صهیونیستها و آمریکاییها. بنابراین باید آنها این واقعیت را بپذیرند که اکتبر ۲۰۲۵ زمان پایان مشکل هستهای و بسته شدن پرونده هستهای ایران است.