رسایی:
تابعیت قهری یک موضوع من در آوردی است/ میخواهند قانون را برای یک نفر عوض کنند
نماینده مجلس گفت: تابعیت قهری یک موضوع من در آوردی است. طبق قانون آمریکا اگر بچهای در آمریکا به دنیا بیاید، والدین درخواست کنند به او تابعیت میدهند. تابعیت قهری رنگ پوست نیست که بگوید دست خودم نبود. قانون این موضوع را میگوید و حالا ایشان یک نفر را به عنوان معاون راهبردی انتخاب کرده است. ما تذکر دادیم و با آقای دبیری گفتوگو کردیم که خلاف قانون است. اما اصرار پشت اصرار که باید بماند. حتی یک لایحه دادند تا قانون را برای یک نفر عوض کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استعفای عبدالکریم حسینزاده از مجلس و حضور او در کابینه دولت چهاردهم گفت: وقتی نامه آقای رئیس جمهور قرائت میشود، ایشان نوشتند که با احترام به رای و نظر نمایندگان مبنی بر ادامه حضور جناب آقای حسین زاده در مجلس، اما از مدت رای قبلی که ما دادیم تا به الان چه اتفاقی افتاده است، چه چیزی عوض شده است؟ من با شخص آقای حسین زاده مخالفتی ندارم اما این روال را غلط میدانم. این مسیر یعنی تضعیف مجلس. اگر میخواهید خودتان را تضعیف کنید باید به این موضوع تن دهید. اگر نه، باید روال درست شود. سوال من اینجاست آیا موضوع عوض شده است؟ آیا مصداقی عوض شده است که حکم و نظر ما عوض شود ؟ آیا استدلالها عوض شده است؟ هیچ چیزی عوض نشده و همه چیز سر جای خودش است. بنابراین دلیلی وجود ندارد که رای ما تغییر کند.
وی افزود: پیامی که به جامعه داده میشود چه خواهد بود؟ آیین نامه وجود دارد. در مسیر آیین نامه آمده است که وقتی موضوعی به رای گذاشته میشود و اما رای نمیآورد تا شش ماه مجددا رای گیری نمیشود. بنابراین چه اتفاقی اتفاده است که در حدود یک ماه دوباره رای گیری میشود؟
رسایی گفت: به قانون باید احترام گذاشته شود. یک نمونه دیگر مربوط به قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس است. این قانون مصوب مجلس بوده و به امضای رئیس مجلس قبل رسیده و از سال ۱۴۰۱ به قانون تبدیل شده است. این قانون میگوید اگر کسی، خودش، فرزندش یا همسرش تابعیت کشور دیگری داشته باشد نباید پست حساس بگیرد. بعد در عین حال رئیس جمهور محترم فردی که وزیر اطلاعات میگوید فرزند ایشان تابعیت آمریکا را دارد به عنوان معاون خود منصوب کرده است. تابعیت قهری یک موضوع من در آوردی است. طبق قانون آمریکا اگر بچهای در آمریکا به دنیا بیاید، والدین درخواست کنند به او تابعیت میدهند.
وی تصریح کرد: تابعیت قهری رنگ پوست نیست که بگوید دست خودم نبود. قانون این موضوع را میگوید و حالا ایشان یک نفر را به عنوان معاون راهبردی انتخاب کرده است. ما تذکر دادیم و با آقای دبیری گفتوگو کردیم که خلاف قانون است. اما اصرار پشت اصرار که باید بماند. حتی یک لایحه دادند تا قانون را برای یک نفر عوض کنند. ما هم گفتیم هر زمان که لایحه شما در مجلس رای آورد آن فرد را شما انتخاب کن و ما کاری نداریم. ولی قانون در حال حاضر این است. ۴۵ نفر از نمایندگان به این خلاف قانون اعتراض کردند و موضوع به کمیسیون امنیت ملی رفت و در آنجا این موضوع با معاون حقوقی رئیس جمهور به بحث گذاشته شد. دلایل گفته شد و نمایندگان مخالف نیز نظر خود را اعلام کردند. کمیسیون امنیت ملی رای گرفت و در نهایت رای آورد. موضوع به هیئت رئیسه ارجاع شده و هیئت رئیسه باید طبق آیین نامه این گزارش را در صحن علنی قرائت کند. حالا انشالله که این اتفاق رخ دهد.