رهبر انقلاب در دیدار جمعی از پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت:
جاذبه سیاسی جمهوری اسلامی، ایستادگی در مقابل نظم غلط جهانی است/ سبقت گرفتن و گام نهادن در راههای نرفته یک ارزش است
رهبر انقلاب فرمودند: جاذبه سیاسی جمهوری اسلامی، ایستادگی در مقابل نظم غلط جهانی است و جاذبه معنوی جمهوری اسلامی توجه به ایمان دینی است.
به گزارش ایلنا، آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت، ضمن تبیین دلایل چرایی آغاز جنگ تحمیلی، به دو عامل «سخن نو» و «جاذبههای» جمهوری اسلامی در مقابل نظم فاسد و باطل حاکم بر جهان اشاره کردند و گفتند: دفاع مقدس علاوه بر دفاع ارزشمند از وطن، دفاع از دین و جهاد فی سبیلالله بود که اسلام را زنده و ملت ایران را عزیز و روح معنوی را در کشور ترویج کرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره شرایط کنونی منطقه و جنایات رژیم صهیونی در غزه و لبنان، مجاهدت و ایستادگی نیروهای جبهه مقاومت در فلسطین و حزبالله در لبنان را از جنس جهاد فی سبیلالله در دوران دفاع مقدس خواندند و تاکید کردند: بهرغم حوادث تلخ و جنایات رژیم غاصب صهیونی در غزه، کرانه باختری و لبنان، تاکنون پیروز صحنه طرفِ جهاد فی سبیل الله بوده است و به توفیق الهی پیروز نهایی این صحنه، جبهه مقاومت و حزبالله خواهند بود.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار که به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد، ابتدا به تبیین چرایی وقوع جنگ ۸ ساله پرداختند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مخاطب این سخنان همگان بخصوص نسل جوان هستند، در تبیین علت آغاز جنگ علیه ملت ایران در سال ۱۳۵۹ گفتند: انگیزه حمله به مرزهای ایران مخصوص صدام و حزب بعث نبود بلکه سردمداران نظم جهانی آن روز یعنی آمریکا و شوروی و دنبالهروهای آنها هم انگیزه زیادی برای تهاجم داشتند.
ایشان، دلیل دشمنی ابرقدرتها با انقلاب مردمی بینظیر ایران را غیرقابل تحمل بودن تفکر نوین و پیام این انقلاب برای آنها دانستند و افزودند: علت خصومت آنها این بود که انقلاب اسلامی یک فریاد صریح علیه نظم باطل و ویرانگر حاکم بر جهان و نظام سلطه یعنی تقسیم دنیا به سلطهگر و سلطهپذیر و تحمیل فرهنگ و نظر سلطهگران به سایر کشورها بود.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه سلطهگران نمیتوانستند سخن نوی انقلاب اسلامی را که برای ملتها جذاب و قابل توسعه بود تحمل کنند، خاطرنشان کردند: آنها منتظر فرصت حمله به ایران بودند و صدام که فردی جاهطلب، طمّاع، وقیح، ظالم و بیملاحظه بود این فرصت را برای قدرتها مهیا کرد و با تحریک آنها، به ایران حمله کرد.
ایشان با اشاره به اظهارات برخیها در داخل مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی با همه دنیا بد و قهر است، گفتند: اگر مقصود آنها، قطع ارتباطات سیاسی و اقتصادی با دنیا است که به وضوح خلاف واقع است چرا که امروز با کشورهایی در ارتباط و تعامل هستیم که نیمی از مردم دنیا در آن کشورها زندگی میکنند، اما اگر منظور از قهر بودن، مخالفت با نظم سیاسیِ نظام سلطه است، این حرف درست است و ما همچون اول انقلاب با نظام سلطه که امروز غربیها و در رأس آنها آمریکا قرار دارد، صریحاً مخالف هستیم و این مخالفت را اعلام میکنیم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امروز به برکت ایستادگی و حضور ملت ایران در عرصههای مختلف، جرأت حمله به مرزهای ایران وجود ندارد، افزودند: آنها امروز به شکل دیگری مشغول موذیگری و عناد هستند و باید از بن دندان درک کرد که علت خصومتها، بهانههایی همچون انرژی هستهای و حقوق بشر و حقوق زن نیست بلکه آنها با سخن نوی جمهوری اسلامی در مقابل نظم فاسد جهانی مخالف هستند و تا وقتی که مردم و نظام اسلامی حرف زور آنها را قبول نکنند این مخالفتها برطرف نمیشود که البته حرف زور آنها را قبول هم نخواهیم کرد.
ایشان علاوه بر جاذبه سیاسی نظام اسلامی یعنی ایستادگی آن در مقابل نظام غلط جهانی، جاذبه معنوی آن یعنی ایمان الهی را هم در جذب ملتها و جوانان کشورهای دنیا و وحشت سلطهگران مؤثر دانستند و در بیان بخش دوم از سخنان خود یعنی گزارشی از جنگ گفتند: یک گزارش از جنگ، گزارش توصیفی است یعنی بیان وضعیت ارتش دشمن از جمله تجهیزات و سازماندهی کامل، پشتیبانی مستمر آمریکا و شوروی و اروپا از صدام ، انتقال اطلاعات میدان بوسیله آمریکا و تأمین مالی از طرف برخی دولتهای همسایه.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به وضعیت نامناسب کشورمان از لحاظ تجهیزات نظامی و سازمان رزم در ابتدای جنگ، خاطرنشان کردند: طبق پیشبینیها و قواعد عادی و مادی باید طرف متجاوز ظرف یک تا چند هفته به تهران میرسید اما با گذشت یک سال، با فتوحات درخشان همان نیروهای ما که در اول جنگ کمتوان بودند، ضرباتی مهلک به ارتش مجهز صدام وارد شد و پس از هشت سال هم از مرزهای کشور بیرون رانده شدند که عامل اصلی در این پیروزی ایمان و مجاهدت بود.
ایشان نوع دیگری از گزارش جنگ را که مهمتر از گزارش توصیفی است، گزارش تبیینی جنگ خواندند و با تاکید بر لزوم اطلاع نسل جوان از هر دو نوع گزارش جنگ، گفتند: بر اساس این گزارش، جنگ فقط برای دفاع از وطن نبود البته دفاع از وطن، یک ارزش است اما مسئله جنگ، بالاتر از این ارزش یعنی دفاع از اسلام و عمل به دستور قرآن بود که به آن در ادبیات اسلامی، جهاد فی سبیل الله گفته میشود.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه دفاع مقدس، انقلاب و اسلام را زنده نگه داشت و با عزیز کردن ملت ایران، روح معنویت را در کشور ترویج کرد، افزودند: بر همین اساس سراسر جبههها تبدیل به عبادتگاه و دعا و توسل و گریههای نیمهشب و خدمات بیریا شد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطر نشان کردند: با وجود چنین روحیهای بود که برغم سختیهای زیادی که ملت ایران در جنگ هشت ساله متحمل شد، خداوند متعال عزت و نصرت و پیروزی خود را شامل حال این ملت کرد.
رهبر انقلاب در ادامه، وقایع کنونی فلسطین و لبنان را از جنس وقایع دوران دفاع مقدس و مصداق جهاد فی سبیل الله خواندند و گفتند: یک کشور اسلامی یعنی فلسطین به دست خبیثترین کفّار عالم غصب شده و حکم قطعی و شرعی این است که همه تلاش کنند فلسطین و مسجدالاقصی را به صاحبان اصلی آن بازگردانند.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: حزبالله لبنان که بخاطر غزه سینه خود را سپر کرده و در معرض حوادث تلخ قرار میگیرد، در حال جهاد فی سبیل الله است.
ایشان با اشاره به شباهت دیگر این نبرد با جنگ هشت ساله تحمیلی، گفتند: در این نبرد دشمن کافر و خبیث از بیشترین تجهیزات برخوردار است و آمریکا نیز پشت سر او قرار دارد و ادعای آمریکاییها مبنی بر اینکه از اقدامات صهیونیستها اطلاعی ندارند و دخالتی در موضوع ندارند، خلاف واقع است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخورداری دشمن صهیونیستی از پول، سلاح و تبلیغات جهانی، گفتند: تجهیزات و امکانات طرف مؤمن و مجاهد بسیار ناچیزتر از طرف مقابل است اما طرف پیروز، مجاهد فی سبیل الله یعنی مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان است.
آیتالله خامنهای دلیل پیروز بودن جبهه مقاومت را اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونی در کشتار وسیع بیگناهان و زنان و کودکان و بمباران مدارس و بیمارستانها دانستند و افزودند: اگر رژیم صهیونی توانسته بود نیروهای مبارز را چه در غزه و کرانه باختری و چه در لبنان شکست دهد، احتیاج به این شکل از جنایت برای تظاهر به غلبه و برتری، نداشت.
ایشان ضربات وارد شده به نیروهای مقاومت و شهادت عناصر مؤثر و ارزنده حزبالله لبنان را خسارتی برای این گروه قهرمان دانستند اما افزودند: این موارد خسارتی نیست که حزبالله را از پا درآورد چرا که استحکام سازمانی و نظامی حزبالله و اقتدار آن بسیار بالاتر از اینها است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: جبهه مقاومت تا امروز پیروز بوده و به توفیق الهی پیروزی نهایی نیز از آنِ این جبهه خواهد بود.
آیتالله خامنهای بخش پایانی سخنان خود را به یک تذکر مهم در مورد مسایل داخلی اختصاص دادند و با تأکید بر اینکه رزمندگان و مجاهدان ما برای جلوگیری از برافراشته شدن پرچم دشمن در مرزهای کشور، جان خود را فدا و خانوادههایشان را داغدار کردند، گفتند: با وجود این فداکاریها، ملت ایران نمیپذیرد که پرچمهای نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن و وسوسههای خصمانه آن به وسیله افراد نفوذی و فریبخورده در کشور و دستگاههای مختلف برافراشته شود.
ایشان مسئولان بخشهای مختلف بخصوص وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، مطبوعات و صداوسیما را به مراقبت در مقابل نفوذ توصیه مؤکد کردند و افزودند: باید با هوشیاری کامل اجازه نداد دشمنِ شکستخورده از رزمندگان ما در مرزها، در داخل کشور بتواند با انواع ترفندها و حیلهها کار و توطئه خود را پیش ببرد.
در ابتدای این دیدار، شش نفر از اعضای خانواده بزرگ شهدا و فعالان عرصه فرهنگ دفاع مقدس به بیان مطالبی درخصوص فرهنگ ایثار و شهادت، تأثیر آن در حوزههای کاری خود، راههای گسترش این فرهنگ و همچنین برخی مسائل و دغدغههای ایثارگران پرداختند.
همچنین سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گزارشی از اقدامات این بنیاد بیان کرد.
......................
گزیده بیانات رهبر انقلاب در این دیدار به این شرح است:
**سبقت گرفتن و گام نهادن در راههای نرفته یک ارزش است
مطالب خوبی را برادران و خواهران مطرح کردند برخی مطالب مربوط میشود به همین مجموعه خاطرات جنگ که حضرات باید دنبال کنند برخی هم مربوط به دستگاه های دولتی است و برادران دفتر ما هم دنبال کنند چیزهایی که گفته شد مورد بررسی قرار گیرد و آن چیزهایی که عملی است مورد تحقق قرار گیرد اینکه پیشکسوتان در هفته دفاع مقدس مورد توجه قرار میگیردند به دلیل ارزش پیشکسوتی و پیشگامی در حوادث مهم است. سبقت گرفتن و گام نهادن در راههای نرفته یک ارزش است. هفته دفاع مقدس متعلق به همه رزمندگان و مجاهدان و شهدا و خانواده آنهاست لکن پیشکسوتان و کسانی که زودتر و جدیتر وارد میدان شدند، ارزش مضاعفی دارند.
**چرایی جنگ هشت ساله را نسل جوان ما بدانند.
مطلبی که امروز ما برای موضوع دفاع مقدس خوب است برای مخاطب مطرح کنیم، عمدتاً دو مسئله است:
۱- یکی چرایی جنگ ۸ ساله است. نسل جوان ما که دوران جنگ را و دوران انقلاب را درک نکردند، بدانند که اصلاً چرا جمهوری اسلامی وارد یک نبردی شد که هشت سال طول کشید. هشت سال زمان کوتاهی نیست. همه ارکان کشور و امکانات کشور در خدمت دفاع از کشور قرار میگیرد. این علت ورود ما در جنگ چه بود؟
۲- موضوع دومی که باید مورد توجه قرار بگیرد برای مخاطب امروز، گزارشگونهای از جنگ است، گزارش جنگ.
مخاطبین این سخنان نسل جوان، نسل جوان آینده، فرزندان شما هستند؛ همه درباره این موضوعات بایستی فکر کنند، کار کنند، درس بگیرند.
**درباره مسئله چرایی جنگ؛ چرا جنگ تحمیلی آغاز شد؟ انگیزه حمله به مرزهای ایران انقلابی صرفاً مخصوص صدام و حزب بعث نبود. سردمداران نظم جهانی آن روز، انگیزههای بسیار بیشتری از صدام برای آغاز این جنگ داشتند.
آن روز، دو قدرت بزرگ در دنیا بودند و هر کدام دنبالههایی داشتند، آن دو قدرت آمریکا بود و شوروی سابق. دولتهایی، نظامهای سیاسی، اینها تقریباً همهشان در این قضیه انگیزه داشتند. جمهوری اسلامی، ایران اسلامی برای اینها یک عنصر غیرقابل تحمل بود.
اما چرا ایران اسلامی برای آنها غیرقابل تحمل بود؟ ما که آن روز علیه کسی اقدامی نکرده بودیم! حالا امروز به ما میگویند شما به فلان جا موشک دادید، به فلان جا پهپاد دادید؛ آن روز که این حرفها نبود، علت دشمنی چه بود؟
علت این بود که در این نقطه حساسی دنیا یک انقلاب مردمی بینظیر به وجود آمده بود و تفکر نوینی را برای اداره جهان ارائه کرده بود، نظم حاکم آن روز بر جهان، این تفکر نوین رو نمیتوانست تحمل کند.
آن روز جهان، جهان سلطه بود؛ البته امروز هم هست لکن آن روز سخنی، فریادی، موضع صریحی در مقابل این نظم باطل و نابود کنندهی فضیلتها وجود نداشت. نظم جهان، نظم سلطه بود. سلطه یعنی چه؟ نظام سلطه، یعنی دنیا به دو بخش تقسیم میشود، بعضی کشورها سلطهگرند بعضی کشورها سلطه پذیرند، شق سومی ندارد.
جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی، نظام اسلامی یک فریاد صریح علیه این نظم بود.
**انگیزه حمله به مرزهای ایران انقلابی مخصوص صدام و حزب بعث نبود.
**علت دشمنی قدرتهای بزرگ با انقلاب اسلامی بوجود آمدن انقلاب مردمی بینظیر و تفکر نوینی برای اداره جهان بود.** جمهوری اسلامی سخن جدیدی بود در قبال نظم باطل؛ زورگویان عالم آن را تحمل نمیکردند.
** آمریکا، شوروی، کشورهای عضو ناتو و ورشو منتظر فرصت بودند که صدام فرصت را فراهم کرد.
**ما با نظام سلطه مخالف هستیم
** امروز به برکت ایستادگی ملت ایران جرات حمله به مرزهای ایران را ندارند و جور دیگری در حال عناد هستند
**خاطره رهبر انقلاب از روایت ترس یکی از رئیسجمهورهای شرکت کننده در اجلاس عدم تعهد
**جاذبه سیاسی جمهوری اسلامی، ایستادگی در مقابل نظم غلط جهانی است
** جاذبه معنوی جمهوری اسلامی توجه به ایمان دینی است
**جوان امروز نیاز به دو گزارش توصیفی و تبیینی دفاع مقدس دارد
**چرایی دفاع مقدس و گزارش حادثه جنگ؛ دو موضوع لازم برای مخاطب امروز
**آمریکا، شوروی و اروپا از صدام پشتیبانی کامل داشتند
** روایت رهبر انقلاب از نقصان و بیجایگزین بودن تجهیزات نظامی در دوران جنگ؛ یک تیپ لشکر فقط ده تانک داشت!