روش تهیه کباب کوبیده بدون ریزش
کباب کوبیده سنتی یکی از غذاهای معروف ایرانی ها است. این غذا را به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید و سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. در اصل کباب کوبیده سنتی با گوشت قرمز است.
تهیه گوشت برای کباب کوبیده خیلی مهمه و طعم و مزه کباب بستگی به کیفیت گوشت دارد. نحوه درست کردن کوبیده به دو صورت، کوبیده مرغ و کوبیده گوشت می باشد. برای طعم خوب کباب کوبیده گوشت، از گوشت گوسفندی (بره) بیشتری استفاده کنید.
مواد لازم برای کباب کوبیده
گوشت گوسفندی و گوساله ۱ کیلو
پیاز بزرگ ۱ عدد
دنبه ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه (زعفران آبکرده) به مقدار لازم
طرز تهیه کباب کوبیده
برای طرز تهیه کباب کوبیده، گوشت ها و دنبه را دو بار با پنجره ی ریز، چرخ کنید. پیاز را با رنده ی ریز رنده کنید و آب آن را خوب بگیرید. و تفاله های پیاز را به گوشت اضافه کنید. اگر داخل کباب آب پیاز باشد. باعث ریختن گوشت از سیخ می شود. نمک و فلفل و زعفران آب کرده (به صورت غلیظ باشد نباید زیاد آبدار باشد). همه ی مواد را با هم خوب مخلوط کنید. ترکیبات کباب کوبیده سنتی را حسابی ورز بدهید.
سپس روی آن را سلفون بکشید و به مدت چند ساعت در یخچال قرار بدهید. بعد از گذشت چند ساعت گوشت را از یخچال خارج کنید و کمی ورز بدهید. یک ظرف آب کنار دستتان قرار بدهید، کمی دست خود را خیس کنید و با دست مقداری از گوشت را بردارید و به سیخ بکشید. آن ها را داخل سینی قرار بدهید. بعد از سیخ کردن یا سریع بپزید و یا داخل یخچال قرار بدهید. زمانی که همه ی گوشت ها را سیخ کردید. شعله ی کباب پز و یا زغال را روشن کنید و هنگامی که روشن شدند و داغ شدند.
کباب ها را روی منقل قرار بدهید و با باد بزن باد بزنید. نباید خیلی روی شعله بمانند زیرا چربی آن آب می شود و گوشت ها آب خود را از دست می دهند و خشک می شوند. بهتر است شعله را کمی بیشتر کنید و سریع باد بزنید و تند تند سیخ ها را بچرخانید تا کباب ها نسوزند و کاملا مغز پخت شوند.
می توانید ابتدای پخت آن ها را روی نان فشار بدهید تا روغن آن ها کمی گرفته شود و کمتر دود بکند. پس از پخت آن ها را زیر نان از سیخ خارج کنید. گوجه ها را شسته و سیخ کنید و می توانید با توجه به سلیقه ی خود از فلفل کبابی نیز استفاده کنید.
کباب کوبیده را می توانید با برنج و یا با نان، گوجه، فلفل، لیموترش، ریحان به همراه سماق میل کنید.
نکاتی برای طرز تهیه کباب کوبیده
برای طعم خوب کباب از گوشت گوسفندی (بره) بیشتر استفاده کنید: ۳ قسمت گوشت دنده بره و ۱ قسمت گوشت دنده گوساله
بهتر است نمک گوشت را موقع چرخ کردن بزنید. به ازای هر کیلو گوشت ۷ گرم نمک بزنید.
برای هر سیخ شما ۱۰۰ گرم گوشت در نظر بگیرید.
سیخ ها را با فاصله کم روی منقل بچینید و با زمان کم برگردانید در واقع هر طرف کباب حدود ۳ ثانیه روی منقل باشد و سریع برگردانده شود در غیر این صورت کباب از روی سیخ می ریزد.
اگر می خواهید از کباب زن استفاده کنید، به اندازه ی یک مشت از گوشت را وسط سیخ قرار بدهید طوری که سیخ وسط گوشت باشد.
سپس کیسه فریزری را باز کنید و و روی کباب زن قرار بدهید و با دست مقدار کمی آب بزنید و گوشت به همراه سیخ را روی پلاستیک قرار بدهید و یک لایه دیگر پلاستیک را روی گوشت قرار بدهید و دسته کباب سیخ کن را فشار بدهید.
بعد در آن و کیسه فریزر را از روی گوشت بردارید و اضافه های گوشت را بردارید و سیخ را مرتب کنید.