پیش بینی هوش مصنوعی مبنی بر پیشرفت سریع گرمایش زمین
بر اساس محاسبات هوش مصنوعی، گرمایش کره زمین دیگر نمیتواند به ۱.۵ درجه بالاتر از سطح پیش از انقلاب صنعتی، محدود شود، برای قاره اروپا، پیشبینی میزان افزایش دمای زمین تا سال ۲۰۶۰ دستکم بالغ بر سه درجه سانتیگراد خواهد بود.
بنا بر نتایج منتشر شده پیرامون مطالعه یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه ایالتی فورت کالینز در کلرادو آمریکا، در صورت ادامه افزایش انتشار گازهای گلخانهای، دمای زمین در قاره اروپا تا سال ۲۰۶۰ میلادی احتمالا دستکم به میزان سه درجه نسبت به دوران قبل از انقلاب صنعتی، افزایش خواهد یافت.
نتایج این مطالعه بر اساس پیشبینی و محاسبات هوش مصنوعی حاصل شده است. طبق گزارش مربوط به این نتایج، پیشبینی هوش مصنوعی با استفاده از دادههای ده مدل آبوهوایی جهانی و نیز آماری که مبنی بر اندازهگیریها در طول سالهای اخیر جمعآوری شده، صورت گرفته است.
طبق دادههای فعلی سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیکوس، میزان افزایش جهانی دمای هوا در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با دوران قبل از انقلاب صنعتی حدود ۱.۴۸ درجه بوده است.
این در حالی است که سرعت گرمایش زمین در قاره اروپا بالاتر از این آمار میانگین بوده و بالغ بر ۲.۳ درجه سانتیگراد ثبت شده است.
افزایش انتشار گازهای گلخانهای بر اثر جهانی پر از درگیری و ملیگرایی
در همین حال طبق ارزیابی شورای بینالمللی تغییرات اقلیمی (IPCC)، این سناریو مطرح شده است که انتشار گازهای گلخانهای بر اثر جهانی پر از درگیری و ملیگرایی، به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. انتشار گازهای گلخانهای از عوامل اصلی گرمایش کره زمین محسوب میشود.
طبق نتایج تحلیل هوش مصنوعی، رسیدن به مرز افزایش ۱.۵ درجهای دمای زمین احتمالا تا حداکثر سال ۲۰۴۰ در همه ۳۴ منطقه بررسی شده در مطالعه مذکور، قابل مشاهده خواهد بود و در ۳۱ منطقه جهان نیز از مرز دو درجه سانتیگراد، عبور خواهد کرد.
نتایج این مطالعه همچنین حاکی از آن است که تا سال ۲۰۶۰ در ۲۶ منطقه از ۳۴ منطقه جهان افزایش میزان دمای زمین در مقایسه با سالهای قبل از انقلاب صنعتی، به میزان سه درجه سانتیگراد خواهد بود.
گفته شده است که این وضعیت شامل چهار منطقه در قاره اروپا نیز خواهد بود.
محدود کردن افزایش دما به حد ۱.۵ درجه غیرممکن است
طبق نتایج تحلیلهای هوش مصنوعی، تحقق هدف جهانی برای محدود کردن افزایش دما به میزان ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به دوران قبل از صنعتی شدن جوامع جهان، عملا غیرممکن خواهد بود.
در همین حال محققان تأکید کردهاند که تغییرات اقلیمی در دهههای آینده منجر به تأثیرات گستردهای خواهد شد، حتی اگر تمام تلاشها و سرمایهگذاریها در کاهش انتشار گازهای گلخانهای به موفقیت برسد.
نوآ دیفنباو از دانشگاه استنفورد که در این مطالعه شرکت داشت، در این مورد میگوید: «یک خطر واقعی وجود دارد که انسانها و اکوسیستمها بدون سرمایهگذاری مناسب برای تنظیم وضعیت، در معرض شرایط اقلیمی قرار گیرند که بسیار شدیدتر از میزانی است که در حال حاضر برای آن آماده شدهاند.»