ظرفیت استارلینک تکمیل است، منتظر بمانید
ظرفیت اینترنت ماهوارهای نامحدود نیست و نمیتواند به همه خدمات بدهد. استارلینک نیز با تکمیل ظرفیت در بسیاری مناطق دوباره لیست انتظار تشکیل داده است.
بسیاری از مناطق آمریکا، به ویژه تگزاس و شهرهای ساحل غربی، با تکمیل ظرفیت در فهرست انتظار استارلینک قرار گرفتهاند. به این ترتیب در این مناطق مشتریان جدید برای دریافت استارلینک باید منتظر بمانند.
این ماجرا محدود به آمریکا نیست و در برخی مناطق کانادا و مکزیک نیز ظرفیت تکمیل شده است.
اسپیس ایکس سال گذشته با افزایش ظرفیت اینترنت ماهوارهای استارلینک فهرست انتظار را حذف کرده بود اما پس از یکسال با استقبال فراتر از انتظار دوباره فهرست انتظار برگشته است. در لندن و شهرهای حومه آن نیز تمام ظرفیت استارلینک فروخته شده است.
در قاره آفریقا نیز با وجودی که استارلینک هنوز در بسیاری کشورها آغاز به فعالیت نکرده، ظرفیت فروش در بسیاری مناطق تکمیل شده است و مشتریان جدید باید منتظر بمانند. استارلینک ثبت نامهای جدید خود در چندین شهر آفریقا را به دلیل تقاضای بالا به طور موقت متوقف کرده است.
خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک در آغاز با هدف دسترسی راحت به اینترنت در مناطق دورافتاده و خارج از محدوده خدمات معمول راهاندازی شد اما به نظر میرسد که استقبال از آن در شهرهای بزرگ بسیار خوب بوده است.
استارلینک آمار مشتریان خود را بر اساس مناطق اعلام نکرده است اما به گفته گویین شاتول مدیر اسپیسایکس تعداد کاربران اینترنت ماهوارهای این شرکت در جهان نزدیک به ۵ میلیون نفر است.
پیش از این نیز مشخص بود که استارلینک در حالی که در بسیاری مناطق تحت پوشش ظرفیت کافی یا حتی فراتر از نیاز دارد، در برخی مناطق شلوغ با کمبود ظرفیت مواجه خواهد شد.
اکنون باید منتظر ماند و دید که برنامه این شرکت برای افزایش ظرفیت چیست. ایلان ماسک چندی پیش اعلام کرد که ماهوارههای بسیار بزرگ نسل بعدی استارلینک میتوانند پهنای باند اینترنت این شرکت را تا ۱۰ برابر افزایش دهند.
استارلینک اکنون بیش از ۶۶۰۰ ماهواره در مدار پایینی زمین دارد که قرار است تعدادشان در نهایت به ۳۰ هزار برسد. ماهوارههای نسل بعدی استارلینک که ابعاد بزرگتری دارند، در مداری نزدیکتر به زمین قرار میگیرند و از باند رادیویی متفاوتی استفاده میکنند. اسپیسایکس برای اینکار از کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا درخواست مجوز کرده است.
البته استفاده از این ماهوارهها نیاز به مجوز اداره فدرال ارتباطات آمریکا و عملیاتی شدن موشک غولپیکر استارشیپ دارد. استارشیپ موشک ۱۲۱ متری اسپیسایکس است که میتواند در یک پرتاب حدود ۱۵۰ تن بار را با خود به فضا ببرد.
شاتول مدیر اسپیسایکس هم اعلام کرد که نسل بعدی اینترنت ماهوارهای استارلینک به سرعت چشمگیر ۲ گیگابیت بر ثانیه خواهد رسید که ۲۵ برابر سرعت فعلی آن است. مدیر اسپیسایکس زمان ارائه اینترنت ۲ گیگابیتی استارلینک را مشخص نکرده است.