خبرگزاری کار ایران

اشعه ماوراءبنفش در چه صورت خطرناک می‌شود؟

اشعه ماوراءبنفش در چه صورت خطرناک می‌شود؟
کد خبر : ۱۵۱۰۰۰۱

شاخص اشعه ماوراءبنفش ابزاری مفید برای تصمیم‌گیری درمورد میزان مضر بودن نور خورشید و نوع محافظت از پوست است.

شاخص اشعه ماوراء بنفش (UV) یک ابزار پیش‌بینی ارزشمند است که به ما کمک می‌کند تا در مورد مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید و نوع محافظت از پوست تصمیم بگیریم.

هرچه شاخص UV بالاتر باشد، قدرت اشعه ماوراء بنفش خورشید بیشتر می‌شود و سریعتر ممکن است اثرات مخرب نوردهی بیش از حد را تجربه کنیم.

شاخص UV چگونه عمل می کند؟این شاخص با استفاده از مقیاسی که بین 0 (خطر حداقل) تا 11+ (خطر بسیار بالا) قرار دارد، خطر مواجهه بیش از حد اشعه ماوراء بنفش را پیش بینی می کند. این پیش بینی عرض جغرافیایی، ارتفاع، شرایط آب و هوایی، زمان سال و سطح ازن را در نظر می گیرد. سطوح اشعه ماوراء بنفش در طول روز متفاوت است. حداکثر سطح اشعه ماوراء بنفش در هر روز معین در بازه زمانی چهار ساعته بین 10 صبح تا 2 بعد از ظهر رخ می دهد، بازه زمانی که دانشمندان از آن به عنوان ظهر خورشیدی یاد می کنند.مقادیر شاخص UV تعریف شده و محافظت‌های لازم در هر سطح:شاخص UV 0-2 (کم) به این معنی است که کمترین خطر ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید برای افراد عادی وجود دارد. اکثر افراد می توانند در زمان اوج آفتاب (10 صبح تا 2 بعد از ظهر) تا 1 ساعت بدون سوختن زیر نور خورشید بمانند. با این حال، افراد دارای پوست بسیار حساس و نوزادان همیشه باید از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید محافظت شوند.

شاخص UV 3-5 (متوسط) به این معنی است که خطر آسیب کمتری از قرار گرفتن در معرض آفتاب محافظت نشده وجود دارد. افراد با پوست روشن ممکن است در کمتر از 20 دقیقه بسوزند.بنابراین:نزدیک ظهر که خورشید شدیدترین است، در سایه بمانید.از لباس محافظ، کلاه لبه پهن و عینک آفتابی ضد اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید.شاخص UV 6-7 (بالا) به این معنی است که خطر متوسط ​آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب محافظت نشده وجود دارد. افراد با پوست روشن ممکن است در کمتر از 20 دقیقه بسوزند. محافظت در برابر آسیب های قابل توجه پوست و چشم ضروری است.بنابراین: زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را بین 10 صبح تا 2 بعد از ظهر کاهش دهید.اگر در خارج از منزل هستید، سعی کنید در یک منطقه سایه دار بمانید.شاخص UV 8-10 (بسیار زیاد) به این معنی است که خطر آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض محافظت نشده خورشید وجود دارد. افراد با پوست روشن ممکن است در کمتر از 10 دقیقه بسوزند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید را تا حد امکان در ساعات ظهر از ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر به حداقل برسانید.از یک ضد آفتاب با طیف SPF 30 استفاده کنید.برای محافظت از لباس های محافظ و عینک آفتابی ضد اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید.وقتی بیرون هستید، بیشتر در سایه بمانید.فراموش نکنید که آب، شن، سنگفرش و شیشه اشعه ماوراء بنفش را منعکس می کنند.پیراهن های آستین بلند و شلوارهای ساخته شده از پارچه های ریز بافت بپوشید. اشعه ماوراء بنفش می تواند از سوراخ ها و فضاهای پارچه های شل بافته عبور کند.

شاخص اشعه ماوراء بنفش 11+ (افراطی) به این معنی است که خطر بسیار بالایی در معرض خطر قرار گرفتن در معرض آفتاب محافظت نشده وجود دارد. افراد پوست روشن ممکن است در کمتر از 5 دقیقه بسوزند.بنابراین:قرار گرفتن در معرض نور خورشید را تا حد امکان در ساعات ظهر از ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر به حداقل برسانید.هر 2 ساعت یکبار از کرم ضد آفتاب با SPF 50+ استفاده کنید.از عینک آفتابی استفاده کنید که 99 تا 100 درصد تمام اشعه های UV (UVA و UVB) را مسدود می کند. کلاهی با لبه پهن بپوشید.

بسیاری از ما عادت کرده‌ایم برنامه‌های روزانه و انتخاب لباس خود را با پیش‌بینی آب‌وهوا تنظیم کنیم، به‌ویژه پیش‌بینی دما. شاخص UV مشابه با دما، اطلاعات قرار گرفتن در معرض نور خورشید را ارائه می دهد.

داده‌های پایگاه هواشناسی جهانی MSN نشان می‌دهد، شاخص اشعه فرابنفش در ایران و از جمله در تهران از امروز تا دوشنبه در وضعیت قرمز قرار می‌گیرد و در ساعات بین ۱۰ تا ۱۶ به بالای ۷ تا ۱۰ می‌رسد که بسیار خطرناک است و مردم نباید در این ساعات که زمان اوج تابش اشعه UV است در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند.

منبع فارس
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز