طرز تهیه کتلت شیرازی بازاری بدون گوشت

کتلت شیرازی که به کتلت بازاری هم مشهور است از جمله معروفترین و خوشمزهترین کتلتهای ایرانی است. کتلت شیرازی معمولا به صورت اصیل، در طرز تهیه آن از هیچ گوشتی استفاده نمیشود.
کتلت شیرازی که به کتلت بازاری هم مشهور است از جمله معروفترین و خوشمزهترین کتلتهای ایرانی است. کتلت شیرازی معمولا به صورت اصیل، در طرز تهیه آن از هیچ گوشتی استفاده نمیشود. ولی برخی افراد بنا به طبع خود به این کتلت گوشت چرخ کرده یا مرغ چرخکرده اضافه میکنند. کتلت شیرازی، هم به عنوان یک شام ساده و سبک و هم به عنوان پیشغذا استفاده میشود. در این مقاله طرز تهیه کتلت شیرازی، سس کتلت شیرازی و فوت و فنهای طرز تهیه کتلت شیرازی خوشمزه و آسان را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه کتلت شیرازی یا بازاری
مدت زمان آماده سازی مواد: ۴۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای سرخ کردن کتلت: حدود ۲۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی
• سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
• آب: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
• کره: ۱ قاشق غذاخوری
• آرد گندم یا نخودچی: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
• پیاز: ۱ عدد درشت
• تخم مرغ: ۲ عدد
• آرد سوخاری: ۴ قاشق غذاخوری
• نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
• روغن: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه کتلت شیرازی بدون گوشت
برای تهیه کتلت بازاری شیرازی بدون گوشت، باید از سیب زمینی آبپز استفاده کنید. به همین خاطر این کتلت خیلی زود میپزد و مواد داخل آن هم خام نیستند. کتلت بازاری برای گیاهخواران نیز گزینه بسیار مناسبی است. در ادامه مراحل تهیه آن را بخوانید.
مرحله اول: سیب زمینیها را آبپز کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، سیب زمینیها را بشویید تا گل و لای آنها پاک شود. سپس آنها را در یک قابلمه بریزید و به اندازهای آب اضافه کنید که روی آنها را بپوشاند. حرارت را روی حالت بالا تنظیم کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. بعد که آب جوشید، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، سیب زمینیها آبپز شوند.
مرحله دوم: سیب زمینیها را پوره کنید
بعد از اینکه سیب زمینیها آبپز شدند، آنها را در یک صافی بریزید و رویشان را آب سرد بریزید تا از دما بیفتند. سپس پوست آنها را جدا کنید. سیب زمینیهای پوست کنده را در یک کاسه بریزید و با گوشتکوب آنها را کاملا له کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: آرد، کره، زردچوبه و آب را در تابه مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، یک تابه مناسب را روی حرارت بگذارید و کره را در آن بیندازید تا ذوب شود. سپس آب را اضافه کنید. بعد از اینکه کره ذوب شد، آرد الک شده و زردچوبه را به آن بیفزایید و مواد را به هم بزنید تا به صورت یکدست، با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم: خمیر را به سیب زمینیها اضافه کنید
بعد از مخلوط شدن مواد، شعله را کم کنید تا آب آن کشیده شود و یک خمیر نرم و یکدست داشته باشید. مدام خمیر را با پشت قاشق پهن کنید و به هم بزنید تا همه جای آن بپزد و طعم خامی نداشته باشد. در آخر، شعله را خاموش کنید و خمیر را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد از سرد شدن، آن را به کاسه سیب زمینیهای پوره شده اضافه کنید.
مرحله پنجم: بقیه ادویهها و مواد را اضافه کنید
در این مرحله، آرد سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه را هم به کاسه سیب زمینی و خمیر اضافه کنید. پیاز را پوست بگیرید ولی قسمت ریشه آن را جدا نکنید. پیاز را رنده کنید (اگر قسمت ریشه را جدا کرده و بعد، پیاز را رنده کنید، لایههای پیاز از هم میپاشد). آب پیاز را با دست بگیرید و تفاله آن را به مواد کتلت شیرازی اضافه کنید.
مرحله ششم: مواد کتلت شیرازی را سرخ کنید
در این مرحله همه مواد را با هم ورز دهید یا با قاشق کاملا به هم بزنید تا یکدست شود. در صورت دلخواه میتوانید کمی سبزی معطر خشک یا تازه هم به مواد کتلت اضافه کنید ولی کاملا اختیاری است. بهتر است مایه کتلت را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را کاملا بگیرد. بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید و شروع به سرخ کردن کتلتها کنید.
مرحله هفتم: کتلتها را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بردارید و کف دست پهن کنید. بهتر است کف دستهایتان را با کمی آب خیس کنید که مایه کتلت به آن نچسبد. کتلت را به شکل لوزی نازک درآورید و یک شیار، وسط آن ایجاد کنید.
کتلت را در روغن سرخ کنید. یک طرف کتلت که سرخ شد، طرف دیگر را سرخ کنید. همه کتلتها را به همین شکل سرخ کنید و روی دستمال کاغذی یا دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود. سپس کتلتها را با سبزی، نان، سس کتلت و سالاد شیرازی سرو کنید.
منبع: مجله کوروش