خبرگزاری کار ایران

۵ روش نگهداری شیره انگور

۵ روش نگهداری شیره انگور
کد خبر : ۱۲۷۷۷۸۸

روش نگهداری شیره انگور برای پیشگیری از فاسد شدن آن به خصوص برای افرادی که شیره را به صورت سنتی و یا در خانه آماده می‌کنند، اهمیت زیادی دارد.

به گزارش ایلنا، روش نگهداری شیره انگور برای پیشگیری از فاسد شدن آن به خصوص برای افرادی که شیره را به صورت سنتی و یا در خانه آماده می‌کنند، اهمیت زیادی دارد. درواقع شناخت روش‌های نگهداری این شیره خوشمزه در یخچال و محیط بیرون از آن و همچنین آشنایی با علائم خراب شدن شیره انگور به شما کمک می‌کند تا همیشه یک شیره انگور باکیفیت و لذیذ مصرف کنید. در این مقاله می‌توانید با طرز نگهداری شیره انگور به روش‌های مختلف آشنا شوید.

یک شیره انگور خوب و سالم چه ویژگی دارد؟

۵ روش نگهداری شیره انگور

*یک شیره انگور باکیفیت و سالم طعم شیرینی دارد و شیرینی آن نه خیلی زیاد است و نه خیلی کم. درواقع شیرینی شیره انگور باید طبیعی و مقداری بیشتر از شیرینی انگور باشد. زیاد بودن شیرینی نشان دهنده اضافه کردن شکر به آن است.

*رنگ شیره انگور معمولاً به نوع انگوری که برای شیره گرفتن استفاده شده بستگی دارد. شیره انگور زرد معمولاً رنگ روشن تری نسبت به شیره خرما دارد. رنگ شیره انگور طبیعی باید عسلی رنگ، خرمایی و نهایتاً قهوه‌ای باشد. شیره انگورهای سنتی رنگ تیره‌تری نسبت به شیره‌های صنعتی دارند.

*نکته بعدی در مورد یک شیره انگور باکیفیت شفاف بودن رنگ آن است. رنگ شیره انگور نباید خاک آلود و کدر باشد.

*شیره انگور در حالت طبیعی بافتی کش‌دار مثل عسل دارد که راحت‌تر از عسل قاشق خالی می‌شود.

*شیره انگور طبیعی معمولاً غلیظ است و با قرار گرفتن در یخچال کمی سفت می‌شود و ظاهر آن شفاف و زلال است.

*در زمان خرید شیره انگور توجه کنید که شیره نباید بوی سوختگی داشته باشد.

*بوی شیره انگور طبیعی کمی تند اما بسیار خوشبو است، در حالی که شیره انگور صنعتی بوی کمتری دارد.

روش نگهداری شیره انگور

۵ روش نگهداری شیره انگور

شیره انگور یکی از مفیدترین و خوشمزه‌ترین شیره‌های طبیعی است که از آب انگور تازه درست می‌شود. شیره انگور که با نام «دوشاب» نیز شناخته می‌شود، طبع گرمی دارد و هم به صورت سنتی در خانه و هم در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد. اگر روش درستی را برای نگهداری این شیره به کار نبرید، ممکن است خیلی زود خراب شود و طعم خود را از دست دهد در ادامه می‌توانید با چند روش نگهداری شیره انگور آشنا شوید.

۱- نگهداری شیره انگور دور از نور خورشید

شیره انگور نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد. این کار موجب ایجاد گاز و همچنین ترش شدن شیره انگور می‌شود. برای حفظ طعم و مزه لذیذ شیره انگور باید آن را در مکانی دور از نور خورشید بگذارید تا ماندگاری آن افزایش پیدا کند. طرز نگهداری شیره انگور باکیفیت بسیار ساده است، تنها باید شیره را در مکانی خنک و دور از نور قرار دهید.

۲- قرار دادن شیره انگور در یخچال

یک روش نگهداری شیره انگور که می‌تواند ماندگاری آن را بسیار افزایش دهد، قرار دادن آن در یخچال است. هر چند که شما مجبور نیستید شیره انگور را در یخچال بگذارید، اما اگر مقدار شیره کم است و آن را مصرف می‌کنید، شیره را در یخچال بگذارید تا کیفیت آن تغییر نکند و ماندگاری شیره بیشتر شود. توجه داشته باشید که اگر شیره رقیق است و به غلظت مناسب نرسیده است، باید تنها در یخچال نگهداری شود تا خراب نشود.

۳- شیره را در ظرف خشک و تمیز بریزید

۵ روش نگهداری شیره انگور

برای نگهداری شیره انگور حتماً از یک ظرف تمیز و کاملاً خشک استفاده کنید. وجود رطوبت در شیشه موجب می‌شود تا کیفیت شیره خیلی زود تغییر کند و یا بعد از مدتی کپک بزند و فاسد شود. فراموش نکنید که برای برداشتن شیره نیز حتماً از یک قاشق خشک و تمیز استفاده کنید.

۴- از ظروف پلاستیکی استفاده کنید

برای نگهداری شیره انگور بهتر است به جای ظروف شیشه‌ای و فلزی از ظروف پلاستیکی استفاده کنید. ظرف‌های پلاستیکی معمولاً ماندگاری شیره انگور را تا میزان زیادی افزایش می‌دهند. اگر شیره را به صورت بسته‌بندی شده از بیرون خریداری کرده‌اید، بهتر است ظرف آن را تعویض نکنید و در مواقع نیاز تنها مقداری شیره را در ظرف مورد نظرتان بریزید و مصرف کنید.

۵- شیره انگور را در مکانی خنک قرار دهید

اگر مقدار شیره انگور شما زیاد است، بهتر است آن را در یخچال نگذارید و آن را به یک مکان خنک و دور از نور و گرما منتقل کنید. اگر شیره انگور به صورت حرفه‌ای آماده شده باشد و به اندازه جوشیده باشد، به هیچ عنوان در فضای بیرون یخچال و در مکان خنک خراب نمی‌شود. خراب شدن شیره انگور در بیرون از یخچال نشان می‌دهد که کیفیت شیره مناسب نیست و یا به اندازه کافی نجوشیده و به غلظت مناسب نرسیده است.

چطور بفهمیم شیره انگور خراب شده است؟

۵ روش نگهداری شیره انگور

شیره انگور از آن دسته مواد غذایی است که اگر به روش درستی تهیه و نگهداری شود، به ندرت خراب و فاسد خواهد شد. یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند موجب جلوگیری از فساد شیره انگور شود، جوشاندن آب انگور به اندازه مناسب است. باقی ماندن رطوبت در این شیره می‌تواند فساد آن را سریع‌تر کند. اگر شیره انگور را در یک ظرف مرطوب و یا آلوده بریزید، معمولاً شیره شما خیلی زود خراب خواهد شد و طعم و مزه آن تغییر می‌کند.

کپک زدن شیره انگور و ترش شدن طعم آن نشان می‌دهد که شیره شما به اندازه کافی غلیظ نشده و مدت زمان کمی جوشیده است. توجه داشته باشید که شکرک زدن شیره انگور نشانه خراب شدن آن نیست. قرار گرفتن شیره انگور برای مدت طولانی در یک ظرف و عدم استفاده از آن موجب می‌شود تا شکرک بزند.

تجمع کف و گاز روی سطح شیره نیز یکی دیگر از علائم خراب شدن شیره انگور است. در صورتی که کف و گاز از پایین به سمت بالا ایجاد شده باشد، یعنی شیره انگور خراب شده و احتمالاً مزه آن نیز تغییر کرده است.

وجود کپک روی شیره، رقیق شدن، تغییر بو، تغییر بافت، کدر شدن رنگ شیره انگور و همچنین تغییر کردن مزه شیره انگور نشان می‌دهد که شیره شما خراب شده و دیگر کیفیت اولیه خود را ندارد.

آیا نگهداری شیره انگور در فریزر صحیح است؟

۵ روش نگهداری شیره انگور

اگر شیره انگور شما باکیفیت باشد و به غلظت مناسب رسیده باشد، بهتر است در یک مکان خنک و دور از نور مستقیم نگهداری شود. در مورد روش نگهداری شیره انگور در فریزر باید بدانید که سرمای زیاد فریزر موجب کاهش کیفیت شیره و همچنین ایجاد شکرک در آن می‌شود. معمولاً توصیه می‌شود شیره انگور را در مکان خنک و بدون یخ زدگی نگهداری کنید تا کیفیت آن حفظ شود.

با شیره انگور شکرک زده چه کنیم؟

اگر شیره انگور شما به هر دلیلی شکرک زد، می‌توانید آن را روی بخار کتری قرار دهید و به روش بن ماری داغ کنید. اجازه دهید شیره انگور روی حرارت غیر مستقیم گرم شود و شکرک‌های ایجاد شده در آن ذوب شود. سپس اجازه دهید شیره دوباره سرد شود و آن را مصرف کنید.

علت ترش شدن شیره انگور چیست؟

۵ روش نگهداری شیره انگور

ترش شدن شیره انگور به مرور زمان نشان دهنده فساد و خراب شدن شیره است. شیره‌ای که ترش شده دیگر قابل استفاده نیست و نباید مصرف شود. اگر بعد از درست کردن شیره انگور طعم شیره شما ترش شده، این موضوع معمولاً به طعم میوه انگور بستگی دارد.

معمولاً برای گرفتن ترشی شیره مقداری خاک سفید به آب انگور استفاده می‌کنند. این خاک مخصوص موجب می‌شود تا طعم شیره شیرین‌تر و لذیذتر شود. توجه داشته باشید که در صورت اضافه کردن خاک سفید به آب انگور باید اجازه دهید آب انگور شما برای ۱۲ ساعت ته نشین شود و سپس آن را صاف کنید و برای تهیه شیره انگور استفاده نمایید.

منبع: مجله کوروش

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز