ده دلیل برای تولید قطعات خودرو توسط شرکت کروز به جای واردات از خارج از کشور
در شرایط فعلی، مصرفکننده و تولیدکننده در صنعت خودرو هیچ اختیاری ندارند و دولت تمام اختیارات را در اختیار خود گرفته است. شرکت کروز یک مجموعه خصوصی موفق است که میتواند الگویی برای تمام صنعت خودروسازی باشد.
به گزارش ایلنا، جهان از ذرات میکروسکوپی تشکیل شده است. دل هر ذرهای را که میشکافید، یک غوغای بی هیاهو میبینید.
خودرو هم بر همین بستر تشکیل شده است و یک کل واحد نیست. هر خودرو که میبینید از بیش از10 هزار قطعه تشکیل شده است. درست مثل یک پازل خیلی عظیم است.
«کروز» بزرگترین مجموعه صنعتی قطعهسازی در ایران و خاورمیانه است که پازل صنعت خودروی کشور بدون استفاده از قطعات حساس و دقیق و تکنولوژی که در این مجموعه به کار رفته، تکمیل نمیشود.
اگر به جای ساخت قطعات به واردات ان اقدام کنیم چه خواهد شد :
۱. قیمت تمام شده هر قطعه بین ۵ تا ۱۰ برابر هزینه تمام شده خواهد داشت
۲.اشتغال کارگر ایرانی صورت نخواهد گرفت در نتیجه با بحران بیکاری در کشور روبرو خواهیم شد
۳.فن آوری تولیدات در داخل کشور ممکن نبوده بلکه وابستگی کامل به خارج صورت می گیرد
۴. طرف خارجی قیمت تمام شده قطعات را تعیین می کند و در هر زمان با هر پیش شرطی قیمت مورد نظرقطعات خودرو را به ما تحمیل خواهد کرد
۵. کیفیت محصول بستگی به شرکت تولید کننده خارجی داشته و بدلیل انحصار تولید کننده خارجی جای هیچ گونه اعتراضی نخواهد بود
۶. به جای گردش ریال در داخل ارز خارجی باید ابتدا با صادرات فراهم گردد سپس به هزینه واردات قطعات خودرو اختصاص یابد
۸. امکان کاهش قیمت خودرو در داخل کشور تنها با مساعدت طرف خارجی در کاهش قیمت تمام شده قطعات وارداتی ممکن خواهد
۹. تامین قطعات پس از فروش خودرو تنها در صورت استمرار تولید طرف خارجی ممکن بوده و به هر دلیلی که شرکت خارجی از استمرار تولید قطعات خودداری کند با بحران تامین قطعه در داخل کشور روبرو خواهیم بود
۱۰.متخصص تحصیلکرده ایرانی به جای جذب در کانون تحقیق و توسعه داخلی مجبور به مهاجرت و درخدمت قرارگرفتن شرکت های خارجی خواهند شد
شرکت کروز در سال 1360 وارد صنعت شده است. ابتدا با تولید قطعات لوازم برقی همراه بود. در سال 1366 وارد قطعات مخابراتی شده است و سال 1370 وارد صنعت خودرو و صنعت قطعه سازی برای شرکتهای خودروسازی ایران شده است.
«کروز» به عنوان اولین و بزرگترین قطعهساز ایران با 4 کارخانه تولیدی، 14 هزار نیروی کار مستقیم و 20 هزار نیروی کار غیرمستقیم دارد و در حال فعالیت و تولید 3 هزار قطعه خودرو است.
موفقیت آسانسور ندارد، پلکان دارد
شرکت کروز، با تلاش پرسنل خود از راس سازمان گرفته تا ردههای پایین و اپراتوری، کروز را به این مجموعه موفق تبدیل کردهاند.
اولین پارامتری که در مجموعه کروز مطرح است، کیفیت کار است. چرا که تنها عاملی که باعث میشود هم متفاوت باشیم و هم رضایت مشتریان را کسب کنیم، کیفیت محصولات تولیدی در کروز است.
تولید کالای با کیفیت و با قیمت اقتصادی، با استفاده از دانش مهندسان ایرانی و کار کارگران بومی با هنر مدیران کارآمد در صنعت خودروسازی کشور است. امری که میتواند منجر به توانمند شدن صنعت برای رسیدن به خودکفایی در صنعت خودرو و صنایع مشابه شده و ایجاد اشتغال مداوم را تضمین نماید.
«کروز» به واسطه توانایی در خلق و بومیسازی دانش فنی و به روز نگهداشتن تکنولوژیهای ساخت مهندسی، این ظرفیت را دارد در صنعت خودروسازی به عنوان پیشرو شناخته شود.
این مجموعه که به واسطه تجربه نزدیک به نیم قرن رشد و توسعه مستمر در زمینه طراحی و صنعتیسازی خودرو میتواند علاوه بر تامین نیازهای داخلی، ایجاد و توسعه بازارهای صادراتی را هم محقق سازد.
از ویژگیهای بارز دیگر کروز، میتوان به واحد مادر اشاره کرد. در این واحد بحثهای رفتاری یا بحثهای دیگری که در مجموعه مطرح میشود، زیر نظر میگیرد و در حد توان آن مشکل را برطرف میکند.
در سیستم چرخ و محور، همه چرخیدن چرخ را میبینند اما اغلب حواسمان نیست اگر محور ثابت سرجایش نباشد، چرخ هم به درستی نمی چرخد. «کروز» محور صنعت خودروی ایران است.
جوانان مبتکر و خوشفکر در ایران پر تعداد هستند که باید از توانایی آنها در صنعت و تولید استفاده شود. شرکت کروز توانسته بخشی از جوانان خلاق و نخبه را جذب کند و با اتکا به نخبگان داخلی با سرعت قابل قبولی مسیر رشد و توسعه را طی کرده است.
تولید اتصالات مخابراتی به دلیل حساسیت و ظرافت بالا، پیچیدگیهای منحصر بهفردی داشت اما دانش فنی و حساسیت مدیران کروز سبب شد، اتصالات مخابراتی کروز به سرعت جایگاه اطمینانبخشی پیدا کند و از نظر نرخ خطای قطعات عملکرد بهتری نسبت به تولیدکنندگان باسابقه دنیا پیدا کند و در نهایت تلاشهای این شرکت باعث نوآوری، بومیسازی و دستیابی به آخرین فناوریهای نوین جهان در مسیر داخلیسازی ساخت بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ قطعه برای مقابله با تحریم، تقویت و استمرار تولید صنعت شد.
بهرغم آنکه تداوم فعالیت در ساخت قطعات مخابراتی میتوانست برای این شرکت رضایتبخش باشد اما روحیه داخلیسازی مدیران آن موجب شد، با شناسایی خلأهای صنعت، سراغ ساخت قطعات الکترونیکی خودرو بروند و پروژه استقلال کشور در قطعات الکترونیکی و برقی خودرو از بیگانگان را کلید زدند.
پروژه ساخت قطعات خودرو بهرغم پیچیدگیها و موانع متعدد فنی و سیاسی با اهتمام مدیران کروز به سرانجام رسید و اکنون این شرکت به یکی از بزرگترین قطعهسازان غرب آسیا تبدیل شده است و در طول سالیان گذشته تجربه صادرات قطعه به بزرگترین خودروسازیهای جهان نظیر پژو فرانسه را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.
این شرکت همچنین با ساخت قطعات پیچیده الکترونیکی مانند ECU و ACU و همینطور حسگرهای مختلف در کنار ۱۴ واحد تولیدی دیگر فعالیت خود را در قالب سه سایت عظیم با جدیت ادامه میدهد. ساخت قطعات مرغوب با سختگیرانهترین ارزیابیهای فنی و مهندسی در شرکت کروز موجب شده اقبال بازار به این قطعات افزایش پیدا کند و این برند، منجر به ارزشمندی خودروهای تولیدی شود.
کروز در چهارمین دهه فعالیت خود با راهاندازی واحد خودکفایی و حمایت از زنجیره اقتصاد صنعت خودرو، چتر حمایتی خود از فعالان خرد و متوسط این صنعت را گسترانیده است، به نحوی که این شرکت از واحدهای خرد و متوسط صنعت خودرو دعوت میکند تا بخشی از زنجیره تولید یک قطعه را تکمیل کنند و از ارزش افزوده آن منتفع شوند.
کروز میتواند الگوی سایر بخشهای صنعت خودرو شود
در شرایط فعلی، مصرفکننده و تولیدکننده در صنعت خودرو هیچ اختیاری ندارند و دولت تمام اختیارات را در اختیار خود گرفته است. شرکت کروز یک مجموعه خصوصی موفق است که میتواند الگویی برای تمام صنعت خودروسازی باشد. اکنون دولت هم تولیدکننده خودرو است و هم تنظیمگیری میکند؛ در چنین شرایطی، تنظیمگری میتواند برای بخش خصوصی ایجاد مانع کند و به ضرر آنها تمام شود. به همین دلیل دولت باید خودروسازیهای بزرگ را به بخش خصوصی واگذار کند.
تنها راه نجات کشور، اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است. همانگونه که شاهد هستیم هرجا بخش خصوصی حضور پیدا کند، موفقیتهای چشمگیری به وجود میآید. مردم از عملکرد مسئولان در بخش اقتصاد و خودرو گلایه دارند و باید برای رفع این مشکلات بخش خصوصی واقعی را مورد حمایت جدی در عمل قرار بدهیم تا تولیدات داخلی چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ کمیت افزایش یابند.