مدیر برنامهریزی و پشتیبانی خرید فولاد هرمزگان؛
در تأمین مواد اولیه با برنامه و قابل اطمینان عمل کردهایم
بخش صنعت و معدن تقریبا یک چهارم یا ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است که اگر بخش خدمات را نیز به آن اضافه کنیم، این سهم به بیش از ۴۰ درصد افزایش مییابد. این در حالی است که حدود ۴۵ درصد اشتغال کشور نیز در این بخش قرار دارد.
در این شرایط تحریمی مسئولیت برنامهریزی پشتیبانی خرید یکی از مهمترین و کلیدیترین مسئولیتها در شرکتهای فولادی است که مسئولیت آن در شرکت فولاد هرمزگان برعهده حامد الماسی است. گفتوگوی پیش رو به مناسبت سالروز افتتاح شرکت فولاد هرمزگان در مورد چالشهای پیشروی این واحد و برنامههای شرکت در راستای مقابله با آنها انجام شده که در پی میآید.
تامین مواد اولیه به یکی از چالشهای اصلی فولادسازان کشور تبدیل شده است. وضعیت فولاد هرمزگان در این زمینه چگونه است؟
بحث تحریم مواد اولیه و قطعات یدکی همواره یکی از چالشهای اصلی تولیدکنندگان کشور بوده اما خوشبختانه در این سالها هیچگاه توقف ناشی از کمبود یا نبود مواد اولیه و قطعه را نداشتهایم و با پیشبینیها و سیاستهایی که در پیش گرفتهایم خصوصا در گروه مواد اولیه استراتژیک که در گروه فولاد مبارکه با مشکلی روبرو نشدهایم و پیشبینیهای خوبی داشتهایم و یک موجودی خوب را همواره مهیا داشتهایم. در حوزه قطعات یدکی و مواد مصرفی هم این اتفاق تکرار شده و یک دپوی قابل اطمینان و قابل اتکا داریم. مواد اولیه اصلی ما گندله است با توجه به قراردادهای متنوع سالیانهای که با معادن مختلف میبندیم سعی کردهایم سبدی تشکیل دهیم از معادن مختلف و به این ترتیب ریسکها را کاهش دهیم و در این خصوص هم مشکل خاصی نداریم و پیشبینی هم میشود که در بحث گندله تامینهای پایدار صورت بگیرد.
مهمترین برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت آتی شما چیست؟
مهمترین وظیفهای که ما به عنوان مدیریت برنامهریزی و پشیبانی خرید داریم دستهبندی وندورلیستها به سمت خریدهای سیستمی و دیجیتال مثل راهاندازی استعلام الکترونیک را انجام دادیم. راهاندازی سیستم یکپارچه تامینکنندگان از برنامههای کوتاه مدت و میانمدت ما بوده است. همچنین برنامه دیگر ما بهبود سیستمها و راهاندازی چند سیستم ارزیابی عملکرد است. ما در حال حاضر سیستم ارزیابی تامینکنندگان و پیمانکاران را داریم ولی میخواهیم به مدلهای بهروزتر و واقعیتر ارزیابیها را صورت دهیم تا به لحاظ تامین بهموقع و اقتصادی و باکیفیت و قیمت مناسب انتخاب هوشمندانهتری داشته باشیم. دربلندمدت برنامه اصلیای که دنبال میکنیم استقرار دو سیستم است یکی برای بحث پیمانها و قراردادها که به دنبال این هستیم با مشارکت چند شرکت از گروه یک سیستم جدید راه بیندازیم تا بستر از وضعیت فعلی خارج شود و به سمت الکترونیکیشدن پیش برود. بحث دوم هم تحت عنوان «تخصیص معاملات» است که به دنبال این هستیم همزمان که دستهبندی و نمره و ارزیابی در بحث تامینکنندگان انجام شد، برای معاملات هم یک مدل تخصیص بیرون بدهیم که بهترین انتخاب را داشته باشیم.
به لحاظ مباحث بومیسازی واحد شما چه برنامههایی دارد؟
بومیسازی زیرمجموعه معاونت بهرهبرداری است و در مدیریت ما هم هدفگذاری مربوط به نوع کالا و قطعات یدکی و مواد اولیه هر کدام بهروش خودش انجام میشود، تجهیز و قطعه شناسایی میشود و با توجه به سامانههایی که راهاندازی شده و اطلاعات و تجاربی که در گروه فولاد مبارکه به اشتراک گذاشته میشود از تجارب گروه هم استفاده میشود. این بحث جزء اولویتهای ماست و با توجه به چالشهایی که وجود دارد، آرام آرام در این راستا حرکت میکنیم.