خبرگزاری کار ایران

صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

تاثیر رهبری «سیدحسن نصرالله» بر سیر تکامل حزب‌الله لبنان/ آینده مقاومت لبنان پس از نصرالله

تاثیر رهبری «سیدحسن نصرالله» بر سیر تکامل حزب‌الله لبنان/ آینده مقاومت لبنان پس از نصرالله
کد خبر : ۱۶۰۱۴۶۹

کارشناس مسائل منطقه گفت: روحیه فراملی‌گرایی، به الگویی برای قدرت ملت‌ها تبدیل شد و ایستادگی نصرالله در برابر زیاده‌خواهی آمریکا علیرغم مشوق‌های ایالات متحده واقعاً بی‌نظیر بود.

صباح زنگنه، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به ابعاد شخصیتی و خدمات دبیرکل پیشین حزب‌الله لبنان به مقاومت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: سیدحسن نصرالله در مقطع بسیار مهمی در تاریخ لبنان دبیرکلی حزب الله را به عهده گرفت؛ چراکه سید عباس موسوی، دبیرکل پیشین مقاومت لبنان با خانواده‌اش توسط اسرائیل ترور شد و به شهادت رسید. شرایطی که در آنموقع سیدحسن نصرالله با آن روبرو بود، به شدت حساس و ویژه بود؛ به گونه‌ای که روحیه حزب‌الله را باید بازسازی می‌کرد و اعتماد به نفس مقاومت لبنان را افزایش میداد و حتی دیدگاه‌های میان حزب‌الله و جنبش اَمل را باید کنترل و مدیریت می‌کرد. از سوی دیگر متحدان بالقوه در میان اهل سنت را باید بازسازی و بازآفرینی میکرد که می‌توانست دیدگاه‌های جدید را به وجود بیاورد تا در نهایت فضای همکاری مشترک به وجود بیاید. 

وی افزود: در سوی دیگر این وضعیت، تهاجم رژیم صهیونیستی در مقاطع مختلف مانند سال ۲۰۰۰ باعث بسیج لبنان برای بیرون راندن اسرائیل شد که در نهایت این پیروزی در سایه رهبری حزب‌الله توسط سیدحسن نصرالله انجام گرفت. تجدید حملات اسرائیل در سال ۲۰۰۶ به جنگ ۳۳ روزه انجامید و اقدامات شجاعانه حزب الله و نیروهای مقاومت به شکست علنی رژیم صهیونیستی و پیروزی جریان مقاومت منجر شد که پیامد این پیروزی به حاشیه راندن نخست‌وزیر اسرائیل بود و نام و جایگاه حزب‌الله به شدت ارتقاء پیدا کرد. در این میان باید متوجه بود که سیدحسن نصرالله صرفاً با این مسائل دست به گریبان نبود، بلکه ادعاهای برخی کشورهای منطقه، باعث شد تا سیدحسن نصرالله سیاست دقیقی را در دستور کار قرار دهد. در این خصوص و در چارچوب توافق طائف برخی از احزاب در بیروت شیطنت‌‌هایی را انجام دادند اما باز هم دبیرکل پیشین مقاومت لبنان سعی کرد تا به نوعی اوضاع را از هرگونه تنش دور کنند. در این مقطع حزب‌الله ناگزیر شد تا در پارلمان لبنان حصوص پیدا کند. این وضعیت از یک جهت وزن سیاسی بین‌المللی به این جریان داد و از جهت دیگر، تاثیرگذاری توطئه‌ها را کاهش میداد. اما هیچگاه نام حزب‌الله به عنوان سوءاستفاده کننده از قدرت سیاسی مطرح نشد. 

سفیر و نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی تصریح کرد: اتفاقاتی که در منطقه و به خصوص در عراق، سوریه و لبنان افتاد، موجب شد تا سیدحسن نصرالله برای حفاظت و مصونیت از دستاوردهای حزب داشته باشد و به بغداد هم نسبت به اشغالگران، کمک کرد. بروز پدیده داعش در سوریه و عراق هم باعث شد تا حزب‌الله وارد میدان شود و در برابر حملات اسرائیل به غزه هم ایستادگی کرد و مقاومت مردم فلسطین را پشتیبانی کرد و در نهایت جان خود را در این راه از دست داد. روحیه فراملی‌گرایی، به الگویی برای قدرت ملت‌ها تبدیل شد و ایستادگی وی در برابر زیاده‌خواهی آمریکا علیرغم مشوق‌های ایالات متحده واقعاً بی‌نظیر بود؛ چراکه واشنگتن حاضر بود میلیاردها دلار به حزب‌الله و سیدحسن نصرالله کمک کند اما وارد درگیری و تنش با اسرائیل نشود که این نشان از واقعیت ملی‌گرایی وی است و اسرائیل را مجبور کرد تا از مخازن گاز لبنان دور شود.

وی در پایان در تشریح آینده حزب‌الله لبنان گفت: علیرغم اینکه حزب‌الله ضربات زیادی خورد، خسارت‌های فراوان‌تری را به اسرائیل وارد کرد و باعث شد تا ضربات امنیتی زیادی به اسرائیل وارد آید. در این مسیر، حزب‌الله بازسازی تشکیلاتی و ساماندهی مجدد را در دستور کار قرار داده تا امر و روحیه مقاومت استمرار پیدا کند. آنها در برابر هرگونه زیاده‌خواهی اسرائیل حامی لبنان خواهند بود و همکاری حزب‌الله با ارتش لبنان باید مدنظر نیروهای مقاوت و بیروت باشد. این در حالیست که حزب‌الله یک درخت بسیار تنومند و قوی در صحنه جامعه لبنان به حساب می‌آید و ریشه‌هایی آن بسیار عمیق است و ضرباتی که بدان وارد شد، نتوانسته آنرا به حاشیه براند و از میدان به در کند.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز