معاون نماینده انگلیس در سازمان ملل:
استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران محتمل است
معاون نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، با تکرار برخی ادعاهای ضدایرانی، استفاده از مکانیسم ماشه علیه این کشور را محتمل دانست.
به گزارش ایلنا، «جیمز کاریوکی» معاون نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، با تکرار برخی ادعاهای ضدایرانی، استفاده از مکانیسم ماشه علیه این کشور را محتمل دانست.
وی مدعی شد که تمام گامهای دیپلماتیک «برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای»، از جمله فعال کردن مکانیسم ماشه در صورت لزوم، برداشته خواهد شد.
در همین حال، تروئیکای اروپا طی بیانیهای مشترک، بدون اشاره به بدعهدیها و انفعال طرف غربی در قبال اجرای برجام، از ایران خواستند آنچه «مسیر تنشزایی هستهای» خوانده شده است را متوقف کند.
آلمان، فرانسه و انگلیس در این بیانیه که پیش از بررسی برنامه هستهای ایران در شورای امنیت و ارائه گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ صادر شد، خواستار همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، توقف روند فعلی برنامه هستهای، کاهش تنش و بازگشت ایران به مسیر دیپلماسی شدند.
تروئیکای اروپا بهرغم تأکید مکرر ایران بر صلحآمیز بودن برنامه هستهای این کشور، مدعی شد که غنیسازی ۶۰ درصدی ایران توجیه غیرنظامی نداشته و ذخایر اورانیوم با غنای بالا به تهران امکان میدهد تا در مدت کوتاهی مواد شکافتپذیر کافی برای تولید سلاح هستهای را در اختیار داشته باشد.
تروئیکای اروپایی همچنین در ادامه مواضع بیاساس خود، نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران را گامی خطرناک دانسته و هشدار دادند که این اقدامها، توافق هستهای را بهطور جدی تضعیف کرده و تنشها را تشدید میکند.
این سه کشور بدون اشاره به موضع منفعلانه خود، خواستار اجرای کامل تعهدات ایران در چارچوب توافقهای پیشین شده و مدعی شدند که عدم همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی سالهای گذشته تلاشهای جهانی برای منع گسترش سلاحهای هستهای را تضعیف کرده است.
آلمان، انگلیس و فرانسه با تکرار ادعاها درباره ماهیت برنامه هستهای ایران، اعلام کردند که به دنبال راهحلی دیپلماتیک هستند تا مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شوند.