میرابیان در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد:
دلایل پذیرش آتشبس در لبنان از سوی اسرائیل/ پیام عملیاتهای اخیر حزبالله به تلآویو
کارشناس مسائل منطقه گفت: حزب الله بر موارد متعددی در این آتش بس تاکید داشته که نخست بحث حفظ حاکمیت ارضی لبنان است و دیگری عدم تجاوز مجدد اسرائیل بر خاک و حریم هوایی لبنان بوده است.
رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به حصول توافق آتشبس میان اسرائیل و لبنان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که از ابتدای وقوع جنگ میان حزب الله لبنان و اسرائیل، این رژیم صهیونیستی بود که تجاوز به لبنان را آغاز کرد و حالا هم اسرائیل به عنوان عامل اصلی تنش و جنگ این توافق را پذیرفته است. به عبارت دیگر حزب الله از همان ابتدای امر به دنبال ختم درگیری و آتشبس بود اما در این مدت این اسرائیل بود که با برپایی آتشبس در لبنان مخالفت میکرد. آنچه در این میان باید به عنوان یک مؤلفه مهم مورد نظر قرار بگیرد عملیاتهای اخیر حزب الله لبنان است. این جریان طی هفتههای گذشته حملات دقیق و متعددی به تلآویو انجام داد که موجب کشته شدن بسیاری از نظامیان اسرائیل شد و همین مسأله باعث عقب نشستن اسرائیل از مواضع تهاجمی خود شد.
وی ادامه داد: از منظر دیگر مواضع مخالف در اسرائیل به شدت افزایش پیدا کرد و همین مسأله هم بخشی از دلایل به وقوع پیوستن آتشبس محسوب میشود. بسیاری از مسئولان رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند که این عملیات نه تنها آوارگان را به شمال اراضی اشغالی بازنگرداند، بلکه میزان کشته و زخمیها در ارتش و حتی در میان غیر نظامیان افزایش پیدا کرد. این حملات تا جایی ادامه پیدا کرد که فرمانده تیپ گولانی ارتش اسرائیل هم مجبور به کنارهگیری شد که این موضوع را باید یک امر به شدت مهم و تأثیرگذار از حیث میدانی بر تحولات سیاسی بدانیم. به همین دلیل است که باید گفت عملیات اخیر حزب الله در تلآویو و حیفا بسیار بیسابقه بوده است. اسرائیل به این نتیجه رسید که روند این عملیات اگر توافق آتشبس حاصل نشود به شدت گسترده خواهد شد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: آنچه در این میان باید مورد نظر قرار بگیرد این است که اسرائیلیها به این نتیجه رسیدند که اگر به توافق آتش بس با حزبالله لبنان تن ندهند بدون شک در آینده نزدیک از منظر میدانی و همچنین سیاسی با مشکلات بسیار زیادی روبهرو خواهند شد و همین مسأله میتواند برای نتانیاهو یک بحران داخلی را کلید بزند. اگر درگیری نظامی ادامه پیدا میکرد اسرائیل بر این عقیده بود که ممکن است اسرای به شدت زیادی از سوی حزب الله بر علیه ارتش اسرائیل گرفته شود. این در حالیست که در داخل اراضی اشغالی کارخانههای صنعتی و حتی شاهرگهای تجاری مورد هدف قرار گرفته و البته که اهداف نظامی هم زیر ضربات متعدد حزبالله قرار داشته است. حتی این نگرانی وجود داشت که با ادامه جنگ میان حزب الله لبنان و اسرائیل تلفات در میان نظامیان افزایش پیدا کند و در نهایت حتی تندروترین وزرای کابینه نتانیاهو مانند بن گویر و اسموتریچ هم با این توافق آتش بس موافقت کردند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص این توافق اعلام شده که ۶۰ روز فرصت برای اجرای توافق میان حزب الله لبنان و اسرائیل به وجود آمده تا دو طرف بتوانند آتش بس را در معنای عملیاتی آن اجرا کنند. این در حالیست که حزب الله بر موارد متعددی در این آتشبس تأکید داشته که نخست بحث حفظ حاکمیت ارضی لبنان است و دیگری عدم تجاوز مجدد اسرائیل بر خاک و حریم هوایی لبنان بوده است. موارد دیگری از جمله حفظ توان نظامی حزب الله لبنان هم مطرح است اما به صورت کلی این جریان سعی کرد با احتیاط در خصوص توافق آتش بس با اسرائیل گام بردارد. این در حالیست که حزب الله لبنان بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید داشت اما اسرائیلیها به دنبال آن بودند تا به هر ترتیب که شده در این راستا دخل و تصرف ویژهای در این روند اعمال کنند. اسرائیل قصد داشت به مسائل و مواردی که در جبهه جنگ به دست نیاورد در پای میز مذاکره دست پیدا کند اما تلنگری که حزبالله به تلآویو زد، بدان معنا بود که اعلام کردند اگر آتش بس را قبول نکنند هزینه جنگ برای صهیونیستها بیشتر از گذشته خواهد بود.