خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با بهرام شکوری مطرح شد

انتقاد انجمن مس ایران از عملکرد وزارت صمت

انتقاد انجمن مس ایران از عملکرد وزارت صمت
کد خبر : ۱۲۵۸۳۳۰

بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران و رییس انجمن مس ایران با انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل ایجاد محدودیت و موانع بر سر راه فعالیت های اقتصادی و به خصوص تنظیم بازارها، گفت: هر زمان و هر جایی که دولت در واردات، صادرات، تولید داخلی، بورس و قیمت گذاری به جای سیاست گذاری، دخالت می کند نه تنها تنظیمی صورت نمی گیرد بلکه بازار را از تنظیم خارج می کند.

به گزارش ایلنا، بهرام شکوری عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در خصوص عملکرد وزارت صمت در تنظیم بازار گفت: اولین و بزرگترین مشکل همه ی فعالان حوزه معدن و غیر معدن دخالت دولت در قیمت گذاری محصولات است به طوری که همه تولید کنندگان از جمله تولید کنندگان لاستیک، لوازم خانگی، فولاد و حتی خودروسازان از این معضل اساسی رنج می برند.

وی افزود: این در حالی است که مواد اولیه با ارز آزاد تهیه می شود ولی تولید کننده را مجاب می کنند تا محصول خود را با قیمت تعیین شده، تولید کرده و به فروش برسانند که این امر غیر ممکن است لذا اگر دولت در بازار دخالت نکند، بازار متعادل شده و مشکلات هم برطرف می شود ولی وزارت صت متاسفانه این کار را نمی کند و در نتیجه این موضوع به یکی بزرگ ترین دغدغه های صنایع تبدیل می شود.

شکوری با بیان اینکه در سال های گذشته با مشکل دخالت دولت در زنجیره فولاد هم مواجه بودیم، عنوان کرد: در آن زمان موانعی بر سر راه زنجیره فولاد ایجاد شد مبنی بر اینکه تا نیاز بازار داخل تامین نشود اجازه صادرات داده نمی شود و عوارضی را در این خصوص وضع کردند اما فعالان حوزه پیشنهاد کردند که تولید کنندگان محصول خود را در بورس عرضه کنند و اگر خریداری نداشت اجازه صادرات داده شود و اگر محصولی نباید صادر شود اجازه تولید بیشتر از نیاز داخل به آن داده نشود که در آن زمان تولید کنندگان فولاد محصول خود را در بورس عرضه کردند ولی متاسفانه وزارتخانه در بورس هم دخالت کرد. 

وی عنوان کرد: این در حالی است که بورس کالا، سازوکار و مقررات شفاف و مشخصی را دارد و وقتی در بورس دخالت می شود سازوکار آن دچار خدشه می شود لذا هر زمان و هر جایی که دولت در واردات، صادرات، تولید داخلی، بورس و قیمت گذاری دخالت می کند نه تنها تنظیمی صورت نمی گیرد بلکه بازار را از تنظیم خارج می کند و به نظرمن این یکی از معضلات اصلی همه فعالان اقتصادی به خصوص در حوزه معدن و صنایع معدنی است.

وی در پاسخ به این سوال که دولت چه سیاستی به کار بگیرد تا وضعیت تولید کشور بهتر شود؟ گفت: نام گذاری سال های اخیر از سوی مقام معظم رهبری اقتصادی مربوط به تولید بوده که اهمیت حوزه اقتصاد را نشان می دهد ولی متاسفانه این نام گذاری ها در بخش اجرایی فقط در حد شعار باقی مانده و دولت ها به آن توجهی نمی کنند و در راستای تحقق نام گذاری قدمی بر نمی دارند.

شکوری گفت: به عنوان مثال در سال رفع موانع ، موانع زیادی ایجاد می شود و در سال حمایت از تولید نه تنها حمایتی صورت نمی گیرد که تولید زمین می خورد بنابراین اگر می خواهیم از تولید حمایت کنیم باید اجازه دهیم تا تولید کننده مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات را با کمترین هزینه وارد کند تا بتواند تولید خوبی داشته باشد و بعد از تولید اجازه داشته باشد محصول خود را در بازار رقابتی بفروشد و در صورت اضافه تولید، صادر کند و در نتیجه هیچ مانعی برای عرضه محصول در بازار و صادرات وجود نداشته باشد.

وی اظهار کرد: ولی متاسفانه مشاهده می شود که جلوی واردات ماشین الات و تجهیزات گرفته می شود و سیاست گذاری ها در راستای حمایت از تولید نیست.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: لذا مشاهده می شود که در همه این چرخه ها موانع متعددی ایجاد می شود و این سبب می شود که مشکلات بیشتر شود زیرا هر چه محدودیت، ممنوعیت و موانع ایجاد کنیم، امضاهای طلایی یا فساد در سیستم ها بیشتر می شود و این محدودیت ها منافعی را برای عده ای ایجاد می کند و موجب فساد در بدنه بعضی از بنگاه های تولیدی و برخی از دستگاه های اجرایی می شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز