وزیر جهاد کشاورزی:
اتحادیه موسسات تحقیقات کشاورزی بریکس تشکیل شود/ کشاورزی پایه رشد اقتصادی بریکس

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اتحادیه موسسات تحقیقات کشاورزی و اتحادیه موسسات تولید واکسن در مجموعه کشورهای عضو بریکس تشکیل شود.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، غلامرضا نوری در پانزدهمین اجلاس وزیران کشاورزی کشورهای عضو بریکس (BRICS) ضمن تشکر از جمهوری فدراتیو برزیل به خاطر میزبانی این نشست مهم در شهر زیبای برازیلیا گفت: امروز ما اینجا گرد هم آمدهایم تا دربارۀ یک چشمانداز مشترک و «آیندهای پایدار برای کشاورزی در کشورهای عضو بریکس»گفتوگو کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه کشاورزی سنگ بنای توسعۀ پایدار برای همه کشورهای عضو بریکس است ؛ گفت: این بخش پایه و اساس معیشت، امنیت غذایی و پیشرفت اقتصادی {کشورها} را تشکیل میدهد. با پذیرش و شناسایی این نقش حیاتی، لازم است سیاستهای مشترک و اقدامات عینی را در اولویت قرار دهیم که بخش کشاورزی ما را تقویت کرده و از ظرفیتهای موجود در چارچوب بریکس بهرهمند سازد.
وی با بیان اینکه اجلاس کشاورزی بریکس گامی اساسی در جهت تحقق اهداف مشترک و دستیابی به «امنیت غذایی پایدار» به شمار میآید، گفت: گروه بریکس که امروز به عنوان بازیگری تأثیرگذار در عرصه جهانی شناخته میشود، سهمی کلیدی در توسعۀ همکاریهای اقتصادی و تحکیم امنیت غذایی ایفا میکند.
نوری تاکید. کرد: بریکس با تقویت اعتماد متقابل میان اعضا و افزایش نفوذ بینالمللی خود، نمایندگی بخش عمدهای از تولید ناخالص داخلی و تجارت جهانی را بر عهده دارد و با تلاش برای کاهش موانع تجاری، به سوی همگراییِ اقتصادیِ بیشتر گام برمیدارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در حوزۀ کشاورزی همکاریهای بریکس میتواند تسهیلکننده و زمینهسازِ انتقال فناوری، توسعۀ روشهای پایدار تولید و تعمیق همکاریهای منطقهای و جهانی باشد.
نوری بیان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری باید مراکز تحقیقاتی و نوآوری را به عنوان محور اصلی تلاشهای جمعی خود به رسمیت بشناسیم. از طریق همکاریهای پژوهشی و توسعهای و تبادل تخصصها میتوانیم کشاورزان خود را برای به کارگیری روشهای پایدار کشاورزی توانمند سازیم. بر این اساس، مایلم پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تأسیس «اتحادیه مؤسسات تحقیقات کشاورزی بریکس» و «اتحادیه مؤسسات واکسنسازی بریکس» را مطرح کنم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: جمهوری اسلامی ایران از توسعۀ تجارت عادلانه کشاورزی میان کشورهای عضو بریکس به عنوان کلیدی برای تقویت امنیت غذایی و رشد اقتصادی حمایت میکند. در این راستا، مایل هستم همکاری نزدیک برای طراحی و اجرای یک سازوکارِ پویا برای توسعۀ تجارت و سرمایهگذاری کشاورزی میان اعضا را پیشنهاد کنم.
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی چالشی جدی برای کشاورزی در سطح جهانی محسوب میشود، گفت: تغییر الگوهای بارش، افزایش خشکسالیها و کاهش منابع آبی، به طور مستقیم بر تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی تأثیر میگذارد. ما باید در فناوریهای سازگار با محیط زیست سرمایهگذاری کنیم، سیستمهای کشاورزیِ هوشمند به اقلیم را توسعه دهیم و طرحهای انرژیهای تجدیدپذیر را گسترش دهیم.
نوری با اشاره به اینکه مدیریت مؤثر بخش شیلات نیز از اهمیت حیاتی برخوردار است، گفت: ایران از تشکیل زیرگروهِ شیلات در چارچوب کارگروهِ کشاورزیِ بریکس استقبال میکند و آمادگی کامل خود را برای ارائۀ حمایتهای لازم، از جمله به اشتراکگذاری تجربیات و مشارکت فعال در بحثهای مرتبط اعلام میکند.علاوه بر این، هوش مصنوعی و سایر فناوریهای پیشرفته میتوانند نقش بسزایی در افزایش بهرهوری و کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با تشکر از مقامات برزیل برای میزبانی نشست بریکس، اظهار داشت: ایران بار دیگر بر تعهدِ قاطعِ خود برای گسترش همکاری و وحدت میان کشورهای عضو بریکس تأکید میکنم. امیدوارم با تلاش مشترک و همکاری مؤثر، آیندهای پررونق، پایدار و عادلانه برای بخش کشاورزی و رفاه مردممان بسازیم.