اگر جلوی قاچاق گرفته شود؛ نه نیروگاه کمبود سوخت دارد و نه صنعت/تلاش میکنیم از سرمایه ملت صیانت کنیم
نماینده ویژه رئیسجمهور در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ما امروز مبارزه با قاچاق را به حوزه سلبی و برخوردهای پلیسی محدود نمیکنیم، بنا داریم سرمایهها را به نحوی مدیریت کنیم که به جا و به اندازه با حفظ کرامت ملت به دست مردم برسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علیرضا رشیدیان در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تامین سوخت کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ تنظیمگری سازمانهای عضو ستاد از جمله وزارتخانهها، دستگاههای قضایی، نمایندگان مجلس، نیروهای مسلح بخش خصوصی است، تلاش ما این بود که در سه حوزه دستگاههای حاکمیتی بخش خصوصی و توجیه و همراهسازی افکار عمومی کار هماهنگی را در جهت صیانت از سرمایه ملی و دارایی ملت انجام دهیم.
وی افزود: ما امروز مبارزه با قاچاق را به حوزه سلبی و برخوردهای پلیسی محدود نمیکنیم، بنا داریم سرمایهها را به نحوی مدیریت کنیم که به جا و به اندازه با حفظ کرامت ملت به دست مردم برسد، اما در عین حال همیشه عدهای سوداگر وجود دارند که توجهی به منافع و مصالح ملی ندارند بنابراین برای برخورد با آنها دستورالعمل جدی داریم که با قاطعیت برخورد کنیم و بنا بر این است قرارگاههای مختلف و کمیتههای مختلفی که ایجاد شدهاند بتواند که با کسانی که به ملت خیانت میکنند و سرمایه ملت را به نفع بیگانه به تاراج میبرند؛ برخورد قاطع صورت گیرد.
نماینده ویژه رئیسجمهور در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: اگر قاچاق سوخت به صورت درست و قاطع جلوگیری شود شاید برای هیچ واحد تولیدی، مصرف جادهای و تولید نیروگاهی کمبود سوخت نداشته باشیم یکی از اشکالات ما در این حوزه توزیع بر اساس الگوی مصرف است، اگر الگوی مصرف واحدهای تولیدی به طور کامل مشخص شود و بر اساس آن الگو سوخت تحویل داده شود و تولید مشخص و اندازهگیری شود هدررفت سوخت نخواهیم داشت، متاسفانه وقتی نظارت درست بر این رابطه وجود ندارد حتی در تولید کشاورزی تعداد زیادی از گلخانهها به جای اینکه تولید محصول داشته باشند سوخت را به عنوان مازاد بفروش میرسانند که این خیانت به کشاورزانی است که زحمت میکشند.
وی تاکید کرد: ما تلاش میکنیم نیازهای مصرفکنندگان کشور را به نحو صحیح و مناسب تامین کنیم و با هدررفت و سوءاستفاده نیز با قاطعیت برخورد کنیم در این مدت نیز موفقیتهای خوبی داشتیم امیدواریم این موفقیتها و برخوردها گسترش یابد که این نوید را به مردم بدهیم که از اموال آنها بخوبی پاسداری میکنیم.
رشیدیان گفت: یکی از اقدامات مهم این است که سامانههای GPS که حرکت کامیونها را رصد و کنترل میکند روی میزان سوخت تحویلی به خودرهایی که حمل بار انجام میدهند به صورت دقیق نظارت کنیم که از هدررفت جلوگیری شود اما بهرحال هر قدر سسیتم جلو میرود به همان نسبت فرار از آن پیچیدهتر میشود به همین دلیل مرتب رصد صورت میگیرد و سعی میکنیم با تحولات موجود هماهنگ شویم که از قاچاق به نحو احسنت جلوگیری شود.
وی در ابتدای این مراسم گفت: تفاوت قیمت عرضه فرآوردههای نفتی در داخل کشور با کشورهای منطقه، افراد منفعتطلب را به قاچاق سوخت تحریک میکند ازاینرو باید زنجیره تولید و توزیع فرآورده را بهصورت کامل مدیریت و پایش کنیم.
رشیدیان با بیان اینکه ملت ایران در طول ۴۶ سال پیروزی انقلاب اسلامی گامهای بلندی در زمینه علم و دانش برداشتهاند، بیان کرد: جوانان فرهیخته، دانشمندان توانمند و مدیران با انگیزهای داریم که با تمام توان برای رسیدن به جایگاه ویژه ایران در نظم نوین جهانی تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه قاچاق سوخت پدیدهای است که سالیان طولانی در مرزها در حال وقوع است، تصریح کرد: کسانی که منافع ملی را در نظر نمیگیرند و تنها به فکر منافع فردی خود هستند این سرمایه ملی را به نفع بیگانگان به تاراج میبرند.
نماینده ویژه رئیسجمهوری در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: تفاوت قیمت عرضه فرآوردههای نفتی در داخل کشور با کشورهای منطقه، افراد منفعتطلب را به قاچاق سوخت تحریک میکند ازاینرو باید زنجیره تولید و توزیع فرآورده را بهصورت کامل مدیریت و پایش کرد.
رشیدیان گفت: در برخی مواقع مقدار واردات سوخت با مقدار قاچاق برابر میشود و باید با ساماندهی توزیع سوخت از اتلاف این منافع ملی جلوگیری کرد.