تولید بنزین باکیفیت ۱۰ میلیون لیتر افزایش یافت/قاچاق را کتمان نمیکنیم و بهدنبال کاهش آمار آن هستیم
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: در دولت چهاردهم ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین باکیفیت کشور اضافه شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدصادق عظیمی فر در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تامین سوخت کشور اظهار داشت: سالانه ۱۰۰ میلیارد لیتر فراورده در کشور تولید می شود که ارزش این فراورده ها ۵۵ میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب تولید بنزین کشور ۶ تا ۷ برابر و تولید نفتگاز ۴ تا ۵ برابر شده است، افزود: در حوزه تولید و توسعه ظرفیت پالایشگاهی توفیقات خوبی داشتهایم. ساخت پالایشگاه ستاره خلیجفارس و پالایشگاه بندرعباس ازجمله طرحهای توسعهای اجرا شده پس از انقلاب اسلامی است.
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه به دلیل رشد مصرف پارادایم عرضه فراورده یارانه ای کماکان پارادایم غالب بوده است، افزود: همین موضوع باعث شده گرفتار ناترازی سوخت و انرژی باشیم و صنعت نفت تحت فشار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: از بدو تشکیل دولت چهاردهم با تاکید رییس جمهور باید پارادایم عرضه سوخت یارانه ای تغییر کند و بیشتر روی مدیریت مصرف تمرکز صورت گیرد و از تولید هم غافل نشویم.
عظیمی فر با بیان اینکه در دولت چهاردهم ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین باکیفیت کشور اضافه شد، گفت: تولید نفتگاز نیز در آذر و دی ماه به ۱۲۴ میلیون لیتر رسید که ۱۳ میلیون لیتر رشد داشته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف سوخت خودروهای کشور دو برابر میانگین جهانی است، تصریح کرد: بخشی از افزایش مصرف کشور بهدلیل پدیده قاچاق است و میانگین افزایش سالانه مصرف کشور ۷ درصد است که بخشی از آن طبیعی است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه باید اتلافهای زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآورده را به حداقل برسانیم، گفت: ما قاچاق را کتمان نمیکنیم و بهدنبال کاهش آمار قاچاق در کشور هستیم.
وی افزود: با استفاده از طرح پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی که امروز امضا میشود، هر قطره فرآورده تولیدی پایش میشود تا بتوانیم با به حداقل رساندن مداخله انسانی بر مبنای دادههای لحظهای از اتلافات مختلف مانند اتلاف زمان، قاچاق و انرژی جلوگیری کنیم.
عظیمی فر تأکید کرد: بهدنبال مدیریت زنجیره پالایش و پخش با استفاده از ابزارهای کارآمد هستیم و در این طرح از پیشرفتهترین سیستمهای اندازهگیری استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه در این طرح از اینترنت اشیا استفاده میشود و پس از جمعآوری دادهها برای تحلیل از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد، گفت: در این طرح سه مجموعه درجه یک کشور مشارکت دارند تا بتوانیم با همافزایی مسئولانه این طرح را هرچه سریعتر به نتیجه برسانیم.
عظیمی فر با اشاره به اینکه ناترازی سوخت و انرژی ازجمله چالشهای اساسی است که صنعت نفت را تحتالشعاع قرار داده است، افزود: باید بر مدیریت مصرف تمرکز کنیم البته این بهمعنای غافل شدن از افزایش تولید نیست بلکه در بخش تولید نیز خوشبختانه از ابتدای استقرار دولت چهاردهم حدود ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین با کیفیت کشور افزوده شده است.
وی با بیان اینکه در دولت چهاردهم بهدنبال بهرهبرداری از طرحهای پالایشگاهی در حوزه افزایش ظرفیت و کیفیسازی فرآوردههای پالایشگاهی هستیم، تأکید کرد: تمرکز صرف بر افزایش عرضه تنها راه مقابله با ناترازی نیست و باید زنجیره ناکارآمد تولید بیشتر و مصرف بیشتر، شکسته شود که گام نخست آن شناسایایی محلهای اتلاف انرژی است.
وی همچنین گفت: نگاه رئیسجمهوری نسبت به مسائل موجود در کشور نگاه کتمان نیست و چالشهای موجود در کشور را بهصورت شفاف مطرح میکنند و با رویکرد حل مسئله به بحث قاچاق فرآورده در کشور ورود و تمامی ارکان جامعه را برای حل این مسئله بسیج کردند.