مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور:
۴۳ شهر و ۲۳ استان کشور تنش آبی دارند
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر، در ۴۳ شهر در ۲۳ استان دچار تنش آبی هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، هاشم امینی در نشست حاشیه ای بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب اظهار داشت: کشور ما در یک اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و شرایط تغییرات اقلیمی متناسب با دیگر نقاط دنیا باعث شده در حوزه بارش و نزولات جوی دچار کمبود شویم که قطعا بر منابع سطحی و زیرزمینی اثر گذاشته است.
وی با بیان اینکه تامین آب شرب و بهداشت وزارت نیرو را با چالش مواجه کرده است، گفت: میزان بارش در کشور ما یک سوم بقیه نقاط دنیا و در حد ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر است چالش دیگر اینکه پراکندگی این بارش یکسان نیست در برخی نقاط زیر ۳۰ میلیمتر و در برخی نقاط ۱۳۰۰ میلیمتر است بنابراین مدیریت آب شرب در این پهنه بزرگ کار سختی است.
مدیر عامل آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در ۴ سال گذشته شرایط خشکسالی کشور متفاوت از بقیه سالها است در سال آبی ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ رتبه بندی بارش نشان می دهد که طی ۵۷ سال در رتبه ۵۳ قرار داریم بنابراین شرایط بسیار خاص است.
وی افزود: میانگین بارشهای امسال در کشور به ۴۶.۷ میلیمتر رسیده است، در حالی که میانگین بلندمدت این مقدار ۹۲.۶ میلیمتر بوده است و ۲۹.۶ کاهش بارشها را نشان میدهد.
وی ابراز امیدواری کرد که در ادامه سال آبی در بهمن و اسفند و فصل بهار بارش ها خوب باشد و شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.
امینی گفت: وظیفه وزارت نیرو این است که در شرایط خشکسالی و ترسالی تامین پایدار آب شرب و بهداشت داشته باشیم، برنامه ما این است که بتوانیم پیک مصرف عید و تابستان را پشت سر بگذاریم و کمترین ناترازی را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه اوضاع تامین آب و وضعیت آبهای سطحی و زیرزمینی تمام استانهای کشور بصورت هفتگی در ابفای کشور پایش می شود، خاطرنشان کرد: در شهرها و روستاها برنامه رفع تنش آبی تعریف و در حال اجرا است.
وی در ادامه گفت؛ ما در حال حاضر در ۴۳ شهر در ۲۳ استان دچار تنش آبی هستیم. متناسب با ناترازی، ۱۶۱ پروژه برای پیک مصرف تابستان و عید تعریف کردیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اوضاع سد استقلال در هرمزگان گفت: این سد نیز مشکل دارد امیدواریم تامین آب شرب و بهداشت به نحوی انجام شود که مشکل آب نداشته باشیم و مدیریت مصرف نیز در استان لحاظ شود.
وی سد کمال صالح و الغدیر در استان مرکزی را نیز دیگر سدهای دارای چالش عنوان کرد و گفت: ورودی آب به این دو سد بشدت کاهش یافته است.
امینی با اشاره به کاهش بارش در اصفهان و تهران گفت: وضعیت آب سطحی در این دو استان شرایط خاصی دارد.
همچنین شهریار سامانی مدیر کل تعرفههای شرکت مهندسی شرکت آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: در حال حاضر برنامهای برای افزایش قیمت آب نداریم.
وی افزود: مصوبه هیات وزیران که روز گذش ابلاغ شد، به آبونمان آب اختصاص دارد و برنامهای برای افزایش قیمت اعلام نشده است.
وی درباره تعرفه مشترکان بد مصرف ادامه داد: تعرفه برای این مشترکان با هدف اصلاح رفتارها اعمال شده و این موضوع موجب اصلاح در برخی مشترکان شده است.
مدیرکل تعرفه های شرکت آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه تصمیم گیری در خصوص تعرفه های آب در سال آینده به شرایطی بستگی دارد، درباره پاداش صرفه جویی گفت: پاداش صرفه جویی در هر استان متفاوت است و مشتر کان پر مصرف که بیش از دو برابر الگو مصرف دارند در بازه زمانی مشخص پس از تذکر نسبت به قطع آب آنها اقدام خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: مشترکان بد مصرف رعایت نکنند از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر با محدودیت آب روبرو خواهند شد.