خبرگزاری کار ایران

مشاور وزیر راه و شهرسازی:

تعرفه خدمات مهندسی به روزرسانی شود

تعرفه خدمات مهندسی به روزرسانی شود
کد خبر : ۱۴۸۳۷۴۹

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: تعرفه خدمات مهندسی متناسب با کیفیت خدمات مهندسی باید به روزرسانی و‌ عادلانه باشد و به‌روزرسانی تعرفه خدمات مهندسی سبب افزایش ارتقا کیفیت ساخت و سازها می‌شود و‌ افرایش تعرفه‌ها باید به گونه‌ای باشد که هم در بردارنده رضایت مهندسان و‌ هم سازندگان باشد.

به گزارش ایلنا، حسن تیزمغز با بیان اینکه از قرار معلوم مهم‌ترین دغدغه مهندسان صنف خدمات آزمایشگاهی، اصلاح شیوه‌نامه صدور پروانه و احراز صلاحیت شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی است، اظهار داشت: مهندسان باید به جمع‌بندی درخصوص راهکارهای رفع مشکلات صنف خود برسند و‌ سپس نتیجه نهایی و موارد مدنظر را در اختیار مجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار دهند تا تغییرات مدنظر بر اساس اجماع بین انجمن خدمات آزمایشگاهی و‌ وزارت راه و شهرسازی صورت گیرد.

وی با تاکید بر این‌که تعرفه خدمات مهندسی متناسب با کیفیت خدمات مهندسی باید به روزرسانی و‌ عادلانه باشد،‌ گفت: به‌روزرسانی تعرفه خدمات مهندسی سبب افزایش ارتقا کیفیت ساخت و سازها می شود و‌ افرایش تعرفه‌ها باید به گونه‌ای باشد که هم در بردارنده رضایت مهندسان و‌ هم سازندگان باشد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی افزایش کیفیت خدمات مهندسی و‌کیفیت  ساخت و سازها را سبب حفظ جان و‌مال مردم دانست و‌ ادامه داد: خدمات بهینه مهندسی سبب افزایش عمر مفید ساختمانها و تولید واحدهای باکیفیت می شود که نتیجه آن حفظ جان و‌مال انسانهاست.

تیزمغز افزود :‌ مهندسان در افزایش بهره‌وری ساختمان‌ها نقش بسیار مهمی دارند. آنها با استفاده از تخصص و دانش فنی خود، در برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و نظارت بر ساختمان‌ها،نقش مهمی در ارتقای کیفیت و بهره وری ساختمانها دارند.

تیزمغز با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در جهت تکالیف قانونی خود در جهت رفع دغدغه های مهندسان در تمامی  زمینه ها پیشگام است، تصریح کرد: ساختمان‌ها سرمایه ملی کشور هستند. باتوجه به اینکه تولید مسکن در گرو خدمات مطلوب مهندسی  است ،بنابراین  باید از تمام ظرفیتها برای رفع دغدغه مهندسان بهره گرفت.

همچنین در ادامه حمزه شکیب، رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید بر لزوم الگوبرداری از نظام فنی اجرایی کشور برای تعیین تعرفه خدمات  آزمایشگاهی، گفت:  تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور باعث ایجاد اجماع برای حل مشکلات صنف خدمات آزمایشگاهی و درجهت ارتقای کیفیت و‌ استحکام ساخت و ساز شهری می‌شود.

وی با اشاره به تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش که متشکل از نمایندگان سراسر استانهاست،‌گفت : تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ،نقش موثری در ارتقای کیفیت ساخت و ساز شهری دارد .

رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به نقش خدمات آزمایشگاهی ژئوتکنیک در رفتار لرزه‌ای ساختمان‌ها و با اشاره به برخی از زلزله های روی داده در قریب  به 62 سال پیش از بعد مطالعات ژئوتکنیکی، افزود: با‌توجه  به این‌که ایران کشور لرزه خیزی است، ماموریت جامعه مهندسی در پیشگیری و کاهش حوادث جانی و‌ مالی ناشی از زلزله بسیار مهم است. در جامعه دانشگاهی ماموریتها شامل مواردی نظیر مشارکت در عبور از مرزهای دانش در علوم مهندسی،ارایه نظریه های بنیادی و‌ کاربردی در علم مهندسی زلزله،فرهنگ سازی پیشگیری در باور مدیران،مهندسان،سرمایه گذاران و بهره برداران است.

وی گفت: در گذشته، علی‌رغم زلزله خیز بودن کشور خیلی درباره خدمات آزمایشگاهی صحبت نمی‌کردیم و خیلی هم برای ما مهم نبود. ساختمانها با یک گمانه زنی ساخته می شدند و نه بتن کنترل میشد و‌نه جوش مورد بازرسی قرار می‌گرفت. اما الان خوشبختانه  نه فقط در تهران بلکه در سراسر کشور خدمات آزمایشگاهی انجام می شود و هر روز گسترش بیشتری پیدا می‌کند.

همچنین محمدرضا روزبهانی، رئیس هیئت مدیره انجمن خدمات آزمایشگاهی  استان تهران با بیان این‌که صدور پروانه و‌ احراز صلاحیت شرکتهای خدمات آزمایشگاهی باید براساس سوابق کاری شرکتها باشد بر  لزوم‌ بازنگری در شیوه نامه تشخیص صلاحیت و صدور پروانه اشتغال بکار شرکتهای خدمات آزمایشگاهی تاکید کرد. اگر ساختمان‌ها با بهترین مصالح ساختمانی ساخته شوند اما در فرآیند ساخت آنها از خدمات آزمایشگاهی بهره گرفته نشود،به هیچ وجه این ساختمانها از کیفیت و ایمنی لازم برخوردار نیستند.

وی با تاکید بر اینکه غفلت از خدمات آزمایشگاهی در فرآیند ساخت ساختمانها سبب به خطر افتادن جان و مال مردم می‌شود، تصریح کرد:بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان باید تمامی ساختمانها فارغ از تعداد طبقات و‌ متراژ آنها مشمول خدمات آزمایشگاهی شوند.در صورت عدم انجام آزمایش‌های خاک، اطلاعات دقیق و صحیحی درباره ویژگی‌های خاک و پایداری سازه در اختیار نخواهیم داشت. این ممکن است منجر به اشتباهات در طراحی و اجرای سازه شود و در نتیجه، استحکام و پایداری سازه کاهش یابد. این مشکل می‌تواند در مواجهه با زلزله، بارهای سنگین یا شرایط آب و هوایی سخت، خطرناک باشد.

همچنین کریمی‌آنچه،‌ رییس نظام مهندسی ساختمان استان تهران با تاکید براهمیت فعالیت شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی در ارتقای کیفیت ساخت و سازها، گفت: بر اساس گزارش‌ها، برخی از پروژه‌ها پس از ساخت با مشکلات نشست روبرو شده‌اند، که چشم‌گیرترین علت آن، نقصان مطالعات خاک پیش‌ از طراحی و ساخت بوده است.افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی، تأثیر قابل توجهی برطول عمر مفید ساختمان‌ها خواهد داشت. این اقدامات باعث می‌شود که مالکان پروژه‌ها، اهمیت و ارزش خدمات آزمایشگاهی را درک کنند و تمام تلاش خود را بکار بگیرند تا از خدمات آزمایشگاهی بهره‌برداری مطلوبی را ببرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز