پیگیری اجرای پروژه در سوریه، سریلانکا و عراق/ روزانه ۱۱۸ میلیون لیتر بنزین و ۲۱ میلیون متر مکعب سی ان جی در کشور مصرف می شود
معاون وزیر نفت گفت: با وجود ۳۰ میلیون کاربری ۱۳۹ میلیون لیتر مصرف داریم یعنی ۱۱۸ میلیون لیتر بنزین و ۲۱ میلیون متر مکعب مصرف سی ان جی داریم.
به گزارش خبرنکار اقتصادی ایلنا، جلیل سالاری در نشست حاشیه ای بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز، پتروشیمی و پالایش با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم کشور ناترازی سوخت است، اظهار داشت: روزانه ۱۱۰ تا ۱۱۲ میلیون لیتر نفتگاز و حدود ۱۰۸ میلیون لیتر بنزین تولید می شود.
وی افزود: با وجود ۳۰ میلیون کاربری ۱۳۹ میلیون لیتر مصرف داریم یعنی ۱۱۸ میلیون لیتر بنزین و ۲۱ میلیون متر مکعب مصرف سی ان جی داریم.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه مصرف نامتعارف برای کنترل ناترازی باید در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: سیاست های اصل ۴۴، نظام رگولاتوری و استفاده از ابزارهای کیفی سازی و ارتقا باید برای کنترل مصرف اجرایی شود.
وی بیان داشت: سالانه ۱.۵ میلیون خودرو به کشور اضافه و هیچ خودرویی اسقاط نمی شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از وجود ۱۹ میلیارد دلار فرصت سرمایهگذاری در صنایع پالایشی کشور خبر داد و گفت: بزرگترین واحد آیزوماکس خاورمیانه با ظرفیت ۴۲ هزار بشکه در پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه با بیان اینکه با راهاندازی واحد آیزوماکس طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان روزانه حدود ۳ میلیون لیتر به ظرفیت نفتگاز و ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر به تولید روزانه بنزین این پالایشگاه افزوده خواهد شد، از بهرهبرداری واحدهای گوگردزدایی و تولید بنزین پالایشگاه شیراز تا شهریور امسال خبر داد و گفت: با راهاندازی این واحدها ۴ میلیون لیتر نفتگاز و ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین یورو به تولیدات کشور افزوده خواهد شد.
معاون وزیر نفت همچنین بیان داشت: طرح کیفیسازی پالایشگاه نفت تهران نیز در حال اجراست که با بهرهبرداری از بخشی از این طرح تا پایان امسال، میزان بنزین تولیدی در این پالایشگاه از روزانه ۶ میلیون لیتر به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر رسیده و علاوه بر آن کیفیت بنزین تولیدی به استاندارد یورو ۴ و ۵ اروپا خواهد رسید.
وی با اشاره به راهاندازی بیش از یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر خط لوله در سال جاری گفت: با راهاندازی این خطوط، در مصرف روزانه ۶۷ میلیون لیتر گازوئیل در کشور صرفهجویی خواهد شد؛ افزون بر آن، ۷۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی شرکتهای پالایشی اضافه خواهد شد که در نتیجه آن به تولیدات روزانه بنزین و نفتگاز بهترتیب ۱.۶ و ۲.۵ میلیون لیتر افزوده خواهد شد.
سالاری به اتصال نیروگاهها به شبکه خطوط لوله و افزایش ۱۰درصدی زیرساخت ریلی برای توسعه حملونقل و بهبود شرایط انتقال اشاره کرد و افزود: تنوعسازی سبد سوخت نیز در دستور کار قرار گرفته است که دراینباره با تبدیل متانول به بنزین، ۷.۵ میلیون لیتر به بنزین کشور افزوده میشود.
وی با اشاره به تبدیل کارگاهی ۲۰۰ هزار خودرو در سال جاری گفت: تولید کارخانهای سیانجی باید به ۳۰درصد افزایش یابد که تکلیف مجموعههای خودروسازی کشور است.
سالاری فرصتهای سرمایهگذاری در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش را ۱۹ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: از این میزان ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار مربوط به طرحهای کیفیسازی پالایشگاههای موجود، ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن مربوط به بخش خطوط لوله و ۲۵۵ میلیون دلار آن نیز مربوط به بخش ذخیرهسازی است که در نتیجه اجرای این طرحها ۳۲ میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه بنزین کشور و ۱۶ میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه نفتگاز روزانه کشور افزوده خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به تحویل بیش از ۱۸ میلیارد لیتر سوخت مایع به بخش نیروگاهی کشور در سال گذشته، بیان کرد: در بخش برونمرزی، بهموازات برگزاری اجلاس کمیسیونهای مشترک و دیپلماسی انرژی دولت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز پیشتازانه عمل کرد و با اجرای پروژه فراسرزمینی در ونزوئلا از سوی ۲۳۰ سازنده، یک میلیون و ۶۰۰ هزار قلم کالا به این کشور صادر شد.
معاون وزیر نفت از اجرای طرحهای مطالعاتی برای اجرای پروژههای فراسرزمینی در کشورهای سوریه، سریلانکا و عراق خبر داد و گفت: این طرحها امسال در حال پیگیری است.
وی با اشاره به پیگیری پروژههای مسئولیت اجتماعی در صنایع پالایشی گفت: در این حوزه توسعه زیرساختها در روستاهای همجوار مهمترین اقدام بوده است. در حوزه اقدامهای زیستمحیطی نیز طرح خاموشی مشعلهای پالایشی و کاشت ۵ میلیون نهال سال گذشته به اجرا درآمد.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز تحلیل داده و پایش سامانه مانیتورینگ این شرکت در آینده نزدیک گفت: با مجوز هیئت وزیران، سال گذشته در فهرست سازمانهای توسعهای قرار گرفتیم.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: در بخش مولدسازی داراییها بهدلیل محدودیت منابع، کارگروه مولدسازی و دارایی تشکیل و در قالب این کارگروه، نحوه تخصیص تمام داراییها به پروژهها احصا شد.
سالاری با اشاره به پیگیری بحث واگذاری سهام در پالایشگاههایی نظیر ستاره خلیجفارس و دیگر شرکتهای پالایشی با مشارکت مردم افزود: در بحث زنجیره انتقال و توزیع، شیوهنامه برندینگ شکل گرفت.
وی با بیان اینکه سال گذشته زنجیره تولید و عرضه را با مشارکت شرکتهای پالایشی برای حضور این شرکتها در بازار توزیع و عرضه فرآورده ایجاد کردیم، تأکید کرد: در بخش ساخت داخل، بهمنظور ارتقای ایمنی و زیرساختهای توزیع سوخت، ترمینالهای سامانه هوشمند بومیساز و مستقر شد، همچنین با مشارکت دانشبنیانها، دانش فنی کیفیسازی نفت کوره را در کشور بومیسازی کردیم.