در گفتوگو با ایلنا تشریح شد:
کارتخوانهای خارج از کشور مالیات میدهند؟/ موحدی: کنترلی بر جغرافیای کارتخوانها نداریم
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی کنترلی بر جغرافیای فعالیت دستگاههای کارتخوان ندارد و این اقدام جزو وظایف این سازمان هم نیست مگر اینکه بانک مرکزی این شرایط را برای کنترل دستگاههای کارتخوان فراهم کند و اطلاعات به دست آمده را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، طبق آخرین گزارشهای رسمی ایران پس از چین بیشترین دستگاه کارتخوان را دارد بطوریکه براساس آمارهای بانک مرکزی، به ازای هر 100 ایرانی 9.5 دستگاه کارتخوان دارای تراکنش وجود دارد. پس از ایران هم کشور آمریکا در رتبه سوم قرار دارد.
تنها در سال گذشته طبق رییس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی برای اجرای ساماندهی کارتخوانها با همکاری بانک مرکزی، 9 میلیون و 400 هزار ابزار پرداخت (دستگاه کارتخوان) غیرفعال شد. طبق گفته این مقام مسئول حدود 18 میلیون و 779 هزار ابرازهای پرداخت وجود دارد که از این تعداد حدود 8 میلیون و 300 هزار کارتخوان به صورت فعال به پروندههای مالیاتی متصل شدند.
اما موضوع جالب توجه فراوانی دستگاههای کارتخوان در کشورهای همسایه به ویژه ترکیه و عراق است که این کارتخوانها فعال هستند و تراکنش دارند اما موضوع جالبتر این است که این دستگاههای کارتخوان با چه سازو کاری از کشور خارج شدند و اطلاعات دقیقی هم از این دستگاههای کارتخوان در خارج از کشور وجود ندارد و اینکه آیا این کارتخوانها هم مانند کارتخوانها در ایران مشمول مالیات میشوند یا خیر.
دراین باره مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی آماری از کارتخوانهای خارج از کشور ندارد اما تعداد شرایط و قوانینی که برای کارتخوانهایی که به سیستم شبکه بانکی کشور متصل هستند برای کارتخوانهای خارج از کشور هم ساری و جاری است.
وی ادامه داد: هر قاعدهای که برای دستگاه کارتخوانهایی به یک حساب در داخل از کشور متصل هستند حکم میکند، دستگاههای خارج از کشوری که به شبکه پرداخت داخلی کشور متصل است را هم شامل میشود. هر دستگاه کارتخوان برای فعالیت و تراکنشها باید به یک پرونده مالیاتی الصاق شوند و هیچ دستگاه کارتخوانی که به پرونده مالیاتی متصل نیست نباید امکان فعالیت را داشته باشد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی درپاسخ به این سوال که آیا دستگاههای کارتخوان خارج از کشور به پرونده مالیاتی متصل هستند، گفت: کارتخوانهای خارج از کشور اگر به شبکه پرداخت داخلی متصل باشند باید به یک پرونده مالیاتی الصاق شده باشند و دراین باره باید بانک مرکزی پاسخگو باشد اما اگر کارتخوانی به پرونده مالیاتی متصل نباشد نمیتواند فعال باشد و اساسا هر کارتخوانی زمانی میتواند فعال باشد که به یک پرونده مالیاتی وصل باشد.
موحدی تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی کنترلی بر جغرافیای فعالیت دستگاههای کارتخوان ندارد و این اقدام جزو وظایف این سازمان هم نیست مگر اینکه بانک مرکزی این شرایط را برای کنترل دستگاههای کارتخوان فراهم کند و اطلاعات به دست آمده را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.