لزوم تداوم سرمایهگذاری در حوزه سوختهای فسیلی
وزیر انرژی امارات بر لزوم سرمایهگذاری در زمینه برداشت از منابع هیدروکربنی برای جلوگیری از قیمتهای بالا در دوران گذار انرژی تأکید کرد.
به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، سهیل المزروعی در حاشیه نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۸) در دوبی گفت: سرمایهگذاری در صنعت تولید مواد هیدروکربنی برای جلوگیری از بالا رفتن قیمتهای جهانی نفت خام در دوران «گذار سبز» ضروری است.
وی افزود: اگر این کار بهدرستی انجام نشود، با قیمتهای بالاتر کالاها مانع از انتقال خواهیم شد.
هیثم الغیص، دبیرکل اوپک بارها تأکید کرده است که کمبود سرمایهگذاری در صنعت نفت خطری برای امنیت انرژی جهان است.
وی همواره یادآور میشود که از هماکنون تا سال ۲۰۴۵ میلادی برای جلوگیری از جهش قیمتهای انرژی، در سراسر جهان حداقل ۱۲ تریلیون دلار سرمایهگذاری در صنعت نفت نیاز است.
دبیرکل اوپک هشدار داد که سرمایهگذاری کم در بخش نفت خطرناک است و با سرمایهگذاری اندک، امنیت انرژی به خطر میافتد و بدون این رقم سرمایهگذاری، احتمال جدی وجود دارد که قیمتها و نوسانها، با افزایش تقاضا افزایش یابد.
در همین حال، امین ناصر، مدیرعامل شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو با بیان اینکه انرژیهای تجدیدپذیر به تنهایی نمیتوانند بار تقاضای جهانی انرژی را به دوش بکشند، گفته بود: کاهش تولید نفت و گاز منجر به کمبود انرژی و افزایش قیمتها میشود.
این در حالی است که فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی بارها مدعی شده است که تقاضای جهانی نفت، گاز طبیعی و زغالسنگ احتمال میرود تا سال ۲۰۳۰ میلادی به اوج برسد.
آژانس بینالمللی انرژی بهتازگی خواستار توقف فوری هزینهها در پروژههای جدید نفت و گاز شده بود.
وزیران آب و هوا کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۲۴مهرماه اعلام کرده بودند که برای نخستین توافق جهانی بهمنظور حذف تدریجی سوختهای فسیلی دارای انتشار کربن در نشست کاپ ۲۸ فشار خواهند آورد.
دانشمندان معتقدند جهان برای دستیابی به هدف توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ مبنی بر حفظ گرمایش زیر ۲ درجه سانتیگراد (۳.۶ فارنهایت) بالاتر از سطح پیس از صنعتی شدن، باید انتشار گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۳۰ میلادی نسبت به سطوح سال ۲۰۱۹ تا ۴۳ درصد کاهش دهد.